make up trick

in , , , by Alia Farhan, 8:17 AM
hari ni main make up trick...
apa yg trick nya???
trick nya bila aku jadikan ini....


foundation from NYX ni....as a bronzer or contouring powder...

tapi...


kena lah amik kaler yg paling gelap....



so aku pilih code in nutmeg ni....
sebabnya ni kaler yg pling gelap....



tgk..cantik kan kaler dia kalau nk wat countouring or shading kat jaw line...batang idung and dahi korg tu....

ni pun aku dapat idea from Sephora pnya promoter...dia suggestkan aku wat mcm ni...mmg awalnya aku duk cari bronzer nyx...so dia la pndai2 ja suggest kat aku...kahkah...pandai2 sangat...tapi mmg berhasil dan berkesan



cun dak kak ton punya outcome guna trick ni????



suka.
.suukaaaa....
sukkaaaaa......



oh kak ton mmg in love la ngn trick ni....

oh btw, eyebrow using pallete from Sephora, foundation from Naturactor, eyeshadow from Stage, lipstick from Matte Lipstick By NYX (hippie chic)

sesapa yg teringin nak kak ton contiang2 muka hampa mai la tadah muka....
kak ton is sukaaa okeyyy

posted from Bloggeroid

papa kata

by Alia Farhan, 12:47 AM
bila ada mama ja...
Adriana mesti jadi over manja....
dari boleh biasa2 duduk....
nampak ja mama terus merengek2 nk berdukung bagai...




papa kata lagi....

Adriana mmg manja...especially dengan mama dia....
tapi Adriana anak yg baik....
sangat baik....
cuma dia sangat2 lah manja -kani kata papanya..

tak pa la sayang....
memang kamu garang....
garang seperti mama....
manja seperti papa.....
tapi kamu masih anak kesayangan papa dan mama
tetap selama-lamanya



lpas mnum susu ha trtidor....sedap betul susu mama kn


abaikan muka mamanya yg ada eyebag tu....tumpukan pada muka bsuk Adriana yg kna bgun awl antaq maktok n makngah dia ke airport....

semoga makngah lukus test MRCOG n cpt2 jdi specialist O&G yerrr

posted from Bloggeroid

tudia tajuk
yerp jam dah 2.33am...okei...
baru lpas buat cheesekut....
dah lama teringin nak buat..tpi kalau nk buat siang mmg kem slm...nnt si kenit ni sama2 nk nyibuk kt dapoq...

so biarlah siang2 masak lauk pauk je ok!
tgh mlm bru la mgila kt dapor sekangkang kera itewww....

buat cheesekut ja pun kecoh kan....
hewwwwww.....
harus kecoh...sbb ini belog aku....kalau tak suka...sila kan angkat kaki....
because haters will hate no matter what u do.....pfffttttt.....

ok lah bahan2 yg perlu ada

*cream cheese...aku pakai tortura ja...beli kt kedai barang2 baking murah kot...rm7 mcm tu kalau xsilap aku...aku dah lupa dah..pokok nya mmg murah dr supermarket la ->biarkan lembut skit kat suhu blik dlm 1 jam mcm tu
*susu pekat(aku tuang skit ja...tak smpai setengah tin pon sbb ai is tak suka manis)
*fresh milk
*roti kering(aku pkai hup seng )
*milo(abiskan stok milo pasni takmau beli milo dah..nk beli cap buatan malaysia pula...xmau beli yahudi lahanat pny brg lagi...hehhewww) ->utk topping giteww

cara:
1) masukkan cream cheese tdi tu bersama2 susu pekat tdi...tak lupa jugak 1 cawan freshmilk korg tu
2) putar la ngn hand mixer korg tu...ada org guna blender...sbb maybe diorg takdak mixer...tp pastikan bersih betoi2 la kang rasa cabai pulak wehhh
3) agak2 da smooth semua...rsa pun kena ngn taste bud korg...da siap utk adunan...wahhh adunan gitewww
4)pastu freshmilk korg tu masuk la dlm mangkuk...then rendam crackers dln tu...jgn smp lembik...cpt2 susun dlm bekas...elok2 skit ya susun tu...
5) bila da susun crackers tu penuh 1 layer...korg buh skit adunan cream cheese korg tu nipis2...
6) ulang step 5 smpai la lebam dan adunan tinggai skit...tpi utk atas tu kasik tebal2 skit la cheese dia tu
7) da siap tewww...kau tabur la milo nokss....
8)baru masuk peti sejuk...buh yg kt bwah ya...esk tgh hari aku nk rasa...ngihaha





paham ker step2 aku wat tewww???
sila la paham2 sndiri yek...
lupa la nk tgkp gmbaq step by step oo bebeh.....

ok good nite

posted from Bloggeroid

wehuuuu....

sapa suka makan bendi angkat tangan??
sapa yg balik2 mkn bendi rebuih angkat tangan???
aku la tu dolu2...
skit2 rebuih ja smpai cemuih la...
sebabnya kalau bendi ja rebuih wat ulam...xpernah tau pun boleh wat menda lain....

sampai la aku browse cari resipi apa leh wat ngn bendi ni....

finally jumpa la resipi ni....
ok sempoi....maciammm sedapppp....
ok bila wat sekali....okey memianggg sempoi pun....
masak bg mama n angah makan pun depa kata sedapppp

cehhh type ni smbil duk terliuq balik bendi td tewww....ishkkk haru aih....




nampak sedap kan???
memianggg pun wehhh

ok lah nak resipi kan???

meh ahkakkkk bgi kt adik2 yaaa....

bahan:
*bendi(ikut la brp org nk mkn)
*sambai belacan (yg belen2 blender byk2 simpan dlm peti ais habuan nak makan)
* sos tiram
*bawang merah

cara:

1) Panaskan minyak dan tumis bawang
2) Masukkan sambai belacan then sos tiram skit...and msuk ayaq skit...
3) Then baru msukkan bendi2 yg da potong mcm dlm gmbaq kt atas....tgk dia mcm da masak...tutup api....
4) Da ready da utk dibelasah...simple kan but yet delishhhhh kottt

Pengajaran dia: sambai belacan tu blend ja byk2 pun xpa simpan dlm peti ais..nk makan bwak kluaq skit beda nk makan...kalau beda nk masak bendi ngn kangkung pun ok apa...senang dah ada...

ok lah...ai nk p tdoq peluk my lil chucky nii





punya la byk akai sgt2...nk snap gmbaq dia pun bkn men payah...gerammm tau...cubit kang....


nanite

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS