apa salah dia

10:12 PM

1 Malaysia kecoh ada mak yg kurung anak OKU dlm blik smpai kurus kering...dah plak tu dlm bilik tu penuh dgn najis...tanah...air kecing etc....

aku tak dpt bygkan mcm mana perasaan mak tu smpai tergamak sekali buat anak dia mcm tu...apakah tahap level banggang akak ni lebih tinggi level dia smpai tak tercapai oleh mana2 org kak??

nak letak gmbar budak tu dalam ni pun aku tak sanggup...nnt meleleh ayaq mata aku...lgi la tgk video tu budak tu kluaq2 panggil mak dia...sedehhhh!!!anak punya cari mak....yg mak nya...haih laa...

pastu ko ckp ko kesempitan hidup...tgk fb kau mcm tak ja...langsung tak hokeyyy....kenapa...kenapa...kenapa hang wat anak hg mcm tu....

pastu ko ckp ko tak mampu....ko kena kerja...ya kau kerja doploh pat jam kan..ya abih tu laki ko mana?goyang teloq doploh pat jam??

ko keja smpai ko tak sempat nk uruskan anak ya...kamon..ko keja brahim katering kan..takkan xdak kot balance mknan yg tak abih nak bwak balik.....ehhh takkan la nak masak nasik...goreng teloq pun xsempat kak...nak mandikan n basuh taik anak kau pun x sempat2?

pastu kau sanggup plak biaq anak kau duduk dlm blik tu mcm tu...i bet he must be calling u...mak mak...tipu kalau dia tak panggil kau....sanggup kau biar eh...sanggup kau???apa dosa dia?

xkkan kau boleh beli tudung bling2..anak kau yg sorg lagi pkai elok ja kau kata kau tak mampu kak....bg alasan logik skit boleh tak?kau keja doploh pat jam...tapi ko boleh main candy crush smpi level 152...aku level 30 pun xlepas2 kak...dr aku main candy crush baik aku layan anak....dari kau main candy crush baik kau.pegi masak nasik n goreng teloq at least bagi anak kau makan....

apa ni?apa ni?
i cannot brain all ur excuses...
seriously not!!!!


laju ja ayaq mata aku ni mengalir...tak tahan...naluri keibuan kot...Adriana jatuh tergoleh pun kalau dia menangis teruk..sekali2 ngn aku pun menangis la kawan...apa hg ni tak dak hati perut ka?sanggup buat darah daging sdri mcm tu....

ya...org tak paham kesempitan hidup kau...tp kau bolehkan mntak bantuan kt pihak2 yg berwajib...yg mungkin dpt jaga anak kau elok2...takkan kau nak bagi aladan tak tau nk register kat mana...fb boleh register takkan nk daftar anak kt mana pun tak sista oiiii....

heee....emosi aku...emosi...terganggu aku setiap kali aku nmpk gmbaq adik tu....Ya Allah...smpai hati hg buat anak hg mcm tu...aku pun kalau marah Adriana...bila da kool tu aku menangis sendiri sbb marah kat dia....

apa lah nak jadi dengan dunia zaman lani...are we living sick society??

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 comments