Breastfeeding pnya cerita lg....

8:18 PM

Cakap psai breastfeeding lgi kan...mcm lani semua entry nk wat psai breastfeeding ja...hahaha....being obsessed with breastfeeding agknya aku ni...hewhew...*lempang satu kali*
Sejak2 amek shaklee ni badan da xrsa penat sgt..kalau tak lemau ja badan ni rsa...eventho puasa xdak la rsa mcm penat sgt ka apa ka..kalau before dis...jangan harap la...badan lemau...nak pump lgi..nk keja lgi..blik umah nk msk lg...basuh baju (walaupun bsuh mesin...nk jugak mention kt sni!! )...lipat kain...kemas umah la (walaupun kemas mcm xkemas ja kdg2 tu...aku kemas ja..sepah balik! )...so bila brdepan ngn semua2 menda ni...bfore amek aku supplement shaklee secara serius da brhemah...aku amatlah penat..dan stress...pastu asik nk emo ngn laki aku...kcian dia selalu aku emo2....bila da stress...emo...badan penat bagai...production susu sdikit sbyk mmg akn trjejas la kn....
So bila da trjejas aku pun amek keputusan drastik...nk join Shaklee....so dat aku boleh bli all d supplement dgn harga ahli kn....ternyata keputusan drastik aku wat tu membuahkan hasil! Hasil extraction aku maybe la x sbyk org lain...biasa aku boleh dpt dlm 20-24 oz...utk 3 or 4 sessions...ok la kn...not bad....aku tau ada org sekali pump every session dpt 10 oz...tp aku bkn mcm tu...biasanya time subuh la wktu aku pling lumayan..tu pun kalau mlm tu aku xpump....
Set Shaklee yg aku amek so far ESP...alfalfa..ostematrix+ vit c...n so far mmg sgt membantu aku...mmg la disamping tu kena jaga makan semua...doa tu pun penting ya...n mcm aku ckp...kita kena rajen mintak kt Allah...n berusaha...In Sha Allah...Allah akn tolong...so ni pun salah satu cara aku berusaha...amek supplement utk jaga kesihatan aku...kalau aku tak jaga...sapa lg kn nk jaga...
So start dari aku amek supplement s Shaklee kt atas...start dri tu jugak aku start wat logbook kecik...to jot down brpa volume aku dpt every session. ..n kalau hr tu less session..aku akan jot down yg aku fully df Adriana sbb cuti ka apa ka...so dis will make things easier...senang aku nk trace back apa yg patut...


So ni la buku 555 stock susu aku perah tu...wat bodo2 ja...kt belakang side buku ni ada menda lain plak...list customers order Shaklee...hewhew...alang2 aku mmg da jdi membe kan...xslah kalau aku kongsikan menda baik ngn korg kn....

Last 2 weeks aku update stock ebm kat dlm deep freezer ada 480 oz...Adriana ni pesen dia..klau hantaq p umah bs kan..4 botol ja 3 oz pnya susu tu..lately ni x abeh...aku pun pelik...bs kata dia mau mnum tp mnum sket...kalau ngn aku...nk bergayut ja kat tetek mama dia ni...sbb tu la stock ebm aku byk...Sbb Adriana mnum sket...kat rumah ja kemain mek kenek tu...


Da nk penuh da deep freezer aku ni...


Susun blik by month. ...senang nk FIFO nnt...da penuh deep freezer ni...boleh amek anak susuan dah aku ni...


Ni la kawan baik aku sekarang...so kalau ada sesapa yg nak try set Shaklee ni boleh whatsapp aku...0133363775. ..aku boleh bg harga special....free consultation n ada jugak free gift! So what are u waitin for....jangan jadikan breastfeeding sebagai alasan utk kita stress...penat n etc...sbb with Shaklee kita mesti OK pnya lah....
Xcaya? Meh ler try!!

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 comments