Resepi : Daging Kicap Pedas, Siap 15 Minit Sahaja

Tajukkkk nak kena gimikkkk sangat kannnn...
Tapi ini bukan propa yaaa...
Memang aku buat daging kicap pedas ni dalam masa 15minit ja da siap boleh makan.

Serius la 15 minit? Mesti mbongak n mbongok ja si Alia ni... Hahhaha..
Here dengan Philip Pressure Cooker... Everything is possible OK... Bukan …

Resipi : Gulai Ayam Kampung Mudah Dengan Rempah Kari Adni

Assalamualaikum.

Lama dah tak share recipe Masakan ya dak dekat sini? Kali ni nak share satu resipi gulai ayam kampung mudah Dan ringkas dengan mnggu akan rempah kari daging Adni.

Sebab time buat ni aku nak cepat. So aku main campak ja dalam Philip Pressure cooker aku tu. Dah la masak ayam kampung …

Resipi : Sup Tulang ala Siam Mudah Dan cepat dengan Philip Pressure Cooker

Quick update....
Disebabkan musim Qurban and husband aku pun buat korban tahun ni.. Maka dengan ini.. Lepas bagi2 dekat orang pun still banyak jugak daging yang ada kat kami ni.

Untuk bahagian tulang ni memang xda la kan nak buat menda lain. Memang dalam otak nak buat sup ja. Plan nak buat semalam …

Resipi : Sardine Homemade dengan Philip Pressure Cooker

Kali ni nak share Stock sardin homemade utk bulan puasa nanti..
Sebab suami jenis suka makan sardin nak kena goreng...
So kita goreng dulu lah(taknak goreng pun xpa..ikut suka korang)

Lepas tu masuk dalam pressure cooker...
Aku guna philip pressure cooker...
Kalau guna periuk biasa mungkin amik mas…