Assalamualaikum...

Hai hampa semua... Tengah busy pdpr anak2 ke? Boleh terlondeh kain-kain bila pikiaq nak kena hadap benda ni lama lagi kan...but what to do... Kita terpaksa hadap jugak kan benda ni...

Stress memang stress.. Bukan kata mak2 ja stress.. Anak2 pun stres ya.. Dalam keadaan sekarang yang diorang takleh pi sekolah.. Belajar berdepan dengan cikgu-cikgu... Takleh jumpa kawan2 seperjuangan untuk bercoleteh dan bercerita.. Kesian sebenarnya dekat diorang ni.. Fasa energy tengah full kan..kesian terpuruk dekat rumah ja...

But it's okay.. As mother.. Kita kena la creative kan... Tambah duduk rumah kayangan atas langit ni xboleh la nak biar bagi main dekat bawah kan. Lock down kanπŸ™„... Sebab tu baru-baru ni ternampak ada membe aku order DIY cupcakes kit kat anak dia.. Terus aku pun order 1 set.

Actually anak2 aku dah lama ajak aku buat cupcakes n deco2 cupcakes ni.. Tapi aku bab2 ni failed la skit kan... Nak buat cream2 semua ni bukan kepakaran aku πŸ˜…... So bila nampak ja ada orang jual DIY Cupcake Kit ni terus la order kan...



Jom start deco! 








Kemain tau masing-masing kusyuk deco


Malam tu aku bake cupcakes guna tepung kek butter yg beli kt kedai eco.. Cukup-cukup 6 biji ja. 


Ok la utk beginner kan... Messy tapi cute gituuu haaa


Ni aku buat.. Asal boleh ja... 


Susun banyak-banyak macam ni comel jugak kan... 


Heppy face! 


Kemain lagi si adik

Kepada orang Penang yang nak buat aktivit DIY dengan anak2.. Boleh la beli DIY Cupcake Kit ni..hampa boleh pilih theme utk boy ka utk girl... 

Hampa boleh contact :

Wanda 

0175676358









SHARE 16 comments

Add your comment

  1. Best kan..anak buah akak si Dida pun buat benda yang sama..mommy dia belikan set ni utk dia buat aktiviti kat rumah...bukan main seronok dia lagi..at least anak- anak boleh tunjuk diorang nyer kreativiti kan selain memenuhi masa lapang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kak.. Sian diorg terkurung kat rumah ja.. Tu yg beli gak tu kak..xkan nam bg tgk tv n gadget ja kan kak... Sbb diorg tgk dekat utube pun benda2 mcm ni.. Diy cupcake la diy itu la ini la... Sian tgk org ja diy πŸ˜‚

      Delete
  2. Tengah in skang kan.. sini jual berlambak..

    ReplyDelete
  3. seronok tengok budak-budak buat, ada yang jual dah siap..tinggal deko je..ok jugak

    ReplyDelete
  4. Bestnya adalan aktiviti macam ni , iyer la masing2 kam terkurung aja dalam rumah .at least ada jugak aktiviti yg berfaedah macam ni

    ReplyDelete
  5. Menarik sangat ni. Boleh alihkan stress anak-anak dengan buat deco cupcake ni kan. Asik hadap screen je, tak elok juga. Nak beli lah nanti.

    ReplyDelete
  6. Best nya aktiviti macam ni bila tengah cuti cuti ni. Seronok je budak-budak. Otak pun cepat terangsang. bagusnyaa.

    ReplyDelete
  7. anak2 mesti happy kalau dapat buat sendiri cupcake, biar diorang berkreativiti.

    ReplyDelete
  8. kebetulan, td baru baker yg selalu akak beli kek pun up kan set diy gini utk dibeli.
    pon tujuan dia utk anak-anak buat hiasan atas cupkek gini, alia.
    trending :)
    idea yg bernas sebab bagi anak-anak kita release stress kan. pdpr ni stressssss!
    aktiviti ibu dan anak le gini gamaknya :)

    ReplyDelete
  9. Menarik gaya gini untuk melalui perintah berkurung bersama keluarga nie kan di samping meningkatkan kemahiran diri menyediakan cupcake. Eco ada ek? Boleh pergi cari ni kelak

    ReplyDelete
  10. Allah sedapnya Cupcake tu bila tengok rasa macma nak buat pula sendiri kat rumah time cuti ni hehehe bestnya dapat deko cupcake sendiri hehehe nak try lah...

    ReplyDelete
  11. kek comel, yg dok buat kek tu lagi comel.. hehe

    ReplyDelete
  12. Sekarang tengah viral kan DIY gini.. kat taman ni jual DIY kek punya.. geram nengok, rasa nak beli dan buat hahahaha

    ReplyDelete
  13. Wowww punya la x tau ade DIY kit cup cakes sampai terbaca entry ni . Syok je tengok anak² mendeco. Terfikir gak nak ajak 5 ninja dlm rumah ni buat tapi mampukah ibu control suara nanti..hehehe

    ReplyDelete
  14. Agaknya memang tengah trending kot DIY cupcake ni kat area kejiranan rumah. Hhaha. Kat area rumah iza pun ada orang jual. Rasa macam nk beli jugak. Bagi anak buat art sikit. Heheh

    ReplyDelete

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS