Debit Card Maybank Digunakan Secara Haram dan Wang Dalam Account Maybank Hilang

Assalamualaikum.....Hari ni baru berkesemepatan nak update blog. Kali ni nak ceritakan pengalaman sendiri duit dalam account Maybank saya sendiri hilang! Tak pernah terpikiaq perkara macam ni boleh berlaku dekat diri sendiri. Selalu dengaq pengalaman orng ja. Kali ni jadi dekat diri sendiri.Cerita…

Resipi : Mopu Tofu

Antara kegemaran aku adalah makanan Chinese. Aku memang suka sangat sebab Chinese food ni selalunya flavourful sangat. Antara masakan Chinese yang aku suka Sichuan. Kalau dulu suka sangat tengok Iron Chef yang Chinese tu.. Dia suka masak Sichuan dishes yabg menarik sangat. Antaranya yang aku ingat …

Cara Hilangkan Kesan Minyak Dekat Tupperware / Bekas Plastik

Fobia kalau tengok ni kannnn... 
Aku yakin ramai gila kaum perempuan dekat sini yang annoying gila dengan bekas minyak yang melekat dekat bekas tupperware /tipuware tu kan....Jangan la pulak ada yang terus lempaq ja bekas tipuware tu dalam tong sampah... Kesian dekat alam sekitar kita ni.. Kalau asy…

Random stuff

I've been out of ideas... What to rant here... Whenever i'm trying to come out with new content/post here.... I keep on asking.... Is blogging still relevant to this moving foward social media. Do people stil read blogs?N if people does read blogs.. N Why d hell PR stil dont want to pay blo…

Resipi : Daging Cincang & Terung Pedas Chinese Style

Nk update laju2 sebab takut nanti lupa nak update blog... Hahahhaha.. Macam apa ja.. Seminggu ni bz n kelaut sangat nk blogging.. Ampun dan maaf ya blogku....

Ni lah dia daging cincang pedas bersama terung... Nama melayu dia... 
Sedap dan simple sangat nak buat dia...  Dekat rumah ni sentiasa ada sto…

Khasiat Bunga Telang

Tahukah anda.. Bunga telang atau nama saintifiknya Clitoria ternatea diambil sempena bentuknya yang seakan-akan woman's genital (clitoris). 🤣 🤣 🤣 

Ramai tanya aku.. Boleh makan ka bunga dia.. Rasa apa? 
Sebenarnya. Nak kata ada rasa tu xda pun..tpi best sebab crunchy n khasiat dia tu.... Jom l…

Product Review : Shampoo & Conditioner Bar from Lush Fresh Handmade Cosmetics

Hari tu ada cerita kan pasal Lush Fresh Handmade Cosmetics baru bukak dekat Gurney Paragon. So hari ni nak cerita skit apa yang aku beli hari tu... Aku ada beli shampoo and conditioner bar untuk aku.To be honest... Aku shampoo rambut almost everyday or every another day depending how my hair condi…

Me Familia

Tak tau la apa masalah aku lately ni.. Asyik susah ja nak lelap malam2.. Padahal badan dan penat gila ni.. Tapi i just can shut off for a while. Penat lah macam ni😔😔😔Since i can't sleep... I need to do something useful... Yeah i know its not good to spend my late nite using phone to update …

Recipe : Pumpkin soup

Ni masakan dinner semalam....  Buat pumpkin soup + garlic bread + squid ink pasta ja. 
Kali ni nak share cerita pasal pumpkin soup. Yang stail orang putih buat tu.....  First time makan pumpkin soup ni dekat Mizi Bistro.. Sedap sangt pumpkin soup dia. So kali ni kita buat sendiri ja lah kan. Bahan-bah…

Addiction.... Beli emas

Ada orang suka beli handbag... Beli kereta mewah.. Tukaq2...Ada orang suka beli high end make up... Ada yang suka deco n ubah deco rumah setahun 5x...and ada macam2 lagi perangai...lain manusia. Lain kesukaan dia...I used to like beli hi end make up dekat sephora.. Ya lah.... High end la untuk aku…

Review : Pizza Tesco Sedap Ka???

Baru2 ni masa pi ke Tesco untuk beli barang2 rumah... Salah satu bahagian wajib pi adalah dekat bahagian frozen food dia. Benda yabg dicari tak lain xbukan nugget tempura Tesco yang sedap tu. Tapi frust sebab dah habis.. Huwaaaa...So kita jengok la skit kat bahagian pizza tu. Hari tu tengok fb ada …