Scandinavian Home Style

in , , by Alia Farhan, 9:08 PM
aku ni tengah cari idea nak make over skit hall apa la... paling aku minat lani...SCANDINAVIAN style....dinding putih..polos...banyak main ngan color kat sofa..rugs n etc.. jom layan gambaq dulu lah... aku save kan blog... senang nnt nak wat reference
ok puas hati sangat2 tengok home decor diorg.... SUKA-SUKA-SUKA SANGATTTT
Salam korang.... sebenarnya...dah lama nak share psal cloth diapering ni tapi asyik tak ter-share ja kan..dari start preggy Adriana lagi mmg dah nioat nak CD kan dia...ni pun sebab ter-isnpired dengan my make up gurum, Yana...memang dari dia la i tau skit2 psal CD ni...pastu dia yang suggest aku pkai QQ brand for start..which for me...aku sgt2 lah satisfy dengan QQ brand pnya CD ni... keterujaan aku nak CD ni memang dari preggy dah start... masa preggy 5M kalau tak silap..setiap bulan da start beli 5 pcs CD from QQ brand... dah plak..QQ brand ni selalu wat sales BUY 5 FREE 1..gila kau tak grab!so buy the time perut aku dah ranum aku dah ada nearly 20pcs CDs dah.... ok lah... aku kat sini nak share psal goodness of cloth diapering....
satu lagi aku nak add on.. bila pakai CD ni anak korang akan cepat dapat bezakan kering and basah... so diorg ni macam tau bila dah pee2 byk ke..poo poo ka apa ka tak macam bila pakai DD..payah skit diorang nak bezakan...
aku ni memang gila skit cute prints
bukan gambar aku tau ni... kepuasan tau bila nampak fluffy CD korang tersusun mcm ni...by the time Adriana dah msuk 6M adriana dah ada almost 35pcs CDs..ni semua sebab mama dia teruja gila...tapi aku jenis tak beli yang mahal2...beli pun QQ brand ja..sebab tujuan asal aku pun nak berjimat cermat kan...heee...tapi half of it dah letgo dah sebab since aku dah WAHM ni senang skit nak laundary compared masa reja dulu.... sp tak rugi pun kalau korang beli CD ni...xsuka prints tu,,kau boleh letgo kat group kt FB...so takda la perkataan waste tu kan... ok lah... len kali aku cerita pulak psal Pre washed dan sebagainya...

jom tolong kawan2

in , by Alia Farhan, 11:52 PM
rasanya abg Raja Shamri ni memang dah cukup2 famous di kalangan kita sebagai Unsung Hero... walaupun diri Abg Raja ni tak sempurna macam kita...tapi MashaAllah..Allah kurniakan hatinya yang cukup murni...malah lebih murni dari kita... dari Day1 Kelantan dilanda musibah..hingga sekarang dia tak jemu2 dengan aktiviti sukarelawan dia...semoga Allah dapat membalas jasa Abg Raja kawan2... jom kita tolong seperti mana yang Abg Raja maklumkan... kesian kat family ni hari ni hari mereka...mana tau esok hari kita pulak ka?
semoga usaha kita yang sedikit ni mendapat ganjaran utk kita di hari kita "sesak" atau di "SANA" nnt....

Bento

in , by Alia Farhan, 9:16 AM
Sorry...
Dah lama tak memunculkan diri ni kat blog...been MIA....huahua

Saja bz ngan rutin harian sebagai seorang mama...seorang cleaner..seorang bibik..dan seorang WAHM jugak...macam org2 ckp la...tak keja kan...boleh goyang kaki kat rumah...yeayyyy...clap ur hands...

malas nak layan....

Ok la..lately ni selalu sgt tengok gambaq2 mak2 duk wat bento kt fb la..kt blog la..best kan...seronoknya wat bento kt anak2...seronok tahu?seronok....dah mak2 sangat aku ni...naluri keibuan teserlah sangat...
tangan kat bahu...mata ke atas...

Nak wat kat anak aku bento2 cute mute ni...anak pun kecik lagi..lagi pun dia kan kat umah ja...wat kat papa dia...kang malu plak org tua tu....ngihahah...



Hoihhhh comel tahu comel!!!



tuan gambar...sory i amik gmbar ni wat contoh..so cute ....ihsan google n tuan punya gambaq



Wat mcm ni kat papa Adriana pun mcm ok jugak kan....
Hehehe...

Cutenya lahhh...
Semoga panjang umor boleh prepare bento utk Adriana dan adik2 nya
ehhh adik2nya????dah2 aku blom preggy lagi..relax dulu lahhh...
Nanti kalau preggy aku kasik tau ok..
Bajet mcm che ta sangat nak masuk Pureen Chak Chak Chak

Okey babai korang

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS