Kalau tnya siapa gerangan team kesukaan aku kt dlm maharaja lawak mega 2012...of coz i wil go fir jambu...dri maharaja lawak lagi mmg xleh than tengok pak yus dengan si taukeh ni...dua2 mcm banggang bab2 lawak ni...tpi msa maharaja lawak hri tu pun aku suka sepah jugak...lagi2 si Jepp tu..haih...hensem...lawak pulak tu...ehhh apahal ni?kali ni agak frust jugak la bila sepah tak masuk dis competition...kalau tak mesti sengit lagi...
Tak dinafikan jozan pun best tpi aku rsa kadang2 lawak tu mcm agak cliche dah...tak macam jambu ngn sepah ni..unexpected!ko takleh bajet lawak apa diorang nk wat minggu ni...minggu depan...n the next2 time...tapi kalau ikot peminat aku rsa mmg byk lagi peminat jozan kot kan...but for me i'll go for jambu again this time!yehaaa jambu....kalau ada sepah pun mesti akan terus support sepah...ehhh...
Tapi kumpulan2 lain mcm balas ngn shiro pun not bad jugak kan...walaupun tak la seotai jambu ka jozan ka sepah ka..tpi lawak depa tak kurang jugak bisa dia kan...
Lagi satu bila balas da kurang lucah ni rasa mcm kurenggg sket kan...ya lah...balas ni kan mmg da terkenal ngn double meaning pnya lawak dri dulu lagi...tgk nama pun da tau lucah...sapa orang penang akan paham apa aku ckp kan...
And shiro pun...yg sorang tu sora dia mcm jepp kan...baru perasan!
Hahaha
Oklah..

Apa fav team korang?

Published with Blogger-droid v2.0.8

Alaa...ckap ja psal skII sapa yg tak kenal kan?product dri japang ni diprosess melalui fermentation of rice kan...dulu masa diploma n amek specialization in bioprocess...ada la jugak tnya my lecturer...about this skII ni...why d price is a bit high?major n big issue for a student like me at that moment...so...my favourite lecturer en usop cakap..biasa la...fermented product esp cosmetics...the cost to produce is slightly high compared to other cosmetics which only produce by chemical process...
Ya lah...for example...fermentation at first place took longer time...mana nak peram lagi...n then kalau ada enzyme2 yg involve of coz la nk kena tunggu biochemical reaction lagi...so sometimes to get setitis fermented product pun boleh makan masa tau....gigit jari ja lah kalau kena wat project bioproduct yang makan masa tu
Dan disebabkan tu lah masa amek degree hari tu...aku tukaq specialization...instead of chemical engineering major in bioprocess aku tukaq ke chemical engineering major in process..tak sanggup den nak mnghafal enzyme2 lagi...n wat project yg berkurun2...no way...no way...hahaha
Back to my point is....yeah d product review...we should know why dis skII is quite damn expensive for me...i dont know if u guys find it cheap!ya lah aku kan kedekut siot!ehhh...
Sebabnya mcam yg aku cakap tdi lah kan...cost nk wat...masa yg diambil..perit oiii nk wat fermentation process ni....
Tapi serious skII essense ni mmg best...bila korang da pkai seminggu pun da boleh rsa kesan dia...kulit akan jadi firm...dats d best part ka kan...sorry la gmbaq tu tngkap guna fon so...nk zoom lebeh2 pun xleh...
Pro;
~gila best
~kulit rsa firm dlm masa seminggu....weee....
~kulit rsa macam kulit baby-lalala...xcaya sudah....
Cons ~mahai for me-;30ml about rm199...but a good investment
~busuk...wekkk...bau mcm nasik basi....wekkk kan...xpa...nk cantek pnya psai...busuk pun xpa....
I'm still new with dis skII...beli pun trial pack..yg dpt gel lotion n mask skali tu...alaa yg selalu promotion kat tv rm199 tu...ni pun pow laki kan...hewhew...tapi selalu ja sold out set ni...hangin siot!

Xoxo

Published with Blogger-droid v2.0.8

benefit so benefit!

in , , by Alia Farhan, 6:22 AM

Why benefit?
Because the cute packaging of coz...
But...also the colors also very pigmented esp their blushers....color mmg sgt sweet ok...brush pun sgt bagus...no need to use other brush...believe me!....
So tell me....what is your favourite benefit product?
Mine?always be their blushers and high beam as face highlighter...later wil do review on high beam ok?!

Published with Blogger-droid v2.0.8

pictures only

in , by Alia Farhan, 5:50 AM

Mode~>pelancong lah sangat

Published with Blogger-droid v2.0.8
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS