Showing posts with label secret beauty
normally every weekend night..esp friday or saturday...i will spoil my skin esp my face so much....hari2 yang esoknya kerja harap maklum malas nak cara ke muka la bla2....just clean..tone n moisturize ja...so kalau weekend sempat la...cleanse la exfoliate/scrub la...masking la...bla bla bla....
for masker i got few of my fav selection...bird nest..choco..macaron&tea...n not to forget my fav PMC(Pure Marine Collagen)...
tapi malam ni decide nak pkai yg bird nest ni...lama da tak pkai ni...so before perform my Ishak prayer...sempat letak jap masker ni dalam freezer..bgi ada cooling effect sket....hoiiii...baru sejuk da nyaman ja rasa....tak caya sila la try...


 ni lah dia masker bird nest yg ai pkai mlm u ols...best woo!!

ok lah...step by step to pamper our skin...

1) cleanse by using proper cleanser according to ur skin type...

2)exfoliate/scrub to remove dead cells which can lead to dull skin tone....do it twice per week should be okay then..

3) put ur mask on....in my case i usually sleep with my mask...

4) wake up in the morning..rinse my face...n rasa muka fresh sangat!oh bahagianya.....



my beauty secret

in , , by Alia Farhan, 3:26 AM

Haaa...ni lah dia beauty secret aku..yg aku ckp mask yg aku suka sgt tu..

Earl grey tea n macaron mask...

Best sgt pkai ni...

Biasa Kalau aku apply ni..sebelum tdoq aku apply bwak ke mimpi la jugak...sedaq tgk pgi esk dah kering...mask tu pun da lekat kt bantai dah...pegang muka....

Uhhhh yeahhhh....

Mak suka nyahhh perasaan Dan rasa bila pegang muka pgi pgi lpas pkai mask mlm semalam....

Sekali lagi Uhhh yeahhh....

Belek cermin...omaigod cunnya aku..

Puihhh perasan...g mampos kan..

Tp mask ni dia pnya sheet agak nipis n senang koyak...so waktu tarik tu kena bware lah sket...Tapi yg best walaupun dia nipis..best sbb dia betoi betoi pnya ikot muka kita...kira kt idung tu mmg kena semua la..

Besakan Kalau sheet yg tebal..kt idung mcm xbrapa nk lekat kan...so yg ni mcm cover la jugak...


Mask ni Kalau korang nk order kt aku boleh jer....

Xmahai pun.... Rm35 dlm tu Ada 10 packs..

Product from Taiwan...sangat best!


Published with Blogger-droid v2.0.4
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS