first trisemester

6:38 AM

Alhamdulillah...dgn nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasihani...aku da pun preknen....n stil dlm fasa trisemester..yang mana bgi rata2 orang pompuan mcm aku ni adalah fasa yg sgt mencabar...jgn tnya brpa minggu ok...sbb hr tu msa raya mntak angah scan kn dia kata baby is too small..n cannot predict how many weeks she or he has been there...so dis weekend is the next scanning session with the baby's makngah...untung lah baby ni....makngah dia doc...mmg line O&G ag....to b exact gynae la kn...n now she's pursuing her specialist cost which to b exact MRCOG...sumthing like dat...dont ask me what it stand for...u can ask me engineering terms but no no medical terms ya..
Talking about my trisemester experience...fuhhhh....mncabar...morning sickness tu xyah ckp la...ni da dua hari x msuk keja...adoi tunggang langgang idop aku...umah xyah cita la..mcm kapai karam...err....tipu ja...xdakla smpi mcm tu...masak kat laki bleh kira ja brpa kali....ksian laki aku....kami asik mkn kt luaq ja...nk wat mcm mna kan...bau ikan ka ayam over2 mula la aku nk muntah...dah kalau nk muntah tu mula la melepet ja aku....Ya Allah...kuatkan lah hambaMu ini dengan dugaan Mu yg sekecil zarah....no wonder la dlm Al Quran pun da state kan....syurga tu dibwah tapak kaki ibu...mcm mana pengorbanan seorg ibu nk bwak anak dlm perut slama 9 bulan...aku yg baru mayb dlm 2 bulan ni pun terasa dah sgt2....melepet haaa wat keja sket...baru jalan sket dah mengah....apa daaa
Ni pun dinner aku tak lalu nk mkn menda lain....nk makan megi kari jgak...haaa amek..kunun nk brkhasiat sket buh la carrot...baby tomato...ngn pak choy....ayam tak dilupakan...slurrpppp...abeh spinggan..saya sayangkan mamee...ok over...i know....forgive me....yg lain nk masuk tekak pun mcm xleh blah...but before dat mmg kena telan dulu la ubat tahan muntah....xtahan den haaa...
Skrang ni pasrah je lah..tiap2 kali solat mntak kt Allah...baby sehat...mama n abah baby ni pun murah rezeki....n hopefully morning sickness ni reduce la day by day....
Ok lah....nid to off now..nk solat sat....n then nk off to dreamland....
Semoga hari esok lebih baik dari hari ini...
AMIN

Published with Blogger-droid v2.0.8

You Might Also Like

0 comments