for make up service for ocassion like akad nikah, dinner, reception, photo shoot, outdoors..etc...kindly whatsapp me 0133363775 for fast responds...

only use high quality make up products for my dear clients...
what i used..is what i will be using to my dear clients....




posted from Bloggeroid

spoil

by Alia Farhan, 10:35 PM
spoil....
aku nak ckp psal spoil kan anak....
ya...aku mmg agk manjakan anak....
tapi aku kurang setuju kadang2 dengan laki aku lagi2 bab2 nak belikan baju dia yg mcm gap kids ka guess kids ka...truddy teddy....

i mean come on....
utk baju cinonet ja harga nak RM90?GOSHHHH....tak payah la....bukan nak berkira....she stil in a rapid grow phase kot...kalau masa study microbe dulu...grow phase dia tgh mencanak-canak...means tbat kau beli baju tu kejap ja anak kau boleh pkai...maybe 2 3 kali dah xmuat sbb singkat or ketat sbb badan anak kau bertambah debot...

lagipun....
if u can buy 2 or 3 pieces with that price...why u should spend so much on that one piece?because of d brand??oh my.....
she stil a kid...kalau kecik2 da ajaq guess kids bagai..besaq2 nak pkai guess jugak ker?? nan adooo nyaa...mesti nak upgrade ke LV ka Prada ka...time tu kalau kita x dpt nk provide menda2 mcm tu...kang ada yg membentak???sapa yang susahhhh???

salah sapa???
salah kita kalau anak tu dah jd mcm Anakku Sazali...kecik2 da kita ajaq mcm tu...mesti la besaq2 dia nk bergaya d vogue d vasss kan....sbb tu kadang2 aku mcm bluerghhh jgk ngn laki aku tau....ngada2...ala skali ja i nk beli kat anak i...kt bini tak pulak!!cehhhhh(ini bukan jeles ngn anak)...

aku ni pesen nya kalau nmpk yg cantik...murah pun aku beli...cth mcm kasut...
aku: b jom beli kasut kt Adriana
amir: i nak beli Nike ja kt dia nnt
aku: poyo lah....nyampah pulak akuuu....

sengih ja lah laki aku....
sbb dia tau aku geram kt dia bab2 ni....
rasa nk cubit2 ja....

korang mcm mana pulak?






Danish Butter Cookies
Resepi: Kak Fida@myresipi.com


Bahan-bahan ( 50 keping, lebih kurang )

125 g mentega (1/2 buku)
45 g gula icing (1/3 cwn)
140 g teoung Top/gandum* (1 1/4 cwn)
1/4 sk baking powder* - (*ayak bersama)
1/2 sk butter oil atau 1 sk esen vanilla
choc chips atau kismis - utk hiasan -hasue letak badam cincang,gaul sekali dalam adunan
gula halus - utk tabur (opt)

Cara-cara
  1. Putar mentega dan gula icing hinga berkrim.Masukkan butter oil atau esen vanilla dan akhir masukkan campuran tepung Top/gandum dan pukul sebati.
  2. Simpan doh dalam peti sejuk selama 1/2 jam.Masukkan doh dalam piping bag dan bentukkan atas dulang pembakar.Hias dengan choc chip atau kismis.
  3. Bakar pada suhu 150C selama 15 min atau hingga perang.Taburkan gula halus diatas kukis jika suka dan sejukkan
  4. *Bentuk kukis boleh dipelbagaikan ikut suka.


***ni aku kopi pes ja ni sbb senang jd rujukan aku....sbb aku mmg suka danish butter cookies ni...nnt leh try wat


credit to : sue punya blog

3 waktu yang ditegah mandi

by Alia Farhan, 1:52 AM


Sebelum ni kita mandi, ikut rasa nak mandi kan... Baru tahu, rupanya da tiga waktu dilarang mandi... Waktu-waktu itu ialah:
A. 30 Minit Setelah Solat Asar.
B. Setelah Maghrib.
C. Setelah Isya' sehingga pukul 12 malam.
Penjelasan :
A. 30 minit setelah solat asar itu adalah waktu dimana darah didalam diri kita ketika itu sedang panas, jika kita mandi ketika itu, akan menyebabkan badan menjadi lelah dan penat untuk melakukan perkerjaan.
B. Jantung kita setelah maghrib sudah mulai lemah untuk melakukan perkerjaan. Jadi, kajian menunjukkan bahwa ketika ini jika kita mandi akan menyebabkan paru-paru boleh dimasuki air dan boleh menyebabkan paru-paru basah.
C. Setelah solat isya, ini saatnya jantung kita berhenti dan melakukan istirahat, jika mandi ketika ini akan menyebabkan kerosakan jantung akibat kemasukan air.
Sebaiknya mandi setelah 1 jam dari jam 12 malam. Antara pukul 2 - 3 pagi, itu akan lebih memberikan energy kepada badan seperti mana bateri yang telah lemah di cas semula.


dulu masa zaman aku mat sbp...selalu bgun 4.30 pgi utk mandi...sbb time tu org semua membuto lgi....malaih nk berebut shower ngn org2 lain punya cita....mmg fresh rasa..tp sbb syg tdoq pnya psai...smbung tdoq balik..then kui 6.30 pgi bru bgun solat subuh n p class....teruk betoi...patut bangun p study ja kan...kikiki
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS