Plastic ziplock for breastmilk storage: Autumnz vs Jingle Jungle

8:41 AM

Amboihhhh...pjg nauuu tajuk entry hahhhh....mak jemah kan..biasa lah pokpek2...so hari ni nk cita psal plastic storage plak utk breastmilk...eden suka guna plastic..jimat space haa...
Ehhh...sorry yer ni entry utk bf mama ya...yg tak suka or haters aku yg suka dok stalker tu sila tekan button X kt atas tu...takyah lagi nk ckp aku ni pura2 suci dgn susu aku la blablabla...mulut mcm haharemmm jaa...
Ok back to tajuk...
Aku pkai dua2 brand ni...
Ada pro ada cons la both...

Jingle Jungle


Apa yg aku suka?
Kat label dia sebab kt atas tu kan..senang nk label..
Pastu yg aku suka..aku kan bubuh tak penuh..dlm 6 oz gitu ja utk 2x minum...so aku kan leperkan n simpan dlm keadaan leper...n dia tak mngelembung

Apa yg aku kurennggg suka?
Dia senang terkoyak kalau ni...
Cth kat bwh


Gmbaq ni dr tenet...tak sangka org lain pum sama ngn aku...maybe kami ganas kot...tapiiii....
Pastu cepat bocoqqqq....masa simpan tak bocoq...bila thaw tu tgk2....ayaq ada susu...means ada kebocoran kt plastic tu...sedeh oiii kena buang susu cenggitu ja

Ok now move to Autumnz plak


Apa yg aku suka?
Lgi tebai
Boleh brdiri lebih kukuh dr Jingle Jungle. .
Ziplock dia lgi ketat
Tak pernah bocoq so far

Apa yg aku tak suka??
Label dia kat tgh2...so ssh skit kalau nk mlabel kalau susu tgh sejuk...mula la pen zebra tu pun xlekat
Bila da beku dia mengelembung...mcm boroi brbanding Jingle Jungle tu

Yg aku tak suka kat Autumnz sikit sgt...n plus aku tak pernah lg hadap msalah bocoq ngn Autumnz...maka....aku dengan sebulat suara mmg suka kat Autumnz...n sbb tu la aku amik keputusan utk juai brg2 Autumnz...sbb mcm lgi best...
Tapi semua ni terpulang kt diri masing2...
Mcm aku lebihkan penting kan safety...safety yg aku mksdkan susu aku takdak la terkorban...

So kalau korg berminat nak beli Autumnz Ziplock plastic storage...korang leh whatsapp aku terus tau...
Ni num aku 0133363775

Harga biasa RM12.90
Tapi aku juai RM12 ja...tpi beli above 3 kotak..dapat la kasik RM11 satu kotak
oh ya..dlm tu ada 25 pcs...
So klau nk jimat...beli la byk2 skit...postage pun jimat korg...

Ok lah...
Till now...
Assalamualaikum

~Breastfeeding is Sunnah~

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 comments