The Road Taken

11:16 AM

hewww...
tetiba aku teringat psl literature msa form 4 ka form 5...tajuk english literature pnya novel tu The Road Not Taken....

cita psal dua choice dlm idup kita...
1 jalan yg selalu kita amik...1 lg the other way around la kan...

tpi aku bukan nk cita psal tewwww laa korang.....

aku nk cita trip to Melaka hari tu masa our second anniversary....

kalau ikut plan asal nak p ke krabi....
tpi disebabkan br ja pas operation kan..cancel plan sbb angah consult ngn kwan dia dlm ENT dept...better jln2 kt dlm Malaysia ja...dia ckp we not familiar with the weather...the virals...the hospitals..bla bla....phewwww....
lap peloh kalau jdi apa2 kt sana nnt

payah
ssh....
sistem hospital depa tak sama lgsg ngn kita...

so takyah amik risks....
moh ler kita p ke tmpat kita bercintan cintun dlu ya papa...ehhh sekarang pun bercinta jgk...

so....MELAKA.....
rasa mcm rindu sangat....
gila hg...6 thun kot duk belajaq kt sana..

but seriously aku tak pernah naik Taming Sari...tak pernah tgkp gmbaq n brjalan 2 kat bagunan merah Sthadyus tu TT.
teruknya aku ni...
6 thun kot duduk sana...tp x pernah p pun...lalu ja sbb nk p lepak kt DP...

zoo melaka dll lagi xyah cita la...tmpt lepak...JJ ayer keroh...DP...pastu kat last2 tu Jusco yg baru tu baru bukak masa last sem kt sana....Jonker Walk tu mmg selalu jgk la jln2 cuci3 mata....tpi tak pernah pun mkn laksa nyonya yg fames ka apa ka....
eeee teruknyaaa lahhhh kannnn....
asam podeh lagi la...sbb bukan my kind of food....

eden suko mkn kt akak kt kendong tu ja...siput sedut masak lomak cili padi...itu den suko...sbb MICET kan kek sempadan Melako n Nismilan yoo...dats my kind of food....cehhh poyos jaa

apa pun...masa p tu agk kejakunan jgk la...
sbb byk yg berubah...
klebang pnya pantai da reclaim gila2...
cehhh...ya2 ja kutuk Penang reclaim bgai nak gila...Melaka pun sama ja...

ilang keindahan Pantai Kelebang yg dlu port nk lepak tepi pantai oikk


tak makan kt Pak Putra tak sah oiikk



tak mai jln2 kt Jonker walk pun rasa x lengkap kot...




kemestian n kewajiban



jonker walk yg gila heritage sgt!!



Pantai Puteri yeayyy...nasib x reclaim!







hari last tu lalu jgk balik kot Alor Gajah....
ni jalan nk masuk umah sewa dlu...hewhew...classic siot



xsangka bagunan ni kat Vendor City la sgt ni akhirnya siap...lama penantian aku tauuu...dr zaman dip smp abeh degree x siap2...apekejadahnyaaa



last but not least....
my lovely UniKL-MICET where i met my husband...my one true love...n my soulmate....

last2....smpi ke sudah jgk xdan jgk nk p bgambaq kt Sthadyus tuuu...sedeh mama tau papa ^___^
benci2...
apapun....
thanks papa sbb bwak mama n Adriana jln2 Melaka ya pa...

we love u so much papa

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 comments