Testing..

in , by Alia Farhan, 9:45 AM
Still searchin for d right application to use in order to update my blog via phone...to be exact android phone...do u have any ideas?blogger~droid kinda sucks becoz all my pics go to top while blogger put all my pics at the bottom...there's nothing i can do to add on caption between my amazing photos...hahaha
To be truth...i enjoy updating via mobile bcoz most of the recent photo is here...malas gila nk transfer ke laptop or pc...so anyone knows any app yang tak sucks mcm dua minatang ni??

Gambaq ni saja nk testing ok ka dak...boleh insert caption ka dak

Makanan

in , , by Alia Farhan, 9:31 AM
Sedapnya lah bihun sup mcm ni....
Mode;melantak is ON


posted from Bloggeroid

Moi

in , , , , , by Alia Farhan, 9:24 AM
Well eating moi kinda referesh my memories that i have wif my late abah..like seriously..T__T
Sebab apa?sebabnya i stil remember those days after SPM it was only me n abah at home..mama n adik pulak p kl...so both of us have a bad food poisoning...nak makan nasik...well mmg tak lah kan!minum ayaq pun keluaq balik...its either cherry berry or muntah...dua tu ja...so bila da ok sket by petang tu...i decided to cook for abah n me...a porridge!ok main hentam ja masak....letak ayam la...then letak isi ikan yang da direbus la...hahaha...never thought that abah loved it so much...n so do i....rasa mcm best ja...ya lah first time masak da ada org suka n appreciate sangat...tak ka suka nama nya..he's one of d reason i love cooking so much...u know why?sebab dia tak pernah kondem masakkan aku tak sedap eventho sometimes sangat miserable n xsedap!ok now i miss him so bad....wut eva it is....i hope he's doing well there...bcoz God love him more than i do....
Ok lah abah....
Gtg now...
Al Fatihah....
Lots of loves from your daughter,
Acik
Please enjoy the pics....
Oh ya moi is loghat utara...which is stand for bubur nasik or porridge...


Moi kosong+ayam



Ikan bilis goreng wif bawang, teloq dadar+bawang puteh goreng



Serunding daging nyum2



Campurkan semua..finally!yummylicious

posted from Bloggeroid

mimpi

in , , by Alia Farhan, 12:08 AM

Disebabkan kesihatan yg x berapa baik hari ni...mcm biasa...tak dapat nk p reja...yes bila tak pegi reja..of coz la brehat kat atas katil...dengan kaki yang cramp...perut yang senak sbb angin...maka tertidoq la balik...bila da tertidoq tu tetiba pulak aku boleh mimpi cakap phone dengan arwah abah...dengaq suara abah tenang ja masa dalam phone...Ya Allah...rindunya kat abah...tak tau nk bagitau mcm mna rindunya aku kat abah...sebab tu la Allah bgi aku mimpi dengaq suara abah..bila bangun dari tdoq..sedaq2 ayaq mata da menitik...
Abah....anak abah ni tak pernah pun lupakan abah...tiap2 kali lpas semayang mesti akan doakan abah ngn tok kat sana..hanya Allah ja tau mcm mana rindunya acik kat abah...seronoknya kalau abah boleh tengok macam mna life kami adik beradik sekarang...acik pun da nk dpt baby blan 4 thun dpn...
How i wish u are here abah...tapi Allah lagi berhak ke atas abah...
Rindu sangat acik nak dengaq suara abah lagi..tak sangka Allah bgi acik dengaq suara abah dalam mimpi tadi......
Till we meet again abah...
Al Fatihah

Published with Blogger-droid v2.0.8
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS