Showing posts with label makanan enak

i found this...

in , , , , by Alia Farhan, 4:58 AM
found these photos in my dslr....
jamu mata jom
 glorious laksa penang

 mixed grill @Nan Western...only in Penang


 siput belitung msak cili @Padang Kota


 seafood lasagna @Pizza Hut

 three platters apa ntah @Pizza Hut




actually dis one was likes ages ago...n i dont remember when actually...mayb somewhere around chinese new year if not mistaken..(ni pun sbb nk clear kn memory utk my big day..so dslr aku bgi kezen aku pegang..its always a saviour to have a second photographer..jgn la photographer aku kali ni wat tahikkk lagi sudahhh)...amir treat me for a dinner here..thnx hubby.....just njoy d photo ya




 his mixed apa ntah...beef...lamb n chicken

 mine salmon grilled...

 atas tu butter...melting lma2 bila duk atas salmon tu...
dapppnya dapppnya oii

ni pun marvellous... 

 mna lah gmbaq aku kn?maklumlah cam dekat aku..so aku la conquer...cik abg plak bz ngn tab...gmbaq aku ada kt tab jer lah jwabnya....

TGIF!

in , , , by Alia Farhan, 9:51 PM
who doesn't know d famous TGIFriday rite?
enjoy ur eyes...






konsep

in , , by Alia Farhan, 6:53 AM
bila ckap psai konsep ni...maksud aku konsep blog ni...aku mcm xdak idea...mcm2 kdg2 tu...kalau rsa nk buh gmbaq...gmbaq ja la yg aku update kt blog ni..kalau rsa nk maki org pun..konsep maki sedunia la jwabnya...kalau rsa nk buh resipi2 yg aku duk msak...tetiba jdi blog resipi...kalau nk update psai aku p melancong mana2...dan2 la jdi blog mcm ala2 tourist guide...
hehhhh...pjangnya berletiaq....ok boring!fine...
pendek kata..ni blog aku..so suka hati aku la...takdak special2 konsep okey...
so kalau nk kata blog ni carca marba pun aku tak kesah..mmg pun...
dis blog is bout myself..what i do...what i feel...
so i dunt give a damn la kan..
ok2...sudah2...
mlm ni konsep dia aku nk upload gmbaq mknan pulak...
sbb bru2 ni aku ada wat makan2 sket...ajak kawan2...kawan2 yg erti kata lain betui2 kawan aku...yg takkan menghampakan aku n wat cibet ngn aku...

simple jer.... 6 org makan..kira orait la kan...
ada ka patut adik aku kata aku msak sambai petai.
mmg la aku fanatic ngn petai tp tak perlu kot aku wat sambai petai makan ngn pasta!
LOL

ermmm...simple....
but....nais!
yg cookies tu aku beli timbang2...
then aku dip kan dlm white choc n strawberry choc...
sedap weiii...
sapa rajen try la...
melecur tgan aku kena stim air sbb wat double boil...
but worth the effort la kan...

oreo cheeze cake tu my bff moon san yg wat...
thanx moon...

wordless wednesday

in , , , , by Alia Farhan, 11:01 PM












© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS