memasak itu mudah

3:09 AM

yes..aku memang suka memasak....

bukti nya?
mmg la aku jarang upload gmbaq msakan2 aku dlm ni...
tp bukti nya..aku dan tunang yg makin tembun da sehat walafiat....
haaa...
kan da cukup strong aku pnya bukti..kan2?
sebenaqnya...
aku kadang2 mcm tak paham...
pasaipa ada sesetengah wanita yg bekerjaya la sangat ni sampai xleh nk memasak bgi anak laki makan....hishhh...bahaya tu....
wat nya laki2 ampa tu melekat kat siam2 kat kedai thai food tu mau jenuh nk berubat...
by dat tym..mnyesai pun xdak guna dah lah...
bagi aku...aku berpegang dgan prinsip yg mama pernah cakap kat aku
mama:acik..u belajaq tinggi2...n kerja tinggi2 pun nnt...makan minum laki ngn anak u..u kena jaga..jangan amek mudah menda ni...menda2 yg mcm ni eksheli pengikat kasih sayang anak2 n laki kita kat kita nnt....
(aku pun mcm blurr gila dat tym...dah la aku baru abeh pas SPM ja kot tym tu)...
aku mcm...errrr....
aku:acik mmg suka memasak pun...siap taraf pro lagik...
wakakaka....


renung sejenak apa yang mama kata.....
betui tak apa yg dia kata?
yes...she's totally rite!
i agree wif her...
livin in a boarding school since 13 years old made me miss home so much...especially mama's cook....
i stil remember someone i know from the past....sgt beria2 nk balik rumah sbb nk makan makanan kt umah..i tot it was his mother's cookin or wut....but alih2 rindu maid dia punya masakan....if me his mother...i must be pretty sad ok!
see....
apa yg aku nk cakap skrang...
apa yg mama kata tu betoi......
apa yg mendekatkan aku dgn mama is her cooking...
mcm ada bonding yg kita xleh nk deny n xleh nk nmpak...
(ceh..apa yg aku merepek ni syaitoonnnn)
apa pun...
kalau da kawen nnt i wil try my best to prepare lunch n dinner for en amir...
i'll try my best...
i want to him to be like my late abah...tak suka makan kat luaq...suka makan msakan mama ja...
so same it wil goes to me in the future....
.........
now it's already reach 6.19pm....
and 1.15hr to go before breaking fast....
n i'm stil stuck kat kilang ni...
duhhhh....
i promise kalau da kawen by this tym bulan2 posa takkan stuck dekat sini dah....
..................
...............................
....................................
n sangat rasa gian gila nk memasak!
malas la nk keja kilang ni....
nak bukak kedai makan ja lah....
LOL....





selamat berbuka semua



You Might Also Like

0 comments