Progress In Life

by Alia Farhan, 11:10 AM

 Why do some people hate other people progress?

I’m not sure how others feel..but sometimes some people is unhappy to see other people progress..tak paham la..kenapa kena ada rasa tak suka tengok orang lain ada progres dalam hidup dia. Do you expect other people life stagnant and mendatar ja? Can’t we just be happy for them?



I would love to drink the real Vietnam coffee in Hanoi someday. Harap2 boleh jumpa halal pho n vietnam rolls kalau ke sana. Aku pernah kena serang dengan orang yang aku kenal dan agak rapat sebelum ni…his words killing me…

He sounded like this…hang tu tak payah la nak pi Australia bagai (time tu aku baru balik dari Perth for the second time)…membaziaq ja pi sana baik hang pi Ho Chin Minh beli kain ka tudung ka bagai bawak balik juai. 

Aku macam whatttttttt….seriously u really need to say that to me? Aku dah la hormat hang sebagai seorang abg..level2 abg la bagi aku..tapi tak sangka kan dalam diam boleh mcm tu sekali dia nak ckp kt aku😵‍💫…seriously kalau aku house wife or work at home mom pun tu bukan tiket untuk hang cakap mcm tu dekat aku. Perlu ka aku nak bgtau berapa byk order perfume and pandora aku amik sampai duit shopping aku kat sana pun aku tak mintak kat laki aku😒

Aku baru pi Australia dua kali pun orang dah jaki and cakap macam tu… serious lahhhhh broooo🥴 tu belum lagi rezeki dapat tour Europe ka apa ka..agaknya bernanah hati nak mngata aku macam2 ..

Aku ni siap tumpang syiok n happy lagi tengok kawan2 travel… siap mintak spam gambaq banyak2 lagi sebab aku nak tengok😆 punya lah happy. Andai x dpt pi pun dah bertuah dapat tengok orang share story kat ig ka fb ka pasal tempat yang depa pi. 

Memang some of people memang jenis ada masalah hati eh…xboleh tengok progress orang lain lebih sikit mula lah bernanah rasa hati tu😌😌😌 minta maaf la ya kalau perkongsian travel dekat blog ka ig ka fb ka mengundang rasa ketidakpuas hati an orang2 lain. Tak suka tengok…skip n hide ja.. tak suka unfren ja…mcm bro ni dia terus unfriend aku dkt fb..hahah..motif😂

Xpa lah..yang mana tak suka nak tengok progress kita..kita abaikan..aku harap yang baca2 ni semua di kalangan orang2 yang baik hati dan sentiasa mendoakan orang2 sekeliling dimurahkan rezeki dsb. 


Maybe kena post status bodo2 n bagi nampak macam bongok2 n takda masa depan baru orang puas hati😜

Till then,

Jangan busuk hati…
Sayangi lah hati anda❤️





SHARE 1 comment

Add your comment

  1. Ramai dok post kopi saigon. Rindunyaaaa nk pi minum kt ho chi minh. Sob2. La ni kurang post pasal life pakat tanya bt apa skrg

    ReplyDelete

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS