Raya bersama Samsung Malaysia!

6:37 AM

Cakap pasai hari raya, semua orang ada moments  yang terindah kan?sama la jugak mcm jugak…cakap psai hari raya ja mesti gumbira tak hengat kan..mcm budak2 kecik dpt eskrem mc tu lah perasaan setiap org kan…sama ja aku rasa sapa pun….bila nk dekat raya tu lagi2 la..nak2 hari last puasa….raya mcm a big YESSSSSS!!hari tu la sebuk nk balut ketupat palas(org kedah makan ketupat pulut ja)..wat rending la..serunding la bla bla..time ni kira sangat hectic la schedule kat dapoq tu…tu belom masuk bila malam ja aku kena iron semua baju2 orang…but since last year aku dah kawen n raya kt penang dulu..maka segala aktiviti itu terhenti la di situ…uhuk2…sedeh la pulak…

Bila raya first ja..pagi2 lpas solat sunat Aidil Fitri..mcm biasa akan makan ramai2 segala ketupat rendang mak nenek..duduk berhidang anak beranak kami ja….lpas dari tu baru la p menziarah kubur abah n tok tersayang….Ya Allah..how time flies…n how we miss u abah n tok! Bila da ramai2 balik raya tu nak la jugak ada family portrait kan..so apa lgi angkut la satu family pegi studio..tgkp gmbaq..kena kualiti..ok..ok la..kena yang hancoq..hancoq laa….



So ni lagmbaq raya 3 thun lpas..dat time aku pun tak kawen lagi..tgkp ramai2 kat studio..pastu dpt cd ja..cd pun hilang ntah ke mana…yg dulu2 punyagmbaq kalau kena banjir mcm hari tu..habeh la…da 2x umah kat Jitra kena banjir besaq..dua kali jgk la rosak gmbaq raya…ni pun snap guna fon…nk cri CD ntah ilang ke mana ntah….
Ni pulak gmbaq raya thun lepas..dah sah bergelar isteri orang..dat time baru tau diri ni pregnant…hihi….captured guna DSLR…ok la not bad..tp amek masa brkurun la nk upload naik kef b ka blog ka….mcm leceh pulak guna dslr….*tp hari tu diri sendiri yang nk DSLR mengedik2..but still love using it!...cumanya amek masa kalau nk upload ka apa ka…)

Haihh..kan bagus kalau la ada Samsung Smart Camera mcm Samsung Galaxy Camera tuuuu…tgkp gmbaq kualiti standing DSLR..pastu zassss…upload guna wireless/data internet  yang ada kt camera tu…zassss…da upload gmbaq masuk fb…blog bagai….haihhhhh…kan BESTTTTT!!!!! kan best kalau Samsung baik hati nak bagi aku Samsung Galaxy Camera...please...please!hihi...


i dont mind la eventho dis gadget dah quite lama ada kt pasaran..maybe a liltle bit ketinggalan..but for me...stil a WOOWWWW if i get dis!!!

since aku ni pun da menjadi pengguna Samsung yang tegar...tv, peti ais...my smart phone( Note 2)...i would definitely go crazy if they launch their new product...mcm woahhhh...gila lah..teknologi apa kah ini! so i really really hope to win one of their fantastic gadget!! nak2 pulak nak raya ni dapat Galaxy Camera tu..woah..pantas upload....nnt FB pun jd hang sbb asik upload photo ja!

jom tengok video ni from Samsung sempena hari raya ni...




oh ya kwan2...Samsung Malaysia will give special movies tickets to the lucky winner..all u have to do just submit ur best Hari Raya potrait dekat link ni... https://my.campaign.samsung.com/portraitsofraya/ ..so hurry up..lets try our luck..mana tau kot2 la rezeki nk raya ni...menang ka apa ka....


last but not least....

Semoga Ramadhan kali ini penuh bermakna...n lebaran kali ini jugak disambut dengan penuh kemeriahan! have fun everybody!
from Adriana...Selamat Berpuasa ya pakcik makcik..Raya nnt jangan lupa bagi ang pow kat Adriana ya...


You Might Also Like

1 comments