Muka ini

Muka penuh akai nak pekena mama dia....
posted from Bloggeroid

Cheese baked rice recipe

Recipe ni actually dah lama gila nak share...

Tapi....
Asik lupa jaaa...


Bahan2 nya:
Beras
Brocoli(potong kecik2 sbb nk bg Adriana mkn sama)
Carrot(potong dadu)
Peas(optional-aku xbuh pun)
Fresh milk
Butter
Oil
Chicken stock
Salt(skit jer sbb nk kasi si kenit ni mkn jgk)
Cheese

Cara2:
1) panaskn s…

Nampak ja kecik....tapi...

Ni aku dpt dr emel...
Nampak ja kecik kt luaq ni...
Tapi meh tgk dalam...
Idea gila bapak la gempak...
Rumah ni Andrew n Gabriella Morisson punya..depa ni couple..xsure la kawen ka dak...
Tpi depa ni xmau idup berhutang...
So depa decided nak wat rumah sndri..

Lagipun si lakinya tu contractor n inv…

17 cara mudah utk 5s dan spring cleaning

Gunakan ujung penyodok yg cenggini utk tadah ayaq korg..lg2 musim catuan ayaq kan..nak pulak sinki mcm gini...jenuh..



Guna kan coke kalau pencuci toilet korang da abeh...very acidic ni..patut la yahudi buat bgi kaum2 lain mnum...cuci perut korg skali oi yg suka mnum tu



Gunakan lemon utk cuci water…

iHeart organizing

Suka keadaan yg organize...
Tp selalu tak ter organize...
Ada ja yg brselerak kt mata...

Maciam mana tu nak wat....

Adriana pulak suka "kemas" cara dia...

Mama kemas mainan dia...buku dia..toys dia....nnt dia tolong "kemas" jgk...

Pitammmm

Lani...mama start organize mama pnya ma…

Volunteer please

Tolong!!!
Ada sesapa volunteer nk tolong lipatkan baju2 yg sebemban ni.....
Pfftttt...
Menda paling x suka adalah lipat baju!!
posted from Bloggeroid

Tak reti ahh

Lately sejak2 lepas operate...aku dah jdi mcm tak reti masak...masak pun mcm tasteless...tak sedapppp....
Mcm apa ntah taste semua ke laut...
Adakah disebabkan tekak aku yg stil sakit ni...
Haih la...
Jumaat ni kena p follow up check up blik...
Tak tau la tmbah MC lg ka mcm mana...
Tpi tekak ni mmg…

Ketinggalan....

Disebabkan MC dan boring..dan kebetulan aku mmg nak cari botol baru utk Adriana...maka...aku dengan slamber...drive p ke Queensbay sorg2...
Haihhh laaa...seronoknya p Queensbay time org gheja...nikmat..parking senang...p kt ground level ja...kalau hari cuti..nan hadoo...pastu parking pun murah...RM…

Natural remedies for cough

Gila ahh...
Tajuk nk omputih abih...
Bajet la...

Sejak2 Adriana asik batuk n berkahak...n nangis2 takleh tdoq sebab byk sgt kahak...smpi kul 2 pgi bergegas dr island balik ke kpj seberang ni semata2 utk neb....haihhh...berdarah mata mama ni Adriana oi...sabaq ja lah..kes sayang anak pnya psai...

So…

Tonsillacetomy

Apa tu korang? Lacetomy tu mksd dia potong ...kiranya tonsils kena potong...tu la yg jadi kt aku....
Jgn kang ada yg sengal tny plak...ehh hg ada tonsils ehh?face palm betoi!!sama mcm aku buang apendiks dlu..ada gak yg sengai tnya..ehh hg ada apendiks ehh...
Adoihhh...semua org ada apendiks ngn ton…

Food review: Sis's Special, Astaka Perda

Korang pernah makan pasta bawah RM10 zaman inflasi mcm lani?ssh nak percaya kan...tpi tu la yg korang boleh dapat kat gerai diorang ni...



Sesuai ngn tagline dia...
RASA HOTEL..HARGA WARUNG...


Seafood apa ntah..aku lupa nama dia..dia mcm creamy..cheesy..padtu baked...sedap baqq hang...
RM9 jerrrr



Ni…