Resipi : Peria Katak Goreng Kunyit Bersama Udang

Assalamualaikum 
Nak Tanya skit ada tak peminat peria atau yang lebih extreme skit peria katak macam aku ni? Yesss aku memang peminat peria... Tak kira la peria biasa ka peria katak ka dua2 aku suka. Selalunya makan dekat kedai la sebab kat rumah ni takda orang makan pun kan.. Aku sorang ja yang n…

Resipi : Ayam Penyet dan Sambal Ayam Penyet Power

Menu simple tapi merecik hawauuuu
Untuk menu ni simple ja. Aku buat cara aku la kan.. Bukan la ikut recipe betul2 ayam Penyet ka apa ka.  Ni pun ayam tu Guna air fryer ja. Senang keja aku. 
Recipe untuk ayam pun senang ja. 
Bahan-bahan:
Ayam... Aku suka Guna whole leg atau thigh atau drumstick Kun…

Resipi : Steam Chicken for Nasi Ayam Hainan

Assalamualaikum

Lama gila x update blog.. Dah smnggu blog ni krik2... Hahahha... Minggu lepas giat sangat kan.. Minggu ni kurang produktif almaklum lahhh.. Hati ni asyik nak pi bercuti ja... Hakhaktuihhh...

Dalam serabut2 minggu ni bermula sebab low blood pressure hari tu.. Maka start dari situ la …

Resipi : Nasi Goreng Orang2 Dulu

Bila aku upload Gambaq nasi goreng stail arwah tok aku.. Ramai pulak yang cakap waaa sedapnya.. Ni buktinya simplicity at its best gitohhhh.

Ni la nasi goreng yang arwah tok aku selalu masak kat kami adik beradik dulu2. Yes kami me besaq arwah tok yang bela sebab mama n abah reja kan. So anything …

Resipi : Roti Daging Mudah Dan Sedap

Assalamualaikum

Kali ni nak share menu mudah utk makan petang or buat makan2. Ni kes buat ni sebab nak bukak puasa tapi xdak kuih.. So apa lagi marilah kita buat Guna apa ada saja kan.


Untuk roti daging ni.. Korang boleh la Guna daging cincang2 atau daging burger.. Ikut suka korang lah.. Aku guna y…

Resipi : Sup Ekor Berempah Senang dan Sedap dengan Philip Pressure Cooker | Rempah Sup Meletop Brand Adni

Assalamualaikum

Ada peminat sup Ekor dak dekat sini? Hampa yang suka tu selalu makan sup ekoq dekat kedai Siam kan. Aku pun suka yang version kedai Siam tu.. Tpi baru2 ni bukak posa teringin pulak nak try yang jenis berempah tu.

Kebetulan pulak kat rumah ni ada rempah Sup Meletop dari Brand Adni ni…

Resipi : Tenggiri Berlado Mudah Dan Sedap

Aku ni kan memang idak lah rajin mana pun nak masak hari2. Sebab kdang2 hari2 buntu nak masak apa. Balik2 macam masak yang sama jek. Kdang2 kari tu macam selang sehari kot. Anak2 suka makan kari. Kalau hari aku malas.. Memang aku tapau ja kari kat kedai. Aku masak lauk lain.

Macam hari ni penat ota…

Resipi : Ikan Masak Tauchu Mudah Dan Sedap

Kali ni nak cerita pasal menu yang dah lama aku tak makan iaitu masak tauchu ni. Ni antara lauk yang mak aku selalu masak Dulu2. Sekarang ni dah jarang. Haihhh. Buat orang rindu ja dengan tauchu mak aku.

Untuk masak tauchu ni biasa ikan kita goreng dulu la kan. Basic. Lain2 tu main campak2 jugak j…

Resipi : Spaghetti rice cooker Mudah

Haaa Disebabkan this few days duk sakit pinggang. Sat rasa macam nak patah pinggang.. Sat rasa macam nak putuih pinggang.. Sat rasa macam sengai2 ubi pinggang ni.. Aiyayai.. So kena la banyak2 bawak bed rest ya.

Tapi dah nama pun ada anak2 kan. Si kakak pulak cuti sebab jerebu. Sat2 mama kakak lapa…

Resipi : Kueytiaw Goreng Ayam Simple dan Sedap

Holaaaa.... Disebabkan cuti lama. Maka aku dengan ini baloq liat gila nak masak. Lunch hari ni aku bawak ja anak2 aku pi makan nasi ayam dekat dengan rumah aku ni. Malam ni nak taknak kena la masak. 
Anak2 aku ni biasa sebelum kul 7 dah lapaq nanti dua2 duk berzikir mama lapaq.. Mama lapaq... Bein…

Resipi : Nasi Goreng Daging Cabai Kering

Disebabkan kemalasan melanda... Nak buntu nak masak apa. Nak masak lauk lagi la malas kannn. So mari lah kita  masak nasi goreng ja lah. Daging banyak lagi. So apa lagi.. Pandai2 la mereka asalkan jadi. Nasi yang masak semalam ada lagi. So nasi goreng ja lah hari ni.




Senang ja pun.. Jom tengok baha…

Resipi : Masak Ala Thai Mudah Dan Sedap

Kaki ni nak cerita menu simple tapi sedap. Inspirasi dari cooking ig dari Siam sana.
Aku memang suka gila tengok cooking ig dari Siam tau sebab tengok Masakan depa tu simple sangat selalunya.. Lepas tu sennag ja. Yang penting nampak sedap kan.



Without further due, jom kita tengok bahan-bahan dia an…