Tengah trending cerita ni kat @netflix based on true story ya..of a total fake不



Memang best cerita dia..cerita dia pasal Anna Devley/Anna Sorokin ni bein a fake socialite n tipu bank/hotels etc utk mgambarkan dia ni seorang yg high reputations in med soc..everything yang dia show dekat instagram dia for the sake sebab nak org recognized dia as socialite mcm ala2 Paris Hilton semua tu and she nailed it…



Sampai la kantoi yg sebenaqnya dia ni bukan orang kaya pun tapi cara dia fake kan semua dia punya lifestyle tu walahhh sangat…tapi banyak la orang2 yang kena tipu dengan dia ni macam turup kes demi nak jaga nama baik masing2 kan sebab ye lah yang kena tipu tu bukan orang2 biasa…

Pandai dia pilih circle socialites dia tu不


Tapi memang cara dia tipu tu fuhhhhh….lagi dasyat ada hati nak buat Anna Delvey Foundation(ADF) n nak tipu bank berjuta2 semata-mata nak buat ADF ni…paling major and sampai buat terkantoi yang ni la..beria-ria nak buat ni sebab foundation dia ni kiranya socialites club la katakan…paham2 la orang2 kaya ni kalau berbelanja fuhhhh…


Kawan2 yang kena tipu五


Tapi ada banyak la jugak benda yang betulnya dalam cerita ni…contohnya kenapa kalau perempuan ni nak buat business yang dimonopoli lelaki…selalunya perempuan ni akan didiskriminasi…byk la point jugak sebenarnya.

Sampaikan peguambela dia kata “ there are a little bit Anna in every of us here…”  “ for example we tends to cheat in our resume, our business portfolio or even in our instagram with a filter to make ourselve look good” 
Hahahha dengggg baby…terasa mak bila cakap pasal filter tu…kahkahhhh… 




Alahhh mcm x biasherrr..kat med soc ni mesti la nk tunjuk yg gud2 ja…aku pun sama takkan nak tunjuk gmbaq tengah korek idung kot kannnn云云云 mesti la tunjuk gambar cantik2 letak filter acah2 muka blusing ala2 korea yg fake jugak tu kan不不不


Back to Anna Delvey/Sorokin ni punya cerita…dia ni start kantoi bila dia punya luxury lifestyle memakan diri dia..gila kau menipu sana sini utk dapatkan duit..lepas tu suka hati ja lavish dekat lifestyle yg ntah hapa2 ni…bila da tertangkap..dia punya saiko tu rasa erghhhhh nak bagi kaki ja.. tak habis2 ja cakap dia ADF tu gagal sebab orang2 ni saja nak sabotage dia…eiii aku pangggg kanngggg….

Dah duduk lokap pun stil gila nak glamer ya…setiap kali court punya trial setia kali buat hal nak baju2 yg vogue utk dia sampai hakim pun naik fedap..pegauam dia xyah cakap la打 kira tercapai la nak jadi glamer and satu dunia tau pasal dia ni kan…




Haa sampai trending la dekat US dlu ada ig ni buat apa Anna Delvey/Sorokin ni pakai masa pi court.. yang kiri tu pelakon Julia Garner..yg kanan tu the real Anna Sorokin..

Apapun dalam cerita ni (cerita sebenar melainkan yang dipalsukan oleh Anna Sorokin ni) pffftrr confuse kan…dia dijatuhkan hukuman penjera 15 tahun..tapi katanya tahun lepas dia dah dibebaskan..kiranya kena tangkap tak silap 2017/2018 macam tu la …kiranya tempoh dikurangkan..and lepas keluar dari jail dah kena hantar balik ke negara asal dia.. 

Cerita ni memang best…nak bagi kaki pun ya dekat Anna Sorokin ni sebab annoying gila..da annoying saiko pulak tu taknak mengaku tak kaya…tpi tu la gaya dia tu pfffttt memang tak nampak langsung macam orang biasa. Memang pandai betul dia blend in and tiru gaya orang kaya云 

So hampa kalau boring2 boleh la tengok cerita ni okeh五

SHARE 2 comments

Add your comment

  1. Owh cerita pasal dia ni. Dulu pernah baca kes dia.. rare sungguh. Buat teringat cerita catch me if you can.

    ReplyDelete
  2. Menarik..boleh la akak tgok sat lagi..tgh MC ni

    ReplyDelete

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS