Benci dengan 7 E Thailand!!!

Benci betul dengan 7 Eleven dekat Thailand tuuuu. Sebab apa???? Mehh aku tunjuk kat hampa pasaipa aku benci 7 E depa.


Konpius... watson ka drugstore niiii

Sempat mama suruh kakak angkat peace

Collagen drink...bersepah bhai. Sedap pulak tuuu

Masker? Pencuci muka pun macam-macam hadooo


Sardines in ti…

Perkhidmatan Cuci Rumah Di Kota Bharu

BANTUAN IBU TUNGGAL JALANKAN PERKHIDMATAN CUCI RUMAH

Projek sedekah jariah rakan fb saya kelmarin membantu seorang ibu tunggal untuk menjalankan perkhidmatan mencuci rumah.Sebelum ini Pn Norezan Hussain yg tinggal di Kg Pauh Pinji, Kota Bharu bekerja dg orang dg gaji Rm35.Beliau memohon bantuan pro…

My favourite lip matte...Fame Cosmetics Lip Matte

Face break out and don't care!  I still want to rock my lip matte πŸ’„πŸ’„πŸ’„ from Fame Cosmetics in Fuschia code.

Benci tau kalau tetiba muka break out.
Satu biasa la bila tak cukup tidur ni memang hay wire hbis la body system kita kan. Pastu dengan hormon bercelaru lagi.

Hasilnya muka ku berjerawat…

Lip & Eye mask from Althea Korea

Hiiii hampaaaa....
Gewd daiii mate....
Kali ni kami nak cerita pasal lip mask and eye mask from Korea ni.
Macam mana nak beli item dari korea ni?
Dont worry hampa Althea kan hadoooo....
Shopping ja kat Althea. Macam-macam hadooo tauuu.


Lip mask ni dari brand Pure Smile. Kali ni kami try pakai yang …

Penutupan Penang Bridge Untuk Kerja Baik Pulih

Makluman.





Sebahagian lorong di Jambatan Pulau Pinang 1 akan ditutup selama 1 tahun untuk kerja-kerja pemeriksaan & penyelenggaraan berjadual 22 Ogos depan selama setahun.

1. FASA 6 BULAN PERTAMA
22 Ogos 2017 - Feb 2018
Penutupan satu lorong dari pulau ke seberang perai (dari 3 lorong menjadi 2 …

Resipi : Satey Goreng Mudah dan Ringkas

Haaa...
Baru dan nak up entry satey goreng wei.
Ni pun da berkurun buat masa makan-makan raya hari tu
Actually satey goreng ni resipi dia sama ja ngn resipi satey bakaq tu.
Beza dia hat ni GORENG saja.


Jom tengok bahan-bahan and cara nya;
Bahan-bahan:
Ayam bahagian dada (potong dadu) Bawang besar B…

Decluttering

Aku baru ja buat spring cleaning /  decluttering baju-baju yang da lama terperuk and tak pakai. Fuhhhh ingat skit ja baju aku. Rupa-rupanyaaaa... Ya Rabbi.

Insaf aku. Malas dah nak beli baju-baju pasni sebab balik-balik akan baju kering yang belum berlipat lagi. (Pffttt gila pemalas and baloq kan..…

Terjebak akhirnyaaaa

Kahkahkah...
Padan muka aku...
Ni semua salah kakak akuuuuu....
Dia yang racun akuuuu....
Dia yang mulaaaaaaaaa....
Dia...
Semuaaa diaaa punya pasaiiiii

Mula-mula dia wassap aku membebel rumah dia kitchen saja mahai kedaung...nak bubuh kopok goreng pun bekas yang available cuma bekas ais kremπŸ˜…πŸ˜…πŸ˜……

My forever sweetheart

This will be quite emotional post. So here I am, mencoretkan untuk anak mama, Si Adriana Arissa.

Well, as we know mesti orang cakap dah ada anak baru mesti perhatian dekat anak pertama akan kurang. Kira less kasih sayang la kanπŸ˜… . Yes aku rasa memang betul pun. Kadang-kadang I've been neglecti…

Dalam duk tak mau shopping...

Malas nak cerita bila kena rasuk dengan syaitonnn nirojimmmm niiii...

Tapi kannnn....bukan selalu punnnnnn...ehhh


Ni hasil rembatan di Daiso, dalam pada nak tengok-tengok sajiaaa tuuu...dinasihatkan jangan masuk terus sebab banyiak gila syaitonnn dalam ni yang aku menghasut kita suruh beli. Ehh tap…