Ni testimonial diri aku sendiri yer...


Aku start consume AJHT ni last two months. Sebab utama consume AJHT ni sebab lepas ja delivery hari tu aku kena tendonitis or radang tendon/ sendi kat dua2 belah tangan…so memang sangat lah azabnya..dengan nak breastfeeding lagi..dengan nak angkat anak lagi..tiap2 kali kalau kena angkat Adriana ja mesti ayaq mata menitik…serius sakit nak mati oi….nak pulas tangan pun takleh..silap2 hari bulan menjerit or menangis…
Bila masuk bulan kedua lpas pantang tu tak ok2 jugak..angah refer  kat ortho..tpi depa check mmg takdak apa..just radang sendi ja sebab beranak..dapat la ponstant…tapi larat la nak makan ponstant kan…takkan tiap2 kali nk mandi or nk menyusukan Adriana nak kena makan ponstant kot…nehi2…too much ponstant not good for us…dah la aku ni mmg bangsa ada gastric..lagi la kan…masuk 3 bulan pun kjap ok kjap tak..silap pusing tangan..menangis2 meraung raung…
Bila masuk 4 bulan pun still the pain is there…aku amik keputusan sebab biasanya after 3 mnths delivery kalau tak ok jugak maybe have to go under surgery. Which is totally a BIG NO for me..taknak la go  for surgery..sakit cser tak abeh lagi dah nk kena seriau menda lain plak..mana lagi nak menyusu nya…kangg tak pasai2 drop pulak milk yield….NO NO NO…
Then terus beli AJHT ni kebetulan time tu ada promotion buy 6 free 1 kan..terus grab the chance..alang2 kan..so bila consume dalam seminggu tu dengan ostematrix kan…mmg rasa tangan da makin Ok..no more tetiba selop sorang2 n nangis2 kat bilik….seriously ni bukan auta tauu….lpas tu bila encik hasben pun kata sakit2 pinggang duk wat keja bertukang ni bagi la jugak dia makan dengan ostematrix…Alhamdulillah..da kurang sakit pinggang katanya…
So kat sini pun nak promote sekali lah…sesapa yang ada rasa sakit2 kat urat2 or sendi2 ni eloklah try AJHT ni..berbaloi…tak rugi pun ikhtiarkan ..dari nak tahan sakit n kena operate..baik amik supplement mcm ni..kalau berminat untuk dapatkan supplement ni..jangan segan2 whatsapp or sms ya…0133363775..kalau nak bagi kat mak ayah yang sakit2 sendi or urat pun mmg bagus gila ok….



 Retail price:RM124My Price:RM115


Cloth diapering...

in , , by Alia Farhan, 10:38 AM
Heee....well...not only I'd been obsessed with breastfeeding. ..I'm also a fully cloth diapering mama...
See...I always go for GREEN!
Who said working mama cannot go for cloth diapering and breastfeeding? I always believe...when there is a will...there will always a way for sus to work on it....
Lucky me..Adriana's babysitter OK ajer with all dis CD thing..siap suka lgi sebab comel kan...heee...see..told ya....cuma awal2 tu kena ajaq skit la kan...

some of Her cloth diapers...I have 34 pieces of CD...



Sounds asleep with her cloth diaper ON!

ok la..gtg...
Mode power pumping is ON?
n wutbd heck is power pumping?
Later akan cita psal power pumping k....
Nite....
Power pumping while watchin Running Man

posted from Bloggeroid

Dalam 3 hri lagi...Adriana will turns to 6 months...yeayyy...means dat da 6 bulan dia fully feed by my milk...yeayyyy....I made it..I know I can make it...
Now pun da start bgi da skit2 solid food because ksian sgt kt dia..mulut tu da mcm mulut ikan emas da yg duk ngunyah2 mkanan msa aku n amir dok makan...oh no..pitty my baby...dia pun ok ja mamam moi nasik ngn carrot...she's OK with it...
So to all new mommies out there yang betul2 nk fully breastfeed ba y2 korang smpai 2 thun... (In Sha Allah ni impian aku)...tolong:
1) pasang niat betul2 kenapa kita nk fully bf anak kita...doa kat Allah supaya journey breastfeeding kita dipermudahkan...
2) start doing your reading as early as u know u are pregnant....dis is what I'm doing...first trisem da baca da psai breastfeeding tawww...eksaited kot...
3) beli siap2 kelengkapan breastfeeding cthnya pump..botol susu utk simpan susu kita..plastic storage. .so bila ada menda2 ni..automatik korg akan jdi rajin gila nk pump...
4) percaya susu sentiasa ada...never ever give up...bcoz we born to produce milk...seriously..kalau baby asik nk menetek tu n berkepit ja ngn badan kita...tak bermakna susu kita xdak...tp sebenarnya sbb mmg tu lumrah dia baby yg breastfeed ni...sebab susu ibu mmg mudah hadam...dats y 30 minit ka sejam sekali ka baby da merengek rengek nk menetek lgi....believe me...Allah jadikan kita dengan tetek ni ada sebabnya ya...
5) kena rajin menge-pump...sebab nya..konsep dia senang ja...makin kerap kita kosongkan breast makin cpt otak hantaq rangsangan more and more milk should be supply...rajen2 la pump at least 3x sehari...ok? No istilah malas2 k....never ever!
6) jangan stress ok...u shud enjoy ur bf journey...take time...sit back n njoy it...kalau stress jgk amik b complex bcoz believe to make us calm...aku consume vit b complex+ folic acid Shaklee..tak tau nk beli kt mana? Meh sini meh beli ngn aku...sgt penting point jangan stress ya...sbb bila stress otak kita pun takleh nk process n ransang betoi2 hormone prolaktin kt dlm badan kita...bila jdi mcm tu..automatically susu akan drop....
7) kalau susu drop...jgn stress...try amik supplement apa yg patut sbb maybe badan kita penat. ..supplement ni BUKAN JAMINAN yer susu akan byk...apa yang penting kena paham konsep supply and demand...bila paham konsep ni..In Sha Allah anda one step foward akan berjaya...semakin kerap menyusu or pump..semakin byk susu akn terhasil...
8) start kumpul stock start 2 weeks after delivery...believe me...u will impress with ur milk collections. ..time ni...susu byk gila...baby plak mnum skit2 jer...perut dia pun baru sebesaq guli or buah cherry...sbb tu kena paham konsep supply n demands. ..n sebab tu jugak perlunya banyak membaca regarding breastfeeding ni...

So...wut else ya...
In Sha Allah I will try my best to feed Adriana wif my milk till she's 2 years old...
After 2 years old...aku pernah dengaq cita...toddlers tak mnum susu fm pun xpa...she or he will get nutrients from her or his food...betul ker ehh? So I think...for dat case..I need to do more readings regarding dis...for time being..kena study dulu mcm mana nk hantaq solid food ke umah bbsitter Adriana ni...heee...xsempat ag nk study mndalam psai solid food ni..



posted from Bloggeroid

My lovely Adriana Arissa...

in , by Alia Farhan, 8:32 PM

Dis pic...rsanya Adriana bru ja brapa hari..


Ni bru semnggu kot..

Ni pun sama..sbb tak cukur lagi rmbut dia time ni

Ni pun awai2 dulu jgk..2 weeks plus kot sbb rmbut pun xckur lg

Ni da strt jdi si botak yg cun

Ni da lpas pantang ni..sbulan lebih



Ni da msuk 3 bln lebih kot...da strt ayu2 dah ni

Da strr jd yuna dah ank mama ni

Msa 4 bln lbih hri tu

Latest now...5mnths oredi oooo....

Heee...I'd been obsessed wiyh my own daughter....

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS