product review: 2 way cake Pixy yang superb

12:30 PM

Phewwww....
3 hri 2 mlm jaga Adriana kt hospital da membuatkan aku mcm pompuan yg tak terurus...muka sememeh mintak penamporrr....balik terus tdoq tak ingat dunia..dengan Adriana skali aku bg tdoq bwh ketiak aku..sudanya terjaga sbb mimpi ada kuceng mencakar...tgk2 si kenit ni yg mncakar2 mama dia..
Skrg ni tgh pakai mask..rahsia bahagia ja..muka bru lepas scrub n facial bagai...harus rasa bahagia!

Ok lah back to the topic....
Rasanya product ni da mmg well known di kalangan make up artist kan...kiranya one of the favourite la di kalangan MUA semua...segagan la dengan bedak miyami bagai...tp aku mmg pangkah awai2 bedak miyami sbb miyami mmg tak kena lgsg dengan kulit aku...
First time tgk product ni bila aku tgk member aku asik pkai ja bedak pixy ni...time tu aku duk pkai maybelline klau xslap aku...ni zaman kat U dulu...try2 kat dia...wah bestnya! Tp still x beli lg....


Ni design terbaru bedak pixy! Baru ja beli..suka kan case baru ni..ada butterfly giteww....
Aku pkai yellow beige...sesuai utk kulit kuning2 kunyit ehh langsaat ni....*bajet putih la kunun....
Selalu kalau malas nk make up tebai2...aku just basahkan sponge n guna ja ngn bedak...kesan dia mcm pkai BB cream...best kan..tp rasa ringan ja kt muka...
Kalau utk event2 tertentu yg aku maybe need a heavy make up...biasanya aku guna dulu naturactor as foundation. ..bila da ni baru guna pixy ni...kadang2 syang jgk nk guna clinique ngn MAC tu selalu2 sgt...*aku kan cheapskate...

Harga:rm18.50
Refill:rm10
Murahkan? Banding kalau aku nk kena refill MAC ngn clinique memanjang...rabak lah aku....huhu
Apa pun...kena pndai la kalau nk make up ni kan...kena pndai pilih sesuai ke tak dgn skin kita...

Next aku nk try pixy ni pulak


Pixy Ultimate Make up Cake...
On my next list untuk dicuba...

Oh ya..kalau ada sesapa yg nk try Pixy boleh jugak order kat saya..takut tak sesuai...guna la yg refill dulu;)


Ni hasil gabungan naturactor ngn Pixy la ni...flawless n gebusss kannnn...

Oklah gud nite .nk qada tdoq ni...tata

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

2 comments

  1. salam.. mac shade ape ye? mcm nk try berak ni tp xtau nk pilih colour ape hehe

    ReplyDelete
  2. wow pipi alia mcm kena botox..hehehe

    ReplyDelete