make up

Aku ni agak suka la make up...nk kata terra tu tak lah..kalau terra tu dah lama weekn aku bz jdi mak andam la jwabnya...more tu natural make up...tpi tuto make up kat atas tu very outstanding kan?lagi2 tang mata..part mata ni aku agak lemah la eksheli...huahua...stakat smokey sket2 tu boleh la..par…

too much tak too much

Baru ja masuk keja mood raya aku terbang hilang...
Betoi2 mati mood aku...yelah aku paham tym2 raya ni ramai sakit...sakit sbb terlebeh makan mcm aku ngn hasben aku hri tu...perut elok2 rest sebulan...tetiba kena process lebeh2...tu psai semua jam...muntah la..cramp la...cherry berry la..demam la..…

eid mubarak

Assalamualaikum....
As we know...we just pass by our holly month, Ramadhan..hopefully all of our good deeds during this holly month will be bless by Lord, The Almighty Allah...
After been struggling in controllin ourselves during ramadhan...now here comes Syawal..a month of celebration of our "…

air tangan orang tidak solat

Buat renungan bersama.... 
Semua orang tahu bahawa kalau meninggalkan solat adalah dosa besar dan malahan lebih hina daripada khinzir. Betapa hinanya kita kalau meninggalkan solat seperti yang dikisahkan pada zaman Nabi Musa as. 
Begini kisahnya, pada zaman Nabi Musa, ada seorang lelaki yang sudah b…

how to cook faster n easier?

Ok well..rmai yg tnya aku mcm mna aku leh sempat msak tiga empat jenis lauk la dlm msa within one hour...mana nk siang ikan ker...sayoq ka apa ka...
Jwapan dia aku cheating la dlm hal ni...for example...perasan x kebykkan lauk aku sambai kan...kalau nak tau...biasanya aku akan rendam cabai kering s…

unfair ka fair ka lantaklah

Entri ni ada connection lah kn dgn entri perihal hasad dengki..
Well mcm ni lah...hg rasa aku treat hg unfair sbb mcm asik hg ja kena shoot..mcm asik hg ja yg aku cri salah...dtg lewat la..bla bla bla...so hg rsa aku b unfair ka?so bila tetiba kalau bos mai cari aku...aku ja kena shoot dgn boss sbb…

my cookings...

sharing is caring...

kopi pes from d fames blogger Fatin Liyana

Copied from IIUM Online - Madam. Fauziah Mohd Noor.

Assalamualaikum dan salam Ramadhan.
Dua semester lepas, seorang pelajar saya (perempuan), pernah mengirimkan sms kepada saya, "Madam, terima kasih di atas segala2nya. Betapa saya ingin memeluk madam sep…

homemade meatball

Well...as requested by my friend to blog about dis.here u go suraya!
Things u need:
1. Minced beef
2. Dried parsley
3. Crushed crackers...or serbuk roti...or can use pringles as well..but need to crush n become so fine textures...
4.  Crush garlic
5. 1 egg
6. Salt
7. Paprika~optional
8. Pak aji~dep…

beauty product for sale

Yeah...as u guys know...i started to sell naturactor at a cheap price...i must say...n i've got few more stock wif me...
If u guys want to give it a try pliz contact me...
I also sell beauty mask from bird nest collagen n mud mask especially for pore treatment....
One box only at rm45....
And f…