Susu ku oh susu ku

1:14 AM

Disebabkan space yg makin terhad dlm peti ais mama n aku malas nk kacau peti ice luaq tu...maka 3/4 dr stock susu adriana da ditransfer balik ke penang oleh husband aku yg hensem itu...hikhik..kembang idung la tu kalau baca kan...
Xsangka boleh tahan jugak susu den ni haaa...kena trus think positive n berdoa kat Allah semoga Allah murahkan rezeki Adriana utk mnyusu dgn aku smpi la umoq dia 2 thun...seppp uu....
Duet beli susu n diapers pasni leh simpan utk Adriana pnya education you....hihi

Masuk dlm ice box ja..nsib angah beli ice cream cake so ada la ice box kosong yg baru n tak berbau...
Cara2 nk transfer kan susu beku kita ni senang ja...yg penting..kena ada ice box..garam n ice...
So masa nk buh ebm stock aku ni...muka2 buh ice..then layer kan ebm..pastu layer lg dgn ice..n buh garam..so d process repeating lah kan...
Then seal kan ice box tu..aku pkai tape kuning yg tebai tu ja..nk make sure dia tak trbukak..then sedia utk ditransfer...

So skrang ni tgh giat balik kumpul ebm stock for Adriana...seronok sgt breastfeeding ni...jgn tension2 bg yg br strt breastfeeding...aku dulu pun Adriana ni xbrpa reti sgt breastfeed..now da ok...berkat kesabaran n doa kat Allah...

Oklah..quick update....
Ni nk usha jobstreet sat..apply apa yg patut...

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

2 comments

  1. hehe..selamat transfer dah ek..Alhamdulillah..

    mmg seronok pon breastfeeding ni..kena enjoy baru best..akak dah mintak space utk breastfeed mother kat kilang..asyik berebut katil ngan org sakit jer kat klinik tu..harap2 management consider la suggestion tu..doa2 la sama yer...hihi..

    anyway..jemput singgah blog akak juga..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak...segan kot nk pump kt clinic tu lg2 klau pkai letrik ni...bunyi pump satg wat org terkezut pulak...
      kena fight for breastfeeding room kan kak...mintak fridge skali kalau boleh....hehehe

      selalu ja alia jengah blog akak..tp as silent reader la kak

      Delete