ice cream time

in , , by Alia Farhan, 7:44 AM

Walls selection...strawberry cheesecake!
Mmg terbaikkk sangat...rasa mcm ice cream cake...to be exact ice cream cheesecake in strawberry flavour!
Apa lagi...boleh try dah pasni k....

Xoxo

Published with Blogger-droid v2.0.8

lauk simple

in , , , , by Alia Farhan, 6:57 AM

Cakap psal sardin...sapa lah tak pernah makan kan...aku dulu2 msa stadi kat unikl~micet melaka tu....tara duk hostel pun bukan main lagi main masak2 kat hostel....beli sardin tin byk2 bila awai bulan wat stok ngn roomate aku...pastu stock beli ikan bilis pun wat stock jugak..bawang ngn cili padi tu mmg wajib ada...senang kau...ujung minggu kalau lapaq ja...lauk kat cafe micet plak kadang2 mcm nk bgi kuceng makan ja...baik kami msak2 kat bilik....mula la sesi memasak..multicooker ada...rice cooker tu mmg wajibul ghunnah kena ada...jangan tak tau aku siap bwak microwave tau...gila otai...msak megi pun guna microwave ja kalau lapaq tgh mlam masa stadi dulu...pastu laki aku ni dulu2 tgh mlm kalau dia skype ngn aku...kalau dia tau aku tgh melahap megi...mesti dia pun sebuk jugak request sruh aku masak...tpi tyme dulu kami mmg tak bercinta la...cuma as kawan baik or teman tapi mesra...ehhh...sebab tu la kot dia jatuh cinta ngn aku...sebab aku pndai masak...wakakak...
So...cakap psai sardin ni...aku rsa ni essential items yang hampa kena standby kat rumah...mna tau kalau lapaq ka...malas nk masak...nk wak keluaq daging or ayam dlm peti ais brkurun nk tunggu dia cair kan...better la hampa bukak ja sardin hampa ni...msak...buh la apa hampa nk buh...weiiii takkan resipi nk wat sardin simple pun nk mintak kot...lempangggg kanggg....sama jugak dgn ikan bilis...wajib ada tau...bawang ngn cabai melaka tu mmg la kena ada...sedap bila goreng skali ngn ikan bilis tu or ikan masin...buh dalam sardin pun sedap.... Ok la...ni la update untuk malam ini...makan mcm ni ingat laki aku xsuka...rupanya dua kali tambah jugak...pastu ckap tenkiu sayang...sedap u masak lauk malam ni...walhal aku duk msak siakap 3 rsa xdak la muka beria heppy mcm makan mlm ni...lauk yg simple jugak dia berkenan...mmg sebijik sama ngn aku laki aku ni...ni mesti kes teringat dulu2 selalu duk makan sardin aku masak masa kat melaka...terkenang la tu kan....
Huahua
Tgk...aku tekel laki aku dgn perut dia ja....senang!pegang perut dia...sama ngn pegang hati dia...ehhh apa pnya peribahasa lah ni...
Ok lah chow.....
Guten nacht

Xoxox

Published with Blogger-droid v2.0.8

Subhanallah....
Indahnya menjadi seorang wanita...bergelar isteri dan ibu...

Published with Blogger-droid v2.0.8

my wonderful weekend

in , by Alia Farhan, 2:04 AM

Nothing special bout my weekend...i really meant dat....hahaha...but truth is i'm so happy sebab dapat bermalas~malasan di rumah...tgk tv...laundary...lipat kain..layan bola malaysia vs indonesia....then layan final masterchef...yeahhh....i am heppy pregnant lady....huhuhu....
Ingat nak p kilang pgi semalam..tpi bgun pun da lewat...so postpone ke hari nk...sudahnya sama jugak...duduk ja kat rumah....kemas rumah dengan laki aku ni ja...wat projek make over second rook ngn third room...hahaha...sebelum ni third room hnya dijadikan stor...tapi mcm ehh..poyo ja lah duk apartmnt pun ada hati nk wat bilik stor...so to utilize it...decided to move the singel bed from second room to that small tiny third room.....fuhhh...penat..rupa nya byk jgk khazanah ya kat dlm umah ni...ni baru dua orang duk kan...so for the second room plak...plan nak move katil queen kat master bedroom kami ni msuk ke sana..so at least bila mama angah ka adik ka mai...so dua2 bilik lain tu boleh guna...ermmm bilik kami?heee...tgh tunggu katil baru smpai yeayyyy....seronok!tak sabaq nak make over bilik ni pulak...nnt nak letak baby cot dekat ngn katil baru...senang!banyak org komen n ckp xpyah beli baby cot...tapi aku tetap nak jugak...kenapa aku nak jugak?!len kali ja lah aku cita....
Ni aku da melepet sangat2 ni...penat oiii....padahal yg lagi memerah keringat laki aku...hehehe....
Xpalah...sebenaqnya aku tengah merajuk ngan laki aku ni....saja nk sentap lebey2...boleh dia ejek2 aku merajuk blah masuk dlk bilik tdi....siap hang!xpa....
Cessss

Published with Blogger-droid v2.0.8
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS