Fasa jahil berubah ke fasa baik atau fasa alim taik kucing

9:55 AM

Dah lama aku nak tulis pasal menda ni...
Dari kes Kiki CDM250 lagi aku nk wat entry pasal menda ni....
Sampai la sekarang ni kes awek bertudung kena "cabul" ngan mamat Kepak or KPOP....(tu pun macam dah basi kan)

Kadang2 la orang kita kuat gila la nak judge orang....siap keluarkan kata2 kesat....
"Hey..pakai ja tudung...tapi perangai lahanat Ya Rabbi....tapi mulot puaka...tak hormat orang tua"...
Sambil2 tekan button SHARE video Kiki maki uncle tu...pastu sama2 bermulot puaka komen2 video tu ngan member2....dah tu...xsama ke kau ngn Kiki sekarang....kes Kiki tu pun da setel..dia da mintak maap lgi kat uncle tu...kau ngn kwan2 kau ada mintak maap kat Kiki tu???baik2 Cik Salmah....nnt jenuh awak nak cari Kiki kat Padang Masyar....

Macam2 la scene aku tengok kadang2 tu...macam2 la..nnt kawan2 kat dalam friendlist aku akan share menda2 yg tengah trending macam kes Kiki....kes pakai tudung tapi itu la ini lahhh...sampai latest...kes Kepak/KPOP ni...

Balik cerita budak2 yg pakai tudung tapi kena peluk ngan mamat Kpop tu...kau rasa la kan..kalau budak tu Melayu tapi TAK PAKAI TUDUNG ...agak2 jadi bahan tak???AKU RASA TAKKKK KAN!!...bukan lah aku nak back up diorg..langsung tak..wrong is wrong...point is...kita yang duk sebar video dan aib diorg pastu kutuk2 PAKAI JER TUDUNG TAPI MACAM TUTTTT....kau agak2 lah kan....kau dapat pahala ke dapat dosa kering ja??
Kamon...aku pernah muda remaja...aku pun pernah juga ada perasaan kegilaan melampau2 terhadap retis2 ni...tapi aku xminat la Kpop...aku minat Brandon Boyd ja...fav band aku Incubus...tapi tengok la aku sekarang...1 lagu sekarang pun ssh nak lekat dalam otak aku...faktor usia sama kot....takkan anak da sorang nak angkut p concert Incubus plak kot....
Nanti viral...ibu bertudung kejam bawak anak ke konsert Incubus(bunyi macam vanggang jer kan)

pastu cermin balik diri kau....mungkin dulu satu ketika dulu kau pun pernah ada fasa jahil...cumanya...dat time...tak secanggih sekarang...semua org boleh amik video n viralkan kt internet....kau pun dulu pernah...nama ja pakai tudung tapi berkepit ngan boipren tapi at the end tak kawen pun ke dengan boipren ko tu(ni contoh la ya aku bagi)....apa perasaan kau..kalau orang canang xerita kau ni kat orang2 lain? Pedih tak rasa?

just because sekarang maybe kau da start mendalami ilmu2 agama...ya lah...start masuk fasa yang lebih baik...kau kena rasa orang yang free hair tu kompem2 masuk neraka jahanam ka hapa ka...dan kau rasa darjat kau depan Allah naik satu anak tangga ker kak Salmah???kamon....mana tau orang2 yang kau caci bagai nak gila...itu la ini la..sexy tak ingat tuhan ker...tak takut azab api neraka ker....adoiyainya pun nya...
Kau tengok Miss Nina.....sapa sangka kan?now look how lovely n humble she is...

Kita ni baru jadi baik skit dah wat alim teruk sangat dah...ni nama dia penyakit alim taik kucing....aku tak kesah...kau kata kau nal berdakwah ka apa ka....Nabi Muhammad pun dah pesan...jaga aib orang...jaga aib orang...jaga aib orang...kalau kau nak Allah tu jaga aib kau....
Dan kalau nak menegur pun..bukan depan2 orang ramai....
Tegur secara persendirian or personally supaya tak jatuh maruah orang tu...

Allahu....aku paling takut bab2 aib ni...sebab aku tau....aku ni pun bukan baik...cuma berusaha setiap hari nak jadik yg lebih baik....

So friends,

Let just spread a good things about our Deen....bukannya hari2 buka aib orang sana sini....jenuh nanti banyak pulak waiting list duk que nak cari kat Padang Masyar nanti...

*sudah2 la..playing a God's role...kita ni siapa...hatta Nabi pun xpernah nk hukum ummat dia...kita ni sapa la sangat kennnn

Nama cik Salmah dalam ni hanya lah rekaan semata2...

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 comments