Obsessed with Shein

by Alia Farhan, 8:46 PM

 Assalamualaikum semua

Korang ada tak dekat sini plus size macam kami? Kalau ada masalah utama adalah nak cari baju-baju plus size yang cantik, trendy tapi stil menutup aurat kan. Sapa cakap orang berisi ni x boleh bergaya kan? Tapi kadang-kadang disebabkan tak berapa banyak pakaian plus size yang trendy kita tend to abaikan gaya untuk kita. Padahal kita pun boleh ja bergaya macam depa-depa yang kuruih tu kan🤪


Kalau nak tau, dulu-dulu aku pun macam tu la. Malas sangat nak amik port pasal baju-baju ni. Maklumlah susah nak cari size n nak dapatkan gaya yang kita suka tu apatah lagi. So balik-balik pakai ja lah tshirt lengan panjang kaler hitam. Play safe gituuuuuuu😎 

Tapi sejak-sejak kenal dengan SHEIN start MCO hari tu…eh kemain lahhh…baju diorang ni dah la lawo-lawo..mcm ko pehal lawo sangatttt. 😌😌😌 


Ni salah satu blouse/ mini dress dia yang pada aku lawo nak mams oii. Masa kat Nusakuya hari tu kemain lagi la tangkap gambaq pakai baju ni. Lawa kannn..naik menyerlah ja warna dia🤭

Habis duit aku asyik beli baju cantik dekat SHEIN ja ni kan. Korang kalau nak tau..bukan pilihan untuk orang kurus ja ya..SHEIN pun ada juga khas untuk orang yang plus size macam aku ni dekat section SHEIN CURVE. Bagi yang muslimah pun dont wory banyak ja blouse n dress dia yang patuh syariah gitu. 


Latest edition paling suka blouse ni..siap beli dua lagi..satu wanra hijo kint ni satu lagi warna blush pink


Ni macam long sleeve tshirt tapi material apa ntah..macam tenal tai tak tebal..nak explain pun xreti


Ni sama baju yang gambau first tu


Ni pun mcm tahirt gak..nipos melayang k..agak jarang tapi pandai2 la ko cover dengan tudung labuh patuh syariah..apa de hallll


Ni bajunyang sama dengan gambar sebelum ni




Ni dress dari SHEIN..pakai la inner..kalau takmau pakai inner pakai la cardigan noks


Blouse pink mak enon tu dari SHEIN gak..pleated skitt tu bukan dari SHEIN..baru perasan banyak beli kalaaa PINK terang2 mak enon gini sebab kalau pakai cantik gambaqnyaaa

Tips untuk membeli di SHEIN…
korang tengok la reviewnya ok ka idak..selalu review dekat SHEIN ni boleh di percayai and tak melalut mcm review dekat shopee nuuu. Pastu diorg akan komen material rasa macam mana..kalau tak ok mmg diorg akan state ja kat review tu..and some of the baju kadang2 dekat models lawo kemain..tpi bila kita pakai mcm teletubbies…so ko tgk la review yg bergambar n org pakai..kalau rasa macam akan jadi teletubbies ko skip la cari pattern lain plak.

Apa pun kena pandai pilih la pattern n material mana yang sesuai dengan kita. Untuk orang plus size ni material kena cari yg jenis gmflowy gitu. Elakkan beli yang jenis knitted and melekat dekat badan..unless kalau hang memang confident 7  petala langit gituuu…

Akhir kata, sila lah pi janu mata dekat SHEIN sebab baju dia for me lawa-lawa and harga reasonable..biasa kat luaq tau la baju plus size ni kalau design cantik2 ni memang mahal ya cecah ratus. Kadang-kadang tshirt lengan panjang kalau kain elok sikit pun dah cecah seratus. So bila beli kt SHEIN ni memang boleh dapat harga tang murah la..nak pulak nanti diskaun n voucher itu ini lagi la best ..siap dapat berjimat lagi…sapa tak suka kan..

Korang suka shopping baju cantik-cantik kat mana ya?






SHARE 1 comment

Add your comment

  1. ada jugak beli selai dari shein tp besar pulak...material dan design cantik cuma ammi la kot yg tak gheti nak pilih size.

    nampak nau awak peminat pink...ahakss

    ReplyDelete

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS