Birthday Give Away By Alia

Ehem2

Baru sempat nak wat GA sempena bulan kelahiran aku bulan ni.

Hadiah akan diberikan kepada 3 orang yang bertuah.

SYARAT-SYARAT:

SYARAT PENYERTAAN

1) Mestilah follow blog ini telebih dulu

2) Follow Instagram @aliafarhan
3) Like PAGE VANILLA FREAK

4) Follow Instagram @gilaperfume_gilamakeup


5) …

Vacation Itinerary

The clock is ticking so fast.
My itinerary yet stil mix up!
In 2 weeks i will be away for our lil family getaway.

So excited at the same time and hopefully my lil one inside will be heppy too.


Tadaaaa

DIY : Make over work station

Sejak dua menjak ni workstation aku jadi messy gila. Pendek kata SOHO aku memang messy gila dengan raw material nak buat homemade soap aku nya. Dengan homemade soap yang tengah cure nya. Dengan Bubble wrap bagai, bila da start serabut tu mula la rabit sampai ke meja habih haa.

Dari meja Ikea yang a…

Product Review : Haakaa Silicone Breastpump Review

Bila first-first tau pasal Haakaa Silicone breastpump ni rasa teruja sangat sebab one thing harga dia super cheap(RM76.90), and then silicone tu rasa macam bonus point sangat. Kompem selesa ni nak pump.

 Pastikan yang original dari Haakaa ya.  Sebab yang ori guna silicone yang berkualiti tinggi.   …

Lampin Pakai Buang apa yang terbaik untuk anak anda?

Bila jadi mak-mak ni selalu akan pening nak bagi anak minum susu apa la, makan apa la, pakai diapers/ pampers apa la kan?
Yeah welcome to MOTHERHOOD gitewww haa. Lumrah kot bila jadi mak2 ni kita nak bagi yang terbaik untuk anak kita. Ya lah kan, benda-benda yang sebut tadi tu bukan sebarangan ja b…

Resipi : Terung Goreng Berlada Sedap Dan Mudah

Abaikan plating yang comots itu ya, mak nak cepat time tu tak sompek la nak letak lemah gemalai bagai nak oi. Denagn si kenit memekik mama nak makan!!! lagi harus pantasss zasss gitewww.


Memandangkan ada yang bertanya pasal resipi terung goreng berlado yang kebabom ni, maka harus la kita share kat …

Travelog Faghuzi/Kompilasi Travelog 7 Benua GIVEAWAY By Aku Seorang Traveler

Satu lagi GA menarik untuk disertai. Jom meriahkan GA yg julung kali dianjurkan oleh blogger Aku Seorang Traveller ni



http://www.akuseorangtraveler.com/2016/07/travelog-faghuzi-giveaway-by-aku.html

Tag : Farah Glanz

Food Review : The Alley, churros sedap gila di Penang

hi actually nak cerita menda ni sebenarnya agak dah lama, few weeks before posa lagi kot pi. punya la mngidam nak makan churros kak oi!!! gugel punya gugel adoiiii susahnya la nak cari churros kat Penang ni. Nasib baik la ada jumpa blog kaki makan jugak kat Penang ni yang cerita kewujudan pasal chu…

Resipi : Sandwich Sedap dan Mudah

Kali ni nak share resipi sandwich yang pakat trending n menjadi kegilaan orang ramai tu.

tengok gambaq atas rasa nak buat lagi ja. Memang sedap and puas makan. Untuk sandwich ni aku buat dua inti, egg mayo +sardines. Dua-dua ni simple gila ja kot. Tapi outcome dia perghhh gitu haaa.

Ok bahan-bahan…

#AltheaTurns1 celebration

Wewit..
Kaki shopping online especially barang-barang make up mesti tau kewujudan Althea ni.
Kalau hampa nak tau Althea ni macam portal online untuk make up dari Korea. Memang kalau nak bajet KPop...harus shopping kt Althea tau.

Untuk pengetahuan hampa semua, hari ni genap setahun usia Althea. HEP…

Product Review: Good Virtues Co. Shampoo & Conditioner

Kali ni segmen product review nak cerita pasal satu produk yang best sangat!

Familiar tak dengan produk Good Virtues Co. ni??? Packaging dia kaa-chinggg betul!


Kalau sapa yang kaki lepak berejam-jam kat dalam Watson mesti akan familiar dengan brand ni. Good Virtues Co. Ni banyak di jual dekat Watson…

Resipi : Kari Mamak Ikan Bawal Emas

Kali ni nak cerita pasal resipi kari mamak ikan bawal emas yang buat baru2 ni masa Raya ke 2 kat Jitra.

Memang terangkat habis lah.

Jom tengok bahan-bahan dan cara-caranya.

Bahan-bahan:
1. Seekor ikan bawal emas (anggaran dalam 1kg+..mntak peniaga potong untuk masak kari siap-siap)
2. 1 biji bawan…

DIY : Rak make up

Sapa yang ada masalah barang-barang make up ka perfume banyak gilos ka diharap dapat la gunakan tips aku nak bagi ni.

Dulu semua aku main letak ja kat chest drawer. End up bila nak amik yang kat belakang tu susah gila. Lagi parah bila nak cepat main letak saja pastu mula la bersepah. Kemas2 tak sam…

Birthday celebration

Hahaha...
Cita ni actually maciam da lapuk dan basi. Tapi nak tulis gak dalam ni supaya nanti bila aku tua2 aku baca ohhh ada rupanya moment ni.

Memang la daya ingatan pompuan ni lagi kuat dari kaum lelaki. Tapi saja la nk ingat di hari tua moment2 terindah gitewww. Pangggg sedasss.

Actually bday …

Food delivery Penang ( Juru, Seberang Perai dan seangkatan)

Salam.

Dah lama stop buat food delivery sejak2 hari tu awal-awal ngandung alah skit. Time tu memang struggle betul la nak masak pun. Mau kata nk wat food delivery lagi la ke laut nanti. Sebab tu take a break sat.

Alhamdulillah la, sekarang ni ON OFF ja alah tu mai. So apa lagi harus la cepat-cepat …