housewife...

9:08 AM

Sejak2 da jdi bini org ni...rsa dri ni mcm makin rajen...ewahhhh....panggg laju2...bukan nk perasan...tpi mcm agk realiti lah..dulu dok sorg kt rumah tu. .blik reja pun da dkt kul 10 mlm...pastu makan asal boleh ja...sausages ka megi ka...roti ka...asai perut berisi...lani seawal jam 5...n pling lewat kui 8 a rekod skrg...dah kelam kabut balik....otak ligat nk msak apa ya kt laki aku ni...huahuahua...rajen kan saya...yg si hasben plk bila tnya nk mkn apa...ikot suka...u msak apa...semua i makan ja...hahaha...senang ada laki mcm ni...mkn xmemilih sgt...cuma aku benggang kenapa dia xmakan tempoyak...rebung?!wut d man...tau dak tempoyak goreng adalah d best in d world?oh my n gulai rebung dgn daging nombot dua hat ada bukan daging pejai.ada urat2 n lemak tu(nombot lagi..hahah...kampung nya hang!) tu pun sempoiii habaq kat hang...tpi apa kan daya laki den xmakan...tgk la. ...nnt aku wat smpi dia makan jugeks....muahahah....ikan keli?xmakan lgi byk dri makan...alasan..helo i org penang...org penang mkn ikan laut ja...ikan semilang layan la....tpi kalau u da msak ikan keli ja...terpaksa la i makan....nmpk tu?terpaksa ok terpaksa....dasarrrr.....hahahha....wahai laki ku en amir firdaus..sekiranya anda bca entry ini...ampunkan dinda ya kanda..puihh...hahah....
Well actually i m enjoying my new chapter in life....bgun awal...6pgi(ehhh awal la sgt kn?ok wat dulu 6.45...terkejan2 nk smayang..berak mandi lagi...huhuhu)...prepare mknan utk hasben bwak keja....kalau dan wat simple bfast...sbb hubby xsuka sgt bfast..dia suka bf ja...tettttt.....bodosss....seronok jugak bila kol tym lunch dia ckp...i da mkn da mknan yg u prepare...sedappp b....tenkiu!.....heheheh....suwitttt la sgt kan....bila org ckp aku rajen prepare mknan utk hasben aku bwak p reja....sebenaqnya bukan nk kata aku ni rajen tara mna pun...aku msak pun main campak ja lah....bak kata chef at home....my secret resipe is i cook wif no recipe at all....hahah...poyo lagik...lagi satu aku rsa sbb mama aku dlu pun reja...bleh ja dia prepare kan lunch utk late abah aku...bila abah blik lunch kt rumah...arwah tok cuma tlg hidangkan ja...basuh pinggan semua abah wat sendiri..mcm laki aku ni...aku msak di tolong basuhkan pinggan....tu yg aku suka...cuma belanga ngn periuk dia tak sentuh la...tinggai kenangan memasak kt aku...kira ok la laki aku...mau jugak angkat pinggan aku n pinggan lauk n basuh pinggan kan...hahahha....after all we need to help each other rite bcoz dats d way marriage works...i hope i can serve him n cook for him well...hahahah...notjust hangat2 tahik ayam jer...mana la tau kan...thun dpn pemalas...asik2 nk mkn luaaa jer....kot2 la da kaya sket kan....mmg mintak kaki la jwabnya tu....hihihi...
Lagi satu...i stil believe in wut mama said....the mother/wife cooks boleh mngeratkan lagi hubungan suami isteri....mak n anak....n it's proven to our family...
Mcm late abah pun..kalau dulu kami beria2 nk mkn luaq...dia mmg xnak nyalahh...biaqla mama msak simple teloq dadar pun xpa...asai kan mama yg msak....n mcm me n my siblings....aku dok kt sek sains and angah n adik yg dok mrsm tu pun homesick sbb rindu msakan mama.....wuuuuuT_T...yeahhh...its proven.....
N hari khamis lepas...got stomach ache...sakit...satu hri MC duk rumah....lipat baju...kemas rumah...smbil tgk AFC....baked shepperd pie....rsa boring gila duk rumah tunggu hasben blik....oiiii..boringnya oiii....mcm mna la kn ada yg bleh duk rumh jdi fulltime housewife?ful respect to them....i rather bz wif works...n come back home...doin my cookin n laundary...lipat kain semua smpi kul 11 mlm rather than staying home kill by the boring~ness....wut a word alia!

Nota kaki;gmbaq dia atas bukan sekadar hiasan..ni gambaq lunch hr ni...kalut balik dr kilang...ni ja sempat msak kt hasben...sorry ya b

Published with Blogger-droid v2.0.6

You Might Also Like

0 comments