Sesi mewarna rambut ku dengan Shurah di rumah

Hai....
Rasanya cerita pasal dye/warnakan rambut ni selalunya taboo untuk orang Islam ni...
Yalah...why kena warnakan rambut...why tak guna inai...why guna hair dye...why itu why ini

Menjadi seorang wanita yang sangatlah sayangkan rambutnya...walaupun aku ni bertudung...tak semestinya part rambut aku …

Resipi : Kerabu Kerang Ala Thai

Quick update sebab aku agak kebizian giteww. Maaf atas bahasa dak2 wicet ye. Apapun jom check it out yooo


Amcam? Tergugat dak....

Bahan-bahan

Kerang (rebus jangan sampai kecut)
Cabai melaka
Bawang merah/besar
Bunga kantan(hiris nipis)
Limau nipis/limau kasturi
Belacan
Garam
Gula

Cara-cara:

1. Kupas…

Kulit cantik dan flawless dengan Elldora Snow Crystal.

Kalau cakap pasal kulit ja mesti ramai yang impikan kulit yang sihat dan bebas cela. Macam aku sendiri tak obses nak putihkan kulit sebab aku suka dan selesa dengan my own skintone. Not to bright and not too dark. I just love the way it is.

But what bothering me about my skin is how it get dull  an…

Deco Bilik Anak

Sebenarnya aku ni jenis yang cepat bosan bila tengok deco tu macam tu jek. Ada ja tangan ni gatal nak tukar ke sini la ke sana la.

Sebab sekarang ni pun anak-anak stil tidur dengan kami. Tapi kalau nak main, biasanya dua-dua akan masuk main dekat bilik ni.

Sama jugak kalau nak belajar,kakak da star…

Adriana's milestone

My bubbly lil girl is big girl now!

Saja nak buat catatan tentang sikit tentang anak sulung yang sorang ni. Supaya nanti kalau dia d besar panjang and kalau mama dia panjang umor lagi dia akan tau betapa sayangnya mama dia ni kat dia.

Yelah, anak sulung la katakan. The first one yang kita tatang a…

Hilangkan gastric dengan G-Storm 360 dari Ellvita

Hai hampa... Nak tanya sikit boleh tak? Ada tak antara pembaca kat sini yang selalu kena serang dengan gastrik? Kami ni kategori selalu jugak kena gastrik. 
Terlebih dulu jom kita ketahui dulu punca-punca gastrik;

Credit to : iM4U
1. Makanan yang terlampau pedas. Yes diakui aku memang jenis makan yang k…

Ezbuy now list item from JD.com & Mogujie

Hi have you heard about Ezbuy? I bet most of us has familiar with this shopping platform where it bring usitem from China easily to our doorstep. Not only that they also have US(Amazon), Taiwan based online platform and so the local online store. Pening nak shopping barang oversea? Now you can che…

Adriana kena chicken pox and Aishah kena vaccine chicken pox

Hai hampa-hampa semua. Kali ni nak cerita pasal chicken pox yang Adriana kena.
Masuk hari ni dah hari ke 4 Adriana kena chicken pox. Kalau nak tau chicken pox ni disebabkan oleh virus variecella zoster. Berbeza yang dengan meassles ya uolls. Yang meassles tu ada government bagi vaccine ya..yg MMR t…