Resipi : Gulai Daging Rebung Sedap Philip Pressure Cooker.

Hari tu ada cerita pasal dapat rebung kan. Kat Penang ni punya la susah nak dapatbrebung cik oiii. Kalau dapat tu memang rare la. Aku ni nasib makcik aku bagi ja hari tu. So gunakan lah secara berjimat cermat. 
Hari tu mula-mula dapat buat ulam sekali. Time tu la suami aku rasa ehhh sedap la rebung …

Resipi Macaroni Goreng 6 Minit Philip Pressure Cooker

Assalamualaikum...

Kali ni nak share resipi Macaroni Goreng Philip Pressure Cooker. Untuk resipi ni.. Xperlu rebus dulu ya macaroni tu.

Nak buat dia less than 15 minutes dah boleh makan. Memang senang buat dia. Campak2 dalam Philip Pressure Cooker lepas tu siap. Memang beli Philip Pressure Cooker n…

Resipi Philip Pressure Cooker: Pulut Kuning dan Kari Daging

Lama tak share menu Philip Pressure Cooker kan. Rasanya dah beli Philip Pressure Cooker ni bulan 3 tahun 2018. Memang sejak beli tu tak pernah la dia duduk terperuk dalam cabinet ka apa ka.

Ada ja keja dia. Ada time hari2 masak nasi guna Philip Pressuee Cooker. Ni sejak aku malas nak guna philip ri…

Resepi : Daging Kicap Pedas, Siap 15 Minit Sahaja

Tajukkkk nak kena gimikkkk sangat kannnn...
Tapi ini bukan propa yaaa...
Memang aku buat daging kicap pedas ni dalam masa 15minit ja da siap boleh makan.

Serius la 15 minit? Mesti mbongak n mbongok ja si Alia ni... Hahhaha..
Here dengan Philip Pressure Cooker... Everything is possible OK... Bukan …

Resipi : Gulai Ayam Kampung Mudah Dengan Rempah Kari Adni

Assalamualaikum.

Lama dah tak share recipe Masakan ya dak dekat sini? Kali ni nak share satu resipi gulai ayam kampung mudah Dan ringkas dengan mnggu akan rempah kari daging Adni.

Sebab time buat ni aku nak cepat. So aku main campak ja dalam Philip Pressure cooker aku tu. Dah la masak ayam kampung …

Resipi : Sup Tulang ala Siam Mudah Dan cepat dengan Philip Pressure Cooker

Quick update....
Disebabkan musim Qurban and husband aku pun buat korban tahun ni.. Maka dengan ini.. Lepas bagi2 dekat orang pun still banyak jugak daging yang ada kat kami ni.

Untuk bahagian tulang ni memang xda la kan nak buat menda lain. Memang dalam otak nak buat sup ja. Plan nak buat semalam …

Resipi : Sardine Homemade dengan Philip Pressure Cooker

Kali ni nak share Stock sardin homemade utk bulan puasa nanti..
Sebab suami jenis suka makan sardin nak kena goreng...
So kita goreng dulu lah(taknak goreng pun xpa..ikut suka korang)

Lepas tu masuk dalam pressure cooker...
Aku guna philip pressure cooker...
Kalau guna periuk biasa mungkin amik mas…