Feeling Girly with FeelinGirlDress

by Alia Farhan, 7:23 PM

Hi peeps....


How are you doin? I hope all is well especially in this pandemic season. Please stay safe wherever you are. Don't go out if you don't have important things to do. Stay home. Or if you need to go outside... Please wear your mask and practise social distancing.

I know life can be pretty hard on us especially when you no longer can go outside to the mall like we used to do. Yes sometimes i miss going to the mall just to window shop. But you know whenever I was at the mall I get irritated to go window shop from one store to another store because everytime also need to scan before entering the store/shop. It kinda exhausting need to scan before entering the store. But well you have no choice. Need to.. It's very important to trace the people if any of the visitors had been affected by Covid 19.

All this become a major drawback for me to be in the mall this days. I rather sit on my couch and hit my phone and browsing along online shopping platform. Hell yeah... I do enjoy browsing it.. From buying groceries to cloth... Mostly i do buy online. It is easier and less hustle. All you know.. You get your parcel from the Santa-post boy. πŸ˜‰πŸ˜‰πŸ˜‰

It was last week I discovered this one online shopping. Feelingirldress is a new thing for me to discover. They not only sell dress for the girl like us... But also they have quite a big range if clothes you can choose. From dress to sweatwear to lingerie to shapewear to swimwear to plusize clothing. And for me of course I will sure to go to plusize clothing range. 




Here are my top 3 products from this online shopping website. 


1. Body Shaper 





And guess what... They have up til 6xl...woahhhh..definitely a heaven for plusize babes❤️❤️❤️

2. Sweatsuits




Yoga in the house? Tabata in the house? You still need to wear a comfortable  sweatsuits. You can get wholesales sweatsuits here ya. πŸ˜‰


3. Plusize clothing


Melting seeing this plusize top❤️❤️❤️

Looking foward to buy this one. 
And isntead of their beautiful plusize blouses... You also can get their cheap shapewear for plus size woman

The buying and payment for this online shop FeelingGirl is quite simple and straight foward. You just need to add on the items you want to buy, fill in your details for shipping and pay. If you still not clear with what i'm talking about. Let me share with you clearly the steps one by one. 

Step 1 : Register an account for yourself. 

Fill in your details to register an account. 

Step 2: Browse and choose what you like /to buy. 




Step 3: Add to you cart by choosing the right size. 

Step 4 : Go to your cart and fill in details for shipping and save your details there. 

Fill all of it and click SAVE & CONTINUE 


 Step 5 : Pay your item 

As for payment, the FeelingGirl provide two methods of payment which are Paypal or Bank Transfer. For those doesn't have Paypal account like me, you can use your bank account to transfer the money as the method of payment. 


It's pretty easy and straightforward right? 

Girls, don't forget to check out their website ya.
 ⤵️⤵️⤵️⤵️⤵️

Website : 
https://www.feelingirldress.com/

Facebook : 
https://m.facebook.com/Feelingirldresscom/

Instagram :

https://instagram.com/feelingirldress?igshid=1qxpw2q0v1a9u
















Semalam aku ada cerita kami stay dekat Tiny Boutique Habitat kan. Kali ni nak cerita pulak pasai Pizza Viral dekat Tiny Boutique Cafe ni.


Mesti la kena rasa kan apa yang viral sangat dekat cafe dia ni kan. Alang-alang dah stay dekat sini kan.


Boleh baca review aku pasal Tiny Boutique Habitat yang aku stay masa jalan2 kat Cameron Highland hari tu. 

Plan asal nak dinner masa malam kedua /malam last kami dekat situ. Tapi tutup pulak cafenya malam tu. So kami pun makan pa pizza masa nak check out hari Khamis tu.



Nindia haa pizza yang dibakar dengan kayu api.... 


Depa bakaq pizza kat dalam ni.... 


Ni order dekat maktok.... 


Nindia haa... Pizza tu tak cukup 1. Sebab masing2 kebuluran sejuk2 khenn.. End up order lagi satu🀣 



Ayaq2 yang dipesan... Aku macam biasa la latte ais.. Tak kira la sejuk ka weather mesti nak ice latte. Hahahha

Komen aku... 

Pizza dia memang sedap la... Ada flavor n smell bakaq dengan kayu tu kan.. Bakaq pulak ala2 dalam furnace macam tu.. Lagi la umphhh... 

Cumanya kalau hampa lapaq2 sini takdak la varieties of menu... Aku expecting ada menu-menu macam pasta macam tu. Anak2 pulak tengah lapaq... So memang la kena order dua siap2 ya. 


So sapa2 yang nak try bila ke Cameron Highland boleh la cuba pizza viral ni ya... 

Tiny Boutique Cafe
24 Kampung Taman Sedia, 
39000 Tanah Rata, 
Pahang

Bagi yang nak bercuti ke Cameron Highland.. Selamat bercuti.. Jangan lupa jaga SOP ya di musim2 Covid-19 ni. Stay safe peeps.. Kita jaga kita. Take care ♥️










 Padkrapao or Thai Basil or daun selasih in Malay is widely used in Thai dishes. One of them is this simple yet delicious dish.

Like other basils... Thai basil also...


"Basil leaves come complete with an array of antioxidants and other wonderful phytonutrients. Some of these phytonutrients, orientin and vicenin, which are in the flavonoid family, have been found to “protect cell structures as well as chromosomes from radiation and oxygen-based damage"



Orang-orang Thailand tersangatlah suka dengan Thai Basil hence why it is called Thai Basil i guess.. Hahhaha. Eh aku yang sipi-sipi Thailand ni pun favourite sangat daun selasih ni. Mostly aku suka buat ulam.. Letak dalam masakan and macam-macam lagi. 

I grew this plant banyak gila. Like 10 pots i must say🀣🀣🀣


Stock tak pernah putus. 

Ok jom lah kita tengok macam mana nak buat Spicy Beef Padkrapao ni... 



Bahan-bahan :

Daging cincang
Bawang besar dipotong
Bawang putih dicincang kasar
Chilies flakes
Kicap ikan /Namfla
Cukup rasa Maggi
Daun Selasih(lagi banyak lagi sedap) 

Cara-cara:

1. Panaskan minyak dan tumis bawang besardan bawang putih. 
2. Masukkan daging cincang dan goreng sehingga air daging tu tersejat. 
3. Bila daging dah mula garing masukkan kicap ikan dan chilies flakes. 
4. Kacau-kacau dan perasakan dengan Maggi Cukup Rasa and masukkan daun selasih/thai basil dalam ni. Kalau nak berkuah boleh letak air skit.. Jangan banyak.. Aku nak kering.. So aku tak letak air dah.. 
5. Kacau-kacau jap dah boleh tutup api. 

Ok dah siap.. Memang simple gila ja. Rasa dia pehhh walawehhh.. Kalau org siam dia suka makan dengan nasi putih n teloq mata ja. Memang kebabom rasa dia. 







 Memandangkan satu dunia dilanda Covid 19..maka kebanyakkan negara mengamalkan dasar tertutup dengan menutup borders masing-masing. Dan berikutan dengan itu.. Maka marilah kita Cuti-cuti Malaysia sahaja ya anak-anak.

Plan nak ke CH ni.. Actually plan kakak aku n mak aku lepas habis PKPB hari tu... Time tu dah boleh mrentas sempadan negeri tu. And mak n kakak aku pun balik ke Semenanjung... And kebetulan kakak aku amik cuti xsilap lama juga la. Ya la.. Dah la raya tak boleh balik... Pastu keja sebagai frontliner buat lagi la orang tu stress kan.. Ni Sabah hit balik Covid cases.. Fuhhhh... πŸ˜”πŸ˜”πŸ˜”



Ok la... Back to the story.. Plan kami hari tu.. Bermalam di Cameron Highland selama 3 hari 2 malam... Dan diikuti bermalam di Batu Kurau Perak lepas turun dari Cameron Highland.

Kami gerak ke Cameron Highland hari Selasa... Very d best la pi CH time2 orang xdak ni. Cuba bayangkan kalau weekn yang orang dah masuk  gaji.. Meremut weiiii....so we managed to relax la bila dekat sana sebab everything is so relaxing... Tak payah nak berebut2 n bersesak2 dengan orang kan. 

And kami stay dekat Tiny Boutique Habitat. Yang terletak dekat Kampung Taman Sedia. Aku suka Taman Sedia ni... Sebab dekat sini majority orang-orang kita. So nak makan ka apa ka senang la jugak. Tak payah la nak sakit-sakit kepala nak pi breakfast jauh-jauh ka.

Aaa jom lah aku jamu gambar dekat Tiny Boutique Habitat ni ya. 



Ni office & rumah owner. Lawa sangat


Ni cafe dia yang fames dengan pizza kayu arang tu. 


Tengok lah lavender dia.. Subur gilaaaa... Wangiiii jaaa❤️❤️❤️


Look at the hydrangeas 😍😍😍


Ni dah nak masuk ke area tiny house dia. 


Register dulu untuk check in. Kena daftar amik suhu semua orang. Ikut SOP ya. 


Jom lahhh kitaaa... 


Ni la tiny house nyaaa.... Cantik kan... So ingerishhhh.... 


Rumah owner and rumah2 kecilnya yang disewakan... Ahhh gituhhh.. Lawwwwaaaaaaanyaaa lahaiiii tempat ni... 

Okjom kita tengok dalam rumah dia pulak macam mana... 


Masuk2 pintu akan nampak macam ni... Ada katil queen.. Ada sofa bed dejat hujung tu... Pastu tepi sofa bed tu ada tempat sidai baju and tempat nak solek. 


Ni bahagian atas ya. Aku and anak2 aku tidoq dekat atas ni. Sejukkkk gilo malam2... 


Ni permandangan dari atas ya. Ecah tu suka sangat turun naik sini.. Ok la tangga dia tak la curam or menakutkan... Turun2 tangga tepu tangga ni toilet. Toilet lupa plak nak tangkap gambar. Tapi toilet dia bersih ja. 


Ni view dari atas ya. Cantik kan. 


Ni dekat garden dia... Actually dia ada bela arnab.. Goose dengan apa ntah.. Ala2 super mini zoola.. Aku lupa nak tangkap gambaq anak2 aku duk feeding binatang2 tu. Tapi best la budak2 kan.. Tak pernah duk main arnab.. Kat sini dapat la main. 


Feeling2 kampung dekat Normandy France pulekkkk πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


Ni dari tiny house nak ke cafe dia. 


Hai tuan rumah.. Ada orang ke tak tuuu? 


Ni buah πŸ‹ nala punya besaq dekat Garden dia. ❤️❤️❤️


Fresh fig... Teringin sgt hari tu. Dah la aku memang suka yang fresh... Haihhhh


Cherry tomato owner... Kemain lagi.. Aku tanam kecik2 ja buah dia... Lubang idung aku besaq lagi tauπŸ˜‚


Cantik kan landscape garden dia ni... Sejukkk rasa hati memandang... .. 


Malam tu kami buat steamboat /oden dekat garden dia. Ada la dia sediakan meja dekat luaq hujung2 garden tu untuk orang lepak makan. Aku pulak bawak portable stove tu.. Maka dengan ini.. Haruslah ber oden


Ber oden la kami malam tu. 

So sesapa yang nanti tengah mencari nak bercuti kat Cameron Highland and nak stay mana.. Boleh la consider Tiny Boutique Habitat ni dalam list hampa. Satu tiny house ni boleh fit  up tp 7 persons ok.. 

Rate dia tak silap aku dalam RM350 satu malam. But to be honest bagi aku worth the price sebab boleh masuk ramai kan. Kalau amik hotel paling ramai pun maybe 3 dewasa.. Kata la rm150+.. Kalau dua bilik dah berapa kan.. Lebih kurang jugak sebenarnya. Baik cari tempat yang selesa and cantik macam ni. Tak silap aku, Kakak aku booking dejat Booking.com.. Memang berbaloi la dapat feeling2 duk tempat orang putih tanpa pi jauh2.. Ehhh... 

Oklah... Tu ja nak review... Bagi aku tempat ni memang lawa sangat2. Bilik pun selesa... Pastu owner pun pandai bagi nampak tempat ni "hidup" sangat. Good job to the owner n teamπŸ‘
















© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS