3 waktu yang ditegah mandi

by Alia Farhan, 1:52 AM


Sebelum ni kita mandi, ikut rasa nak mandi kan... Baru tahu, rupanya da tiga waktu dilarang mandi... Waktu-waktu itu ialah:
A. 30 Minit Setelah Solat Asar.
B. Setelah Maghrib.
C. Setelah Isya' sehingga pukul 12 malam.
Penjelasan :
A. 30 minit setelah solat asar itu adalah waktu dimana darah didalam diri kita ketika itu sedang panas, jika kita mandi ketika itu, akan menyebabkan badan menjadi lelah dan penat untuk melakukan perkerjaan.
B. Jantung kita setelah maghrib sudah mulai lemah untuk melakukan perkerjaan. Jadi, kajian menunjukkan bahwa ketika ini jika kita mandi akan menyebabkan paru-paru boleh dimasuki air dan boleh menyebabkan paru-paru basah.
C. Setelah solat isya, ini saatnya jantung kita berhenti dan melakukan istirahat, jika mandi ketika ini akan menyebabkan kerosakan jantung akibat kemasukan air.
Sebaiknya mandi setelah 1 jam dari jam 12 malam. Antara pukul 2 - 3 pagi, itu akan lebih memberikan energy kepada badan seperti mana bateri yang telah lemah di cas semula.


dulu masa zaman aku mat sbp...selalu bgun 4.30 pgi utk mandi...sbb time tu org semua membuto lgi....malaih nk berebut shower ngn org2 lain punya cita....mmg fresh rasa..tp sbb syg tdoq pnya psai...smbung tdoq balik..then kui 6.30 pgi bru bgun solat subuh n p class....teruk betoi...patut bangun p study ja kan...kikiki
SHARE 0 comments

Add your comment

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS