Urban gardener kata nya

Hasil harvest di kebun urban ku...
Ewahhhh...
Seronok kemain lagi kan..
Ya lah...dapat makan hasil yang kita tanam...kita jaga n belai lain woo feel dia..

Nak daun kari...nak daun ketumbar jawa..nak daun limau purut...nak daun bawang...daun selasih...semua main petik ja kt balcony n kat corridor r…

Adriana first trip to Zoo Negara

Salam n hi korang,

Apa khabar semua?
Korang sehat ka?
Haku ni ok mcm biasa ja....cuma kadang2 stress duk try n error nk wean off Adriana ni...

Korang pernah g Zoo Negara tak?kalau nak tau....aku ni nak masuk umoq 30 ni la baru jejak kaki ke Zoo Negara...konon post Adriana first trip to Zoo Negara k…

Fashion fail

Fashion fail....
Ala hipster kata nya....








Kejadah weh....
Design da terlalu gayyyy sangat da kenapa...
Macam mana nk semayang...nk rukuk bgai...
Kang ada yg terkoyak...
Nampak apa yang terjuntai2....

Gelimat sangat lah...



Sebenaqnya aku rsa designer ni ter inspired dengan cita naruto ni kot....
Gen…

Manusia

Dulu msa awal2 org bantah GST kau kata org tu memekak ja..tak matured la..tak tau apa tu GST..xpaham apa tu GST....

Tup2 Tun M declare secara tepat GST ni xsesuai n declare war dengan Najib n team..tetiba kau tukaq profile picture kau gambaq Tun M kan...

Hello cik kak...mana pendirian awak?kata san…

Breastfeeding journey and the wean off game

Aku sepatutnya heppy sebab aku da berjaya dengan bf journey aku...2 tahun menyusu Adriana dengan susu aku sendiri....

Ya bukan mudah...seriously mmg bukan mudah...lagi2 bila kat rumah..asyik nak mengempeng tak kira masa....even da besaq ni pun asyik..mama susu..mama susu....

Penat!perkataan yang pa…

Tips jimat cermat

Tips ini asalnya diterbitkan di FB Wall Azizul Azli Ahmad, seorang pensyarah UiTM yang banyak berkongsi tentang pengurusan kewangan peribadi dan juga penulis buku Mudahnya Beli Rumah.

Tahun baru, harga barang banyak yang naik. Suka tak suka, ada barang yang terpaksa dibeli walaupun harganya lebih m…

Annoying

Lately ni aku rasa annoying sangat2....
Dengan somebody.....
Contohnya....

Bila aku upload gambar aku selfie...
Nanti dia cakap...make up da cantik...
Tapi tudung tu herottttt sangat....
Ehhhhh.....

Pastu bila aku...
Upload gambar makanan ka apa ka....
Nnt dia cakap ehh mmg wat macam tu ka...kita b…

Resipi: kimchi mudah

3 balang kimchi ni sekali buat haaa
Puasss hati...

Sejak dua menjak suka sangat nk wat lacto fermentation food ni...n kimchi is one of them....

Oklah...
Nak tau cara2 nak wat dia dan bahan-bahan dia?
Meh usha meh

Bahan-bahan

Untuk sayur:
Kubis cina
Carrot
Lobak putih/radish
Daun bawang
Garam

Untuk…

Resipi : Retak Seribu Goreng Pedas

Ni la dia retak seribu goreng pedas yang less then 10 minutes nak msak dia...
Aku tak sure korang panggil ni apa..tapi kat tempat aku mmg panggil retak seribu.maybe sebab tgk kat shell dia tu mcm retak2 kan...

Ok lah....
Jom kita usha bahan2 dia...

Bahan-bahan:
*siput retak seribu(kalau nak ganti …

Resipi: Cheese butter prawn

Tengok gmbar ni pun da telan ailio wehhh....

Hampa tengok gmbaq ni drooling dak???

Oklah..jom kita tengok bahan2 dan cara wat

Bahan:

Untuk udang goreng
*udang besar
*kunyit
*garam
*minyak untuk menggoreng
Bahan-bahan kat atas ni untuk menggoreng udang ya

Untuk kuah:
*minyak sedikit
*butter 2 sudu

Doakan aku...

Yerp bayangkan...aku rsa aku apply utk attend course ni dari 2013 or maybe dr awai thun lepas...i cant recall back...

Tapi perghhhh...bila dpt jwapan mcm ni...rsa mcm best la jugak...
Dan harap2 sgt aku dpt join program ni...
Fully sponsored weiiii...xnak ka?siap module kali ni lain dari sebelum2 …

Cara penyimpanan susu perahan( expressed breast milk-EBM)

Hi...
Banyak ibu2 yang baru terjebak ngn bf ni agak blur2 dgn cara nak simpan susu perahan...
Berapa jam tahan suhu bilik? Berapa hari kt chiller?berapa hari kat tempat beku atas tu?dan tak kurang jugak deep freeser kan...

Memang seriously akan blur2 jgk awal2 tu...sbb ada tang cakap mcm ni..ada tg…

Aku perhati ja dia ni...

Yerppp...
Aku mmg dah lama perhatikan perangai si mangkuk lahabau ni...
Sorry perkataan utk post hari ni akan ada unsur kesat yg melampau....
Mangkuk ni aku dah lama perhati perangai dia...nnt kan dia upload cerita n status kt fb perangai adik dia...

Cerita anak adik dia buas la apa la...
Uishhhh s…