Pipit Patisserie, Homecafe di Penang

by Alia Farhan, 5:42 PM

 Assalamualaikum,

Kembali bersiaran kali ni dengan slot pencarian cafe-cafe best di sekitar Penang. Untuk kali ni aku terjah ke Pipit Patisserie, yang terletak di Gelugor Penang.

Ni pun sebab ada jiran lama, Yaya tagged suruh try. Lepas nampak anader neiber pulak chil kt sini kopi2 so sis harus terjahhhhh…zasss gitewww

Ni pun me time sebab pi hntaq anak2 tuition lepas tu sambil2 layan update blog la hari tu. Time ni tak date ngn laki sebab laki pi prektis nk ganti lee chong wei…puiiii


Memang dekat rumah orang cita dia. Sebab tu aku kata home cafe. Ni pesen2 rumah2 besaq dekat Gelugoq tu..syok aku tgk rumah2 kt area sini. Stail rumah orang dari zaman dlu2 lagi dah kaya raya🤣


Aku tak perasan time tu latte kt dalam ni


Aku order caramel cupcake dia. Aku kan mmg gila caramel🤭

Jiran aku kata brownie dia sempoi. Nanti aku tryyyy pulak


Tapau kt depa pound butter cake tu


Madeline. Tengok cita ni teringat Hyun Bin dlam cerita Samsoon.ohhh pakwe lama ku🫣


Ni nutellla pod pun ada juai.
Haaa nah kalau hampa nak pi terjah…

Basically dekat sini memamg tempat utk kopi2 ja ya. Dia cuma ada kopi2 n pastri ja. Hampa tak payah berasa la nak pasta ka nasi goreng ayam ka dim sum ka apa ka.

Sedap cupcake dia ni. aku suma


Tak ingat dah order apa. Tapi for sure kopi dia ok sedap. X pahit. Sory aku bukan pentegar kopi2 pait ni. 
Aku nak komen lebih2 bab kopi ni pun xleh sebab i’m more to tea person kot. Sebab tu level2 kopi aku ni latte ka flat white ja..xpun cappuccino ja lah. Lebih dari tu perut aku nanti meragam😅


Suka sebab dia buat dekat halaman rumah kan. Pastu pokok2 pun ada la. So rasa ada calming effect di situ


Nah sapa nak pi…sila kannnnn❤️










SHARE 1 comment

Add your comment

  1. dok lalu tak pernah2 pi try. hahaha. Sani kata pak dia pun kaya dr dulu

    ReplyDelete

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS