Susun Atur Bawah Sinki Cabinet

by Alia Farhan, 9:03 AM

 Assalamualaikum 

How are u doing guys? Saja nak share sikit pasal ruang bawah sinki dalam cabinet kat rumah ni. Ni adalah antara ruang yang aku tak suka sebab serabut. 

Serabut sebab deka situ la simpan barang-barang bertukang, dekat situ jugak la sumbat harang-barang dekat dapoq tu

Erghhh memang stress kalau tengok tu ya


Memang letak ikut dan ja kadang2 tu…


Ok la dari before.

Susun ja guna barang-barang apa yg ada. Rack Variera tu dah lama ada. And rack kasut Ikea Jrejig yang warna hitam tu pun dari Ikea. So susun-susun la dekat atas tu untuk bagi kemas sikit.


Overall ..try to maximise n optimize kan apa yang boleh untuk storage barang kan. 


Bekas gantung puteh mcm bakul tu beli dr Shopee. Nanti kalau jumpa link aku share kan. Dah lama dah belinya.🤣


Ni pulak tempat gantung tudung peyuk . Biasa la ruang limited kita harus bijak la bak atoq susun dekat mana kan. Habis sampai ke pintu chinet pun kita guna. Memang betul2 gunakan semua ruang yang ada secara bijak.

Alhamdulillah. Walaupun tak la kemas tara mana. Tapi at least dah ok banyak dari yang dulu-dulu. Kalau tak nak bukak pun malas ja bawah ni. Asyik jadi tempat sembunyi barang ja. 

Korang selalu barang organizing dekat mana ya?











SHARE 4 comments

Add your comment

  1. ok la..kemas juga..org kata sedap mata memandang pun takpa dah kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la.. Guna ja apa yg ada balik sebab xnak mbazir kan.. Not following the trend yg sentiasa nak semua nya one code color ka apa ka😂

      Delete
  2. Nampak kemas betul.. selesa mata memandang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaupun x standardise tpi ok la dr Sblum2 I 😂

      Delete

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS