Another Bukit Merah?

If we really love our mother land~Malaysia....coz i bet we do!

Pliz stop dis madness....

Listen to our people...i mean the 'rakyat'....not ur 'kroni2' man!


Published with Blogger-droid v2.0.4

lynas issue?

What do ya think?

I think our PM has lost his mind...

Aku yg keja kt company electronics n bergelumang ngan heavy metals ni pun slalu ja rsa lemau2 bdan...

Bayangkan lah kalau process tu ada yg release radioactive component mcm tu?lagi nk declare save?

Mmg aku xpaham...

Pkir sdri lah....kenapa lah …

simple pasta....n economic

Wut u need:

Fresh Tomatoes

Onions...

Garlics...

Daging...ikut la nk cincang ka...tpi aku suka yg kena potong kiub kecik2...bru la rsa sket..

Oregano n basil leaves~beli yg dlm peket satu rm2.50~3.00 ja...murah...xyah la duk beli hat McCormick bgai...sama ja rsa dia...

Capsicum

Gula

Garam

Pak aji~ak…

dat so sweet...

Amir:dulu hg org yg pling aku benci

Aku:lani?

Amir:lani org yg pling rapat..lpas ni lg makin rapat2 la...
Ahhh dat so sweet of u...so sweet..dlm hati ja la kata...
Aku:hahaha...sama la ngan i...u ingt i suka ka tgk muka u dlu2?dah la mcm pehal lu mamat muka poyo nk mati..lu ngat lu nsem?

Amir:tpi i m…

HUKUM MEMAKAI EMAS PUTIH BAGI LELAKI

Dari Abu Musa, bahawa Rasulullah S.A.W. bersabda, “Dihalalkan emas dan sutera untuk kaum wanita dari umatku dan diharamkan keduanya terhadap kaum lelaki.” Terdapat satu riwayat bahawa Rasulullah S.A.W. pernah melihat sebuah cincin dari emas di tangan seseorang, maka Rasulullah S.A.W. meragutnya lalu mem…

komunikasi suami isteri

Hee...

Biasalah...dok tgh kursus kawen ni...

Part komunikasi suami isteri...

Tetiba bila ustaz ckp psai komunikasi melalui sms...
Ustaz ckp...

Saya sayang kamu...kamu sayang saya dak?

Dak!
On d dot aku terus ingat kt amir..

Demmm....mcm sama ja...

Terus sms amir
Aku:mcm sama ja apa yg ustaz tu ckp...m…

kursus kawen

Skrg aku tgh attend kursus kawen..

Byk input dpt...

N ssh jgk ya procedure nk kawen ni...

Fuhhhhh
Published with Blogger-droid v2.0.4

broccoli cream soup

As requested by my fren lina, i would be delightful to share my recipe wif u...u...u. ...n her...
Ok let just straight to d point...

Sorry i've been busy lately....

Yeah wed preparation gimme headache sumtymes...hahaha....
Wutever la....

Back to the point....
What u need;

~broccoli...depends la by…

the tourist

hahahatourist la sgt jln2 penang ngn amir ja pun... tp biasa la..penang kan fames ngn one the most unique heritage town in the world... ecehhh.... sama la mcm melaka... unik kan! pliz enjoy the pics..
startin wif the famous rope walk....

amir said dis uncle hev cooked dis char kuey tiaw since he was in pri…

TGIF!

who doesn't know d famous TGIFriday rite? enjoy ur eyes...





my chicken rice

few weeks ago, i managed to cook a lunch for me and fiance as he came over to my house to fix my lamp and toilet...hahaha....he's my electrician n my plumber..dats why i love him...hahaha...




nmpk mcm delicious kan?it's actually more than that... super marvelous told ya...



ain's chicken mushroom recipe

As requested by my dearest baby sis, ain jenny whom is my roomate last time when i was studying in UniKL~MICET,Melaka...

Cewahhh promote micet nmpk...xkoser makkk....

Hahhahah

Ain tgk tu nama recipe...xtahan akak...
Ain n dear readers(ada ka readers blog aku ni?!)...
Bahan2:

Ayam..of coz...depend la …

perkahwinan melayu vs perkahwinan islam

Well talkin bout marriage...aku pun bru ja nk melangkah ke alam ni InsyaAllah bulan 5 ni...

Sapa takmau kawen beb?aku rsa smua org nk kawen,nk ada ank sdri n family sdri...kalau yg tak straight tu xyah ckpla...Nabi tak ngaku umat weh...

Well for me skrg ni...trend kita org melayu ni...apa pun nk ke…

lawak

Okei...take 5 sat..dsebabkan aku demam n aku mai keja hr ni...

Aku nk take 5 sat...

Semputtt...

Apa pun enjoy la sat ngn lawak padayappa ni
Published with Blogger-droid v2.0.4

sedetik cuma

Kadang2 rsa mcm alahai duet mana nk cri duet ni...

Kadang2 kita tak sedar...dgn menda2 simple yg kita amalkan Allah bukak jalan untuk kita...

Contohnya...dgn beristigfar...sedekah...solat dhuha...menda2 ni lah yg kita rsa payah sgt nk wat...

Tpi senang sgt kita nk nyanyi terpekik terlolong(i'm …

grilled salmon recipe

Hola me amor....

Orite tetiba ini mlm cik alia ni terlebeh rajen nk conteng2 n bgi recipe besa2 ja...

Recipe org diet....

Org nk kawen kena la diet....

Hahahha...puihhh....

Ok back to reality plizzz.....
Bahan;

Slices of salmon....ikut suka nk byk mana...tebal mana...aku suka nipis2...tp byk slices.…

kata pun nk kawen

Sweet kn lagu ni...

Hahahha....

Okei...aku tau...aku jiwang...

Tp skali skala ja okeh...

Ni pun sbb tgh2 mlm duk kena kemas umah....

Hahahha...

Kata pun nk kawen...

So harus lah....

1. Rajen memasak...

2. Rajen kemas umah~yg ni aku xbrpa suka la kn!haishhh...selalu angah la yg kemaas umah kt jitra …