Resipi : Keli Berlado Sedap Dan Mudah

Cakap pasal ikan keli ni... Ikan keli antara favourite aku la jugak. Suka sebab ikan keli ni murah.. Lepas tu sedap pulak tu. Goreng saja sedap.. Bakar pun sedap.. Haaa semua pun sedapppp.... Buat keli berlado lagi sedap. Ada peminat ikan keli dekat sini tak? Hampa suka makan keli ni masak apa? Ak…

Resipi : Salad Timun Pedas Korea (Oi Muchim)

Ada peminat Kdrama dekat sini? Kalau korang peminat Kdrama dekat sini mesti hampa akan selalu tengok yang orang korea ni kalau depa makan.. Depa ada banyak gila side dish... Kimchi la.. White radish kimchi la.. Taugeh celur sesame la.. Salad timun pedas la and macam-macam lagi. Kiranya side dish s…

Rindu Nak Makan Dekat Kedai

Ada yang macam aku tak? Rindu nak makan dekat kedai macam dulu2 😂Baru-baru ni rasa rindu gila nak makan Siakap Laprik. Selalu makan dekat kedai2 tomyam kan... Kali ni mau xmau kena la buat sendiri kan. Tahap kerajinan kena lah tinggi berbanding biasa kan 😅Tapi xpa. Yang penting boleh feeling2 ma…

Maggi Asam Laksa

Hari tu a nite before my husband kena outstation atas urusan kerja.. Tengah duk pillow talk tibehhh lapaq pulak kan... Biasa la kan.. Tengah2 malam saka masuk. Mula la lapaq bagai...Tiba2 husband cakap u know what.. I kinda hungry... Jom makan meggi🤔Aku pun on ja lah... Tiba2 dah terbayang keseda…

Resipi : Mee Goreng Udang Mudah

Hai semua... Rasa mcm lama gila ja tak update blog ni.. Dah bersawang dah pulak... Hahahhaha... Tapi takpa... I'm trying my best to update it frequently.Baru-baru ni ada buat Mee Goreng Udang.. Kes tengok Ig Rita Rudaini buat mee goreng basah-basah sikit. To be frank... Aku ni ada fobia sikit …

Cara Sukat Kuantiti Spaghetti Untuk Masak

Heloo hampaaa...Confirm hampa semua suka masak spaghetti kan di kala-kala lock down kena bertapa sendiri dekat dalam rumah ni kan? Spaghetti ni pun versatile kan.. Boleh masak macam-macam cara.. Carbonara boleh... Marinara boleh.. Aglio olio boleh.. Bolognese pun boleh.... 
Macam dekat rumah ni kami…

DIY Cupcake Kit

Assalamualaikum...Hai hampa semua... Tengah busy pdpr anak2 ke? Boleh terlondeh kain-kain bila pikiaq nak kena hadap benda ni lama lagi kan...but what to do... Kita terpaksa hadap jugak kan benda ni...Stress memang stress.. Bukan kata mak2 ja stress.. Anak2 pun stres ya.. Dalam keadaan sekarang ya…

Buat Dumpling Sendiri

Ada yang suka makan dumpling tak dekat sini? Kalau korea diorang panggil mandu..kalau japan panggil gyoza.. Aku memang suka sangat makan dumpling ni...kalau makan dekat kedau 3 ketul dah berapa dah... Kalau beli yang frozen pun.. Mahal jugakkk... Hahhahaha...

Nak puas. Memang buat sendiri la cerita…

Sukarelawan Bukan Kesihatan Diperlukan KKM

Seperti yang kita sedia maklum KKM kekurangan kakitangan, sehubungan dengan itu KKM menjemput rakyat Malaysia untuk mendaftar sebagai sukarelawan bagi membantu KKM dan PPV mengatur orang menerima vaksin. Digalakkan bagi mereka yang terputus punca pendapatan untuk mendaftar sebagai sukarelawan. 

MyV…

Cruella.. Dah Tengok Ka Belum?

Tengah boring kewww tewww?! Kalau boring... Xtau nak tengok cerita apa.. Sila lah tengok Cruella ni....
Tak silap aku cerita ni hanya available dekat Disney channel ja sebab cerita ni stil baru kan... Cerita bagi aku ok la best jugak.. Takdak la bosan ka dragggggg panjang-panjang or meleret ka... 
Ka…

Resipi : Nasi Goreng Sardin Petai

Dah musim-musim lock down ni... Mak2 sampai buntu la kan nak masak apa... Jadi jemmmm gila nak masak... Aduhhhh....padahal barang mentah banyak ja dalam peti sejuk tu.. Tapi idea nak masak tu tak kunjung tiba... Kejung la kat situ sampai lebam...Tu la masalah negara bagi mak-mak ni.. Sebab tu kami…

The Conjuring 3: The Devil Made Me Do It

Cakap pasal The Conjuring ja mesti ada yang terbayang aksi-aksi seram hantu omputih kan... Valak la.. Coii betui Valak tu.. Macam nak sekeh2 ja 😅 taboh satgi baruuu tauuu

Cerita dia macam biasa la kalau takdak kejadian gangguan makhluk-makhluk Syaitannnn ni tak sah la kan.. And seperti yang kita s…

Shopping Petai Di shopee

Tajuk mcm aneh2 ja kan... Tak tau la aneh ka idak...aku ni macam-macam jenis barang duk beli dekat si shopee tu... Pokok2 hidup la.. Latest ni beli petai.... Dalam list nk beli genuak dengan jering muda pulak.... Aiyokkk.. Taste orange kampungdotcomdotmy sangat kannnn....Ajerrr nak buat macam mana…