dream on

in , , by Alia Farhan, 10:52 PM




it was. ..

in , by Alia Farhan, 7:44 AM

ㅊIt was so strange...8 years ago...aku ngn amir lgsg xleh tgk muka each other...Ada mcm feeling benci x ketahuan..but then after serial same labs,assignments and presentation grouping...we became bestfren but stil bullying each other..yet we stil hate each other...haaha...but time change everythin...we start dependin on each other...eventho i am his worst nitemare...but stil i am the one dat he can count on..yeah same thing goes to me..without realized dat we actually fall for each other...it was 5 years ago we make it official by announced to our dear frenz dat we are officially attached to each other...and after many years been dating officialy last may we got engaged...n now...for the next 65 days we wil toe d knot n becomin hubby n wifey to each other...

How strange God has put dis feeling between me n amir...from a hater to bestfren to boyfie to fiance n next 65 days as my hubby...

Thanks Allah for sendin me such a Gud soulmate dat accept me for who i am...at my best and at my worst...


Published with Blogger-droid v2.0.4

my beauty secret

in , , by Alia Farhan, 3:26 AM

Haaa...ni lah dia beauty secret aku..yg aku ckp mask yg aku suka sgt tu..

Earl grey tea n macaron mask...

Best sgt pkai ni...

Biasa Kalau aku apply ni..sebelum tdoq aku apply bwak ke mimpi la jugak...sedaq tgk pgi esk dah kering...mask tu pun da lekat kt bantai dah...pegang muka....

Uhhhh yeahhhh....

Mak suka nyahhh perasaan Dan rasa bila pegang muka pgi pgi lpas pkai mask mlm semalam....

Sekali lagi Uhhh yeahhh....

Belek cermin...omaigod cunnya aku..

Puihhh perasan...g mampos kan..

Tp mask ni dia pnya sheet agak nipis n senang koyak...so waktu tarik tu kena bware lah sket...Tapi yg best walaupun dia nipis..best sbb dia betoi betoi pnya ikot muka kita...kira kt idung tu mmg kena semua la..

Besakan Kalau sheet yg tebal..kt idung mcm xbrapa nk lekat kan...so yg ni mcm cover la jugak...


Mask ni Kalau korang nk order kt aku boleh jer....

Xmahai pun.... Rm35 dlm tu Ada 10 packs..

Product from Taiwan...sangat best!


Published with Blogger-droid v2.0.4

nampak tak?again?

in , by Alia Farhan, 11:35 PM

Tgk muka kt atas ni mcm ala ala kembang semangkuk kn..makin kata nk diet makin mnjadi muka aku kena pump...aku pun herannn....aku up gmbr ni kt fb...rmai kata flawless la.sebeanarnya puihhh tak flawless yg korg nmpk pun kulit aku ni...tp ni bukan kekdah photoshop k...ni kekdah make up ja...sebenaqnya kulit aku ni haru jugak la sbb combination skin...very d oily kt tzone...but very d dry loo kt cheeks aku yg bam bam bgaikan tomato man.

Tapi sejak duk countdown Ada 66 days ja lagi....mula la aku ketakutan yg melampau tgk kulit aku...apa yg routine aku wat..mcm apply toner..apply moisturizer...for moisturizer aku pkai dua...satu hada labo..mcm ayaq ja tepek kt muka...tp efek dia walahhh...kan ker hada labo kaya ngn super hyaloronic acid..pas bgi serap kt kulit aku...aku apply plak moisturizer from garnier...garnier jer...sbb aku rsa garnier serasi ngn kulit aku...sbb msa muka aku burn msa blik Dr PD dlu cpt gila muka aku jdi puteh...dlm seminggu lebeh ja muka aku dah tak kusam..sbb tu aku proceed ngn garnier walaupun sblm ni aku pkai moisturizer gel from clinique sbb tu smua part kt muka aku minyak stok leh goreng sotong celup tepung pnya...lani ja duk jdi combination xtahwan..

La ni seminggu 2 or 3 Kali aku aku akn treat muka aku ngn masker...biasa aku pkai masker yg sheet tu...bukan shait okeng!nnt aku gtau brand apa yg aku suka pkai...

Uhhh....bajet mcm hamis jalika plak dah....sighhhh

Puihhhh


Published with Blogger-droid v2.0.4
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS