Ikan bilis dan sardine/makerel dlm tin

11:27 AM

Tajuk entry mcm apa ja...
Tapi percaya lah...
Benda2 ni harus ada dalam rumah hampa semua...ni kira mcm darurat ka apa ka senang...
Kira mcm aku ni...sejak2 jdi mak2 ni..kalau ada Adriana ja..agk payah aku nak masak proper meals lagi2 kalau kami berdua ja..
Terkedek2 jugak dia nk bersilat kat dapoq yg sekangkang kera tu...
Main bawang lah apa lah...main puting pastu campak2 merata2...tensi mak tauuu...

Tapi takpa...itu tak mematahkan semangat aku nak masak kt laki aku...
Walaupun hanya...

Ikan bilis goreng dengan bawang


Dan


Sardines/ makerel dlm tin tu...

Sat ja...


Potong bawang cabai semua cpt2...
Time Adriana tgh tdoq recharge battery dia tu...
Time tu la aku dan prepare 2 meals yg tak semenggah tpi agak mnyelerakan utk aku dan suami aku....

Kata pun org kampung kennnn....


Ikan bilis goreng...goreng bawang dgn cabai melaka sekali smpi agk2 garing gitu..takyah la nk mntak resipi sgt okeh!!

Dan......


Makerel dlm tin...yg gmbaq sesudah dibelasah oleh kami laki bini...sbb tu gmbaq dia pun agk comots gitu...
Xpa lah...
Janji.kenyang...
Laki makan ayaq tangan bini kennn...
Berkat n barokah gituuuu...

Oklah..
Gud nite....

Jgn lupa restock sardine n ikan bilis korg yerrr....

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 comments