Susun Atur Baju Anak-anak

Biasa la kalau suruh anak2 simpan baju.. Kadang-kadang kelaut betul susunan dia.. Main sumbat pun ya. Datang mama punya sheikh tak boleh tengok.. Siap la korang...habis melibas semua...

Bila da susun-susun atur balik... Sekali banyak nya baju-baju yang lama... Yang da senteng tak leh pakai dah... So one shot terus sambil-sambil simpan sambil tu declutter mana yang size kecik-kecik tu boleh la kita letgo mana yang elok-elok lagi kan... 



Ni drawer baju adik si Aishah. Setiap drawer tu ikut jenis. Ni seluar and baju tangan panjang. 

 


Ni pulak tshirt dia. Banyak betholllll lahhh 😅


Ni section baju tidoq dengan dresses. Dresses kakak pun selit dekat sini jugak




Nin dia declutter baju-baju kakak and adik. Banyak gila oiiii! 


Ni section kakak... 
Mama no idea nak susun atur macam mana dia punya cupboard ni. 


Asal boleh ja letak dalam bekas tu macam tu. Sapa ocd xleh tengok ni nanti sakit mata sebab susunan ntah hapa2 🤣🤣🤣


Ni baju yang dah declutter. Ada lagi skit kat tempat lain. Tengok bila-bila rajin nak upload kt carousel ja. 


Tu la dia cara simpan baju anak-anak aku... Tapi rasa nk standardize baju kakak letak macam adik jugak.. Nak kena cari ikea rast lagi satu nampak gayanya ni... Yang cupboard dia tu nnt mana tau ada baby baru boleh baby baru guna... Ehhhh 🤣🤣🤣








5 Comments

  1. Memang renyah kan nak lipat baju anak-anak....

    ReplyDelete
  2. cantik dan kemas tu Alia, akk pun pening baju bdk2 ni, last2 beli almari gantung untuk baju hehehe, BTw..akk dah klik iklan di blog alia tau

    ReplyDelete
  3. good idea ni kak.. dh start cari almari mcm ecah tu senang.

    ReplyDelete
  4. Bagus letak box tu nmpak lebih kemas

    ReplyDelete

Post a Comment