Movie Review : A Simple Favour

in , by Alia Farhan, 9:03 AM

Hai hampa semua…:

Masa kami quarantined hari tu macam biasa la kami kan dah bertalak dengan ASTRO… so kami hanya melanggan so Netflix ja…so macam biasa kita layan Netflix ja lah…

Salah satu cerita yang kami tengok adalah A Simple Favour ni…lakonan Blake Lively, Anna Kendrick and our handsome guy from Sarawak, Henry Golding (cingggg sangat).

 Hampa pernah dengaq dak ice cream Inside Scoop? Ice cream ni makin lama makin hot…biasa yang hot tu ice cream mcm Baskin Robins dengan Hagen Dasz kan…tapi tell u what this ice cream have a place on our family’s heart. Aaaa gitewww


Ni dark chocolate butterscoth. Sedap nyahhhh! Tak silap aku kalau guna cone ni RM10.90 macam tu..kalau dalam cup tu ja lagi murah

 Sedar tak sedar makin lama makin kertu diriku ini. Lepas tu sekarang ni paling malas gila nak make up tebal-tebal. Dah more to pentingkan penjagaan kulit lagi. Skincare is my new zinggg.

Lagi pulak sekarang ni asyik pakai mask ja kan lagi la malas gila haku nak make up. Hari tu masa kat Sabah kulit agak burn ya walaupun da pakai sunscreen. Ya lah tak rajin pulak aku nak apply setiap jam kennnšŸ¤­ 

 Assalamualaikum 

Well dengan kos sara diri yang makin meningkat naik ni one of the way to berjimat is by cooking our own food. Nak tak nak memang kena masak la kan cerita dia. Paling senang kalau dah malas nak masak..buat nasi goreng ja. Menu yang anak2 suka and never say no.

Masak masa travel

by Alia Farhan, 9:57 AM

 Orang kata tekak orang Kedah n Penang ni dah jatuh kategori super premium…aaaa gituhhh..tekak cerewets..mungkin ya mungkin tak… aku dibesarkan dalam midle income family…nak kata makan meeah tu tak pun..nak makan KFC setahun sekali ja masa kecik2 dulu…itu pun kena bawak balik report card 3 beradik time tu semua A kecuali muzik tak A mak aku cakap tak kezahhh sebab dia bukan nak anak2 dia jadi ahli muzikkkk punšŸ¤£

Growing up masa tu aku diajar ja untuk makan apa yang mak aku hidangkan di atas meja.. masa kecik2 aku rasa lauk yang paling aku tak suka adalah gulai/kari tu sebab almost everyday lauk tu..hahah tapi sekarang kawen dengab orang Penang..hari2 kari no problem..eh tipu! Laki aku pun kenot go kalau hari2 karišŸ¤­

Nothing feels like home

by Alia Farhan, 4:09 AM

 Assalamualaikum,


I’m back after a long holiday with my little family. Little dis i know, eventho we enjoy vacation…we also miss our home a lot. The moment we opened the door, everybody said fuhhh nothing beats our comfy home…

Bestnya bila da sampai rumah..ada satu macam feeling yang susah nak digambarkan…i love how it feels..not only me…satu family pun rasa rindu dekat rumah…hahahha…

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS