Bad Boys For Life Review


(credit to Google) 

Bad boys bad boy
Whatcha gonna do, 
Whatcha gonna do
When they come for you... 

Aisehhhh mannnn.. Selaku peminat Will Smith.. Pastinya Bad Boys For Life ni membuatkan aku tak senang duduk. Dah le membesar dengan jayanya duk tengok Bad Boys ni kan. So this is MUST watch movie for 2020 opening. 

Tak payah cakap la kan... Gabungan Will Smith and Martin Lawrence seperti biasa la tak menghampakan. Cerita Bad Boys dah jadi Bad Old Man giteww. Hahahha. 

(credit to Google) 

 Gabungan mantap.. Dah kira legend depa dua ni. Harey Will Smith ni.. Tua2 pun makin segak... 

Dalam cerita ni awai2 tu depa tunjuk la Marcus  (Martin Lawrence) dah jadi grandpa. And he's about to retire from all this police things, yeah we know Marcus is a family man. But as for Mike (Will Smith) , dia masih enjoy bein a cop.. Or BAD BOYS COP. 

But cut the story short, Mike kena tembak dengan someone ni. Everybody ingat Mike will not survive. Tapi tengok selamat and hidup la. Nama pun HERO kannnnn. Marcus la orang yang paling heppy sebav best buddy dia selamat. Siap bernazar macam2 lagi kalau Mike selamat. Nak retired tak nak violence la tak nak itu la tak nak ini la.. Kiranya NO BAD BOYS  la cita dia. 

But being Mike Lowrey yang gilaaa.. He surely wants to hunt the shooter. So puas la dia ajak Marcus untuk tolong dia tapi Marcus taknak la kan. Sebab dia dah janji kan nak retired semua tu. Puas la depa duk track down sapa la yang nak bunuh sangat si Mike ni. 


(credit to Google) 


And atas sebab2 tertentu... Marcus ni setuju la untuk tolong Mike.. So Bad Boys is back. Kali ni depa bekerjasama dengan AMMO.. satu underocver team dalan police jugak la.... 

(credit to Google) 

AMMO team.. Hat kiri sekali tu... Meoww


Sekali Rupanya2 nya drug cartel di Mexico, Isabel Arates ni yang nak sangat bunuh Mike ni. Kiranya dia nak bunuh semua orang yang dah bunuh suami dia la.... 

(credit to Google) 


But thats not all... I will not tell you everything... Ada plot twist dekat situ ya. Aku ingatkan dia nak bunuh Mike sebab Mike tangkap laki dia ka apa ka... Rupa2 nya ada sebab lain.... 

Kalau hampa nak tau sebab apa... 
Hampa kena la pi tengok sendiri....

Overall..aku bagi 5 bintang... 
Laki aku tak puas hati plot twist yang depa buat tu... Tapi aku rasa best ja... Dia ni suka ja nak cerita yang mendatar biasa balas2 dendam yang biasa2 tu... 

Tapi banyak la plot yang mangkaq gila... Biasa part Marcus la yang nak mangkaq pun. Will Smith kan dalan cerita ni macam kool2.. Mat cool kawan ku...






Nah trailer untuk hampa hat tak tengok lagi cerita ni. 


So sapa tak pi tengok lagi.. Silakan pi tengok okkkkk.. Dijamin tak menghampakan.. Kami dapat tiket FREE dari TGV... tak rugi setia dengan TGV kan... 

(credit to Google) 

Hat kanan tu dijangka meletop selepas ni. Katanya berlakon dalan cerita Riverdale dengan Chad Micheal Murray... Cerita ni ada kat netflix.. Nanti aku nak try layan. 

Akhir kata.... 

Bad boys... 
We ride together
We die together





19 Comments

  1. Wow baca sinopsis pun dah tergoda 😁

    ReplyDelete
  2. Sibat kata takdak spoiler aku baca 3 perenggan dah masuk spoiler semua. Hang paham dak spoiler tu padiaa sibatttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spoiler sampaiiii habisss xdakkkkkkk laaaa dekat siniiiiiiiii... Nak spoiler sampai habissss kaaaaa.. Aku bgi suku ja byg2 dia... Kat trailer pun ada.. Hahahhahahhahhahahhah

      Delete
  3. lama yer tak g tengok wayang. huda pun ada tiket free tak claim lagi dengan TGV. nanti boleh lah redeem tiket free tengok wayang citer ni. thanks alia review citer ni. rasa nak g tengok jer esok!

    ReplyDelete
  4. Walamakkk nak kena tengok ke ni ek...5 bintang tu kata Alia..
    Tapi tu le nak tengok wayang takde geng...kalau makan ye ramai geng huhuhu

    ReplyDelete
  5. I rasaaaaa... macam nak tengok movie ni sebab si handsome team AMMO tu nanti hahaha sebab I tak pernah tengok franchise ni lagi. Nice review btw!

    ReplyDelete
  6. Hmm....... I x tengok sgt movie genre NIe. But I do believe Will Smith and Martin Lawrence nyer gabungan yg mantop. Thank you for sharing your review.

    ReplyDelete
  7. suka juga tengok gandingan lakonan diorang berdua ni, best juga bila baca sinopsis movie ni, bolehla tonton nanti

    ReplyDelete
  8. Hero legend kan. Lakonan apa yang tak mantap. Hehe. Lama tak layan movie Hollywood. Kena tengok ni

    ReplyDelete
  9. baca review macam buatkan rasa tertarik nak g tgok wayang movie ni hehe

    ReplyDelete
  10. Nak kene tengok ni! macam best je baca cerita alia pasal Bad Boys ni

    ReplyDelete
  11. Wahhh lima bintang tu, harus gi tengok ni, lagi pun Will Smith ada..sure best cite ni. Nanti nak gi tgok le

    ReplyDelete
  12. dah tengok trailer movie ni. nampak menarik tapi sekarng ni nak cari masa layan movie memang susah. :(

    ReplyDelete
  13. Ala naknygm sgt cerita ni. Tapi x berkesempatan la pulak..mmg suka gabungan 2 polis ni huhuhu

    ReplyDelete
  14. Kekal maintain hero yang sama. Tengah berkira kira nak tengok citer ni. Macam best tapi takut anak plak bosan. Nak tgk wyg kne bawak anak sekali. Hihi

    ReplyDelete
  15. ehemmm.. nak meow gak la kat team AMMO tu. kihkih.. sebagai peminat Bad Boys wajib ni pi tengok tapi malangnya sis sekarang tak leh keluar sgt sebab kena jaga mak. Kalau tak sempat, netflix je la jawab nya.. hehe

    ReplyDelete
  16. tengok trailer best tapi belum sempat lagi nak pi tengok. mungkin weekend ni boleh la jalan2 sambil tengok wayang

    ReplyDelete

Post a Comment