Dandy Modern Food , Queensbay

by Alia Farhan, 9:44 PM

 Assalamualaikum 

Hai mcm dah banyak hari ha tak update blog kan? Takpa lah kali ni nak share jugak kekdahnya. Janji blog berupdate gitu la. 

Kali ni cerita pasal hari Sabtu lepas early dinner dekat Dandy , Queensbay uols . Mentang-mentang la rumah dekat Queensbay kan. Lambat lepaaaa

Su Ail Kenari, Bayan Lepas

by Alia Farhan, 10:10 AM

 Hari Ahad lepas, selepas seharian lepak dekat rumah ja. Budak2 ni pagi ada tuition and kebetulan pagi tu mama depa kena sopak garam ala yg alergik naik mcm binta2 merah mcm peta dunia tu…maka telan la ubat gatai nak hilangkan kegatalan tu wei.

So pagi tu papa diorang la hantaq bebudak ni gi tuisyen. Mama ni puas la kat rumah bersengkang mata kat rumah ni takut terlena. Kang menangis pulak dua2 tu kalau mama lambat kang. So tengah hari tu mmg x masak la jawabnya. Balik tuition terus la makan dekat area taman tun sardon tu jugak. 

 Assalamualaikum,


Quick update sementara tengah ada kerajinan di situ kan. Sebab ramai tanya aku macam mana buat ikan keli goreng guna air fryer. Jawapan dia senang ja. Tak perlu lagi dah ghisauuuu ikan keli meletop-letop dalam belanga tu haaa

Buat ja dalam air fryer kan mudah. Bagi yang beli air fryer tapi buat tukun sila lah letak ja kat counter top tu and GUNA!banyak sangat benda boleh buat dengan AF ni haaa.. rugi kalau beli tapi jadi tukun!

 Assalamualaikum,

How you guys doing lately? I’d been neglecting this blog so bad since i felt sick last month. The “viruses “ season is pretty bad now. Ya Allah, i hope this will end soon. I mean like end n no more virus after virus. Penat lah!

But hey yaaa, let me share with u guys bout a classic fine dining restaurant in Penang. It was long overdue tapi takpa lah kita share juga di sini sebagai kenangan kan.

Homegrown vegies at balcony

by Alia Farhan, 9:31 PM

 Just a quick update while waiting for Aishah to finish her school session. Nak jugak catat dekat sini yg aku giat gila duk tanam sayur sebab sayur harga mahal gila nowadays wei. Nak buek mcm mana hujan ja turun. Benda2 lain x turun ya. Itupun bagai pungguk rindukan bulan nak tunggu hujan turun sekarang ni.

 Assalamualaikum,

How i miss writting in this blog๐Ÿ˜ช i hope i can locate some time everyday to write anything here. But you know the M in me is too big! You know that big M for MALAS ๐Ÿซฃ๐Ÿซฃ๐Ÿซฃ

But somehow, let just be grateful if i able to finish this whole post and and publish it๐Ÿ’๐Ÿผ‍♀️๐Ÿ’๐Ÿผ‍♀️๐Ÿ’๐Ÿผ‍♀️ Aiyooo apooo malas sangat ni haaa

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS