pregnancy

4:29 AM

Well talking about pregnancy...i'm aware dat dis is my first pregnancy n my first 9 months journey carryin a baby...now i'm just 8weeks of my pregnancy n it is a long journey to go....i know dat...must admit pregancy aint easy n bein a pregnant woman u have to bear wif all up n down hormones...ur job..ur activities n so on...aku baru 8 weeks of pregnancy pun rsa sgt penat...well aku ni pun jenis alah yg boleh tahan la jugak...just like my mama...pagi2 kalau aku masuk toilet tu da uwek2...jawabnya mmg tak p reja la aku...jawabnya terlentang satu hari la aku kt atas katil..ye lah...kalau aku p keja..aku nk terlentang kat mna?kt production floor?xdpat la beb...dari aku nyusahkan org lain nk angkat2 aku yg terlampau ringan ni...baik aku duk umah...jwabnya unpaid leave la ya...mc larat nk amek tiap2 hari kau..last week keja dua hari ja...dis week pun baru dua hari aku keja...hopefully esok aku ok dan sehat utk keja....seyes aku rsa stress sbb prestasi keja aku da menurun...tpi aku nk wat mcm mna...kalau aku p reja pun belom tentu aku boleh nk wat semua tu...mmg dat part aku stress...tpi aku anggap tu semua Allah nk uji aku..nk up satu entry kt blog ni pun amek masa 3 hari tau dak..type sket save...type sket save...bila nk siap ntah..
Bila time aku sehat n p reja...cepat2 aku siapkan mana yg delay...chemical mana yg patut kena buy off..nnt tak psai2 ada plak chemical yg tak ckup la time2 aku xda..apa issue pun kena make clear...sapa technician yg nk cuti pun...mcm catch me if u can...adoiii....well sejak start pregnancy ni mcm2 perubahan yg boleh rasa...awal2 dulu asik rasa nak marah ja...esp kt suami..en amir...Ya Allah...pastu badan pun rasa xnak berenggang ngn katil...cuti jgn harap nk ke kilang....mcm no way k...kalau tak...jenguk la jgk aku ke kilang tym cuti..mmg mcm ni ka rsa pregnancy?ka depends dgn org?smlm masa balik keja...tgh drive tu tetiba rasa nk muntah...boleh melelong jgk la aku drive...sudahnya baru aku perasan aku tak suka bau car freshner yang baru tu...terus aku bukak tingkap n baling kt luaq...boleh mcm tu?balik elok2 smpai umah...londeh sluaq...masuk toilet terus uwekkkkk seround...nah puas....husband plak tgh mandi kt toilet sebelah pun bising2 jgn teran sgt la muntah tu la bla bla...kalau x teran..mana nk abeh...dah tu kang dok terasa ag dlm tekak aku ni...adoi...baby mama ni...byk ragam ya?n sejak2 aku detect aku ni preknen...otomatik aku jadi x berapa suka masak...sbb nya aku xleh nk bau ayam ka ikan ka udang yg raw...nnt mula la kepala aku pusing2...bila da pusing tu start la uwekkk seround then terus trlantar kt katil....seminggu sekali tu ja paksa diri masak jugak untuk suami...ksian dia...mama pun bising knapa slalu xmsak walhal dia tau anak dia ni suka masak...mama kata mmg la pregnant...tapi sekali sekala tu masak la...ksian kt amir tu...kat anak mama ni mama tak kesian ka?T_T so sbb ksian jugak pnya psai..aku masak la jugak skali skala...
So at this time being....resipi2 makanan yg aku rajen masak mayb akan takdak utk datu tempoh msa...smpai la alah aku ni ok...n aku bleh continue masak mcm biasa...
Hopefully sangat morning sickness aku ni xlama....siang malam doa bagi la Allah ringan kan sket dugaan sepanjang pregnancy ni...jauh la dari segala menda2 yang tak elok..
Well...ok la...finally one entry is done after 3 days tried hard to finish one!hahaha....
Time for maghrib prayers...lets read Yassin everyone!

Published with Blogger-droid v2.0.8

You Might Also Like

3 comments