Another Bukit Merah?

in , by Alia Farhan, 7:23 PM

If we really love our mother land~Malaysia....coz i bet we do!

Pliz stop dis madness....

Listen to our people...i mean the 'rakyat'....not ur 'kroni2' man!


Published with Blogger-droid v2.0.4

lynas issue?

in , by Alia Farhan, 2:54 AM

What do ya think?

I think our PM has lost his mind...

Aku yg keja kt company electronics n bergelumang ngan heavy metals ni pun slalu ja rsa lemau2 bdan...

Bayangkan lah kalau process tu ada yg release radioactive component mcm tu?lagi nk declare save?

Mmg aku xpaham...

Pkir sdri lah....kenapa lah australia tu ssh2 nk transport mai ke sni...utk kita process rare earth or nadir bumi tu?mmg la bukan kilang nuklear tu....tpi dia pnya waste tu ada radioactive...kita offer dri nk p process plak dah...mmg nk jdi kambing hitam...

ingat apa pernah jdi kat bukit merah 20~30thun dlu?well aku pun tak beranak lgi kalau 30thun dlu...p la try google Mitsubishi Corporation~Asian Rare Earth Plant in Bukit Merah...

Mayb our Mr PM nk rmai rakyat malaysia ni jd mcm XMan kot?


Sory MR PM, i totally lost my recpect to u coz i cannot tolerate wif dis environmental issue!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wut u need:

Fresh Tomatoes

Onions...

Garlics...

Daging...ikut la nk cincang ka...tpi aku suka yg kena potong kiub kecik2...bru la rsa sket..

Oregano n basil leaves~beli yg dlm peket satu rm2.50~3.00 ja...murah...xyah la duk beli hat McCormick bgai...sama ja rsa dia...

Capsicum

Gula

Garam

Pak aji~aku ngaku aku pkai pak aji dlm almost msakkan aku sbb mama aku pun pkai...mama aku ckp alah, org kita ni kalau makan kat mamak mkn nasi puteh kacang benci n ikan goreng pun sedap tak hengga la...tpi bila msak sdri xsedap la mcm mamak msak...mama kata lagi mau xsedap...tuang aji setengah kilo...rebus bendi pun aji...ikan goreng pun aji...silap2 nasik pun aji..

Well at least bak kata mama kalau kita jenis yg msak sdri makan ni...kita buh la sket2 dkt dlm msakkn kita...tpi xdak la aku tanak nasik or goreng ikan ka rebus bendi pun nk letak pak aji kesyang tu...alah...kau ingat serbuk knorr smua tu bebas ka msg?tipu la...

Ok back to d recipe...


Wut u nid to do

Potong fresh tomatoes n blend...

Panaskan minyak...guna palm oil sudah...pliz be proud of our own oil..kalau kau blajaq chem eng mcm aku...kau pun tau palm oil ni pun bgus ja cuka barat ja nk mndown grad kn kita pnya ni sbb xnak kita pnya mnyk jdi hi price so mulalah diorg sebarkan dakyah2 kununnya palm oil ni jahat gila...nnt entri yg akn datang akan aku cita mcm mana palm oil ni bleh jdi jahat gila okeng?!

Back to topic...pastu tumis la onion n garlic smpi layu2 n then msukkn tomatoes yg kita blend td...

Terus msukkan daging kisar/daging kiub td...

Tambah ayaq agk patut padan n then buh la garam gula n pak aji sket...pak aji tu buh sket ja..jgn over k...p mati la org barat xmakan pak aji ka apa ka...janji satisfy kita pnya tekak...huhu...apa kenda pun kalau bab2 makanan ni kita jgn over2 rite..over garam hi blood..over gula diabetes...over pak aji nnt ssh nk mngaji n botak..pndek kata bersederhana la ya...

Okeng2 sori mak da over ekting...

Biaq la sampai kuah tu pekat...

Pastu capsicum2 td yg da potong buh la dlm kuah tu...

Kalau nk buh cendawan butang...buh la sblm capsicum td ya...

Spegetti tu awai2 lgi kena rebus ya..buh garam n minyak sket spya bgi rsa n xdak la spegetti tu melekat2....


Ok lah heppy tryin...


P/s:dulu tingat msa belajaq...ada membe aku tnya kt lcturer aku psai msg...ada org wat testin kt rumput ka apa ntah..pastu mati rumput tu...lecturer aku kata mana leh sama kan rumput tu ngn manusia...well at least kena la test kt tikus2 putih kt dlm makmal(puihhh skema nya ayat aku)....well,aku sokong ckp dia...byk testing pun pkai tikus bknnya rumput...trpulang la kt org...kalau korg mmg banned gila2 pak aji ni..aku mmg syg pak aji cuma aku xpkai la over2 mcm kt kedai2 yg pkai stgh peket dlm msakan depa....tpi korng pasti ke kiub knorr tu smua bebas pak aji?sbb serius sama ja dua2...hahaha


Published with Blogger-droid v2.0.4

dat so sweet...

by Alia Farhan, 5:57 PM

Amir:dulu hg org yg pling aku benci

Aku:lani?

Amir:lani org yg pling rapat..lpas ni lg makin rapat2 la...


Ahhh dat so sweet of u...so sweet..dlm hati ja la kata...


Aku:hahaha...sama la ngan i...u ingt i suka ka tgk muka u dlu2?dah la mcm pehal lu mamat muka poyo nk mati..lu ngat lu nsem?

Amir:tpi i mmg nsem pun kn..kalau x,xkkn u mau kt i...

Speechless aky mamat ni bajet plak daa...


Aku:yelah..nsem mcm aaron aziz..tp remy ishak nsem ag


Moral of d story:xyah la duk benci org tak tentu hala..nnt jdi mcm kami dua..hahhaha...


Published with Blogger-droid v2.0.4
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS