DIY wood pallets

in , , , by Alia Farhan, 9:58 PM
tak sangka kan wood pallets bleh jadi mcm2 kegunaan kan...
kalau la aku ada 4WD da lama aku cilok kat mana2 tpt yg buang ja wood pallets tu...
jom tgk what we can do with the wood pallets....

as coffee table

 as sofa?sofa ker...boleh la..stack up then put some cushions

as rack...cun jugak!cat puteh pun lawa 

 as bed frame...

kids bed frame...ala tomey2 

 rack/cabinet

bla bla bla 

as tempat tanam sayoq...ko hado?

all pictures courtesy to homedeco2u.com

awesome sabah

by Alia Farhan, 9:25 PM
assalamualaikum...

rsa p sabah da berkurun dah...cita pun mcm da basi...but who cares kan?mst ada jugak apa yg awesome nya sabah kan..kan..kan?betoi dak?dari kaca mata aku seorang yg suka travel n at the same time masih pekin n control bajet..ye lah..baby will comes out soon...so mst la nk kena prepare utk Amir&Alia Jr kan?
nak membazir tu xleh la sangat...berbelanja ikot kmampuan ye noks...
apa yg awesome nya sabah?!!
kalau tanya aku..of coz i wil go crazy over the beautiful islands....serious tak tipu...dah la they have the best coral..tu pun sekadar aku p pulau yg dekat KK ja..tgk la in nx two years bila baby da besaq..mayb plan to go to Semporna plak...hoihoi...tak sabanya....heee bestnya island hoping!!!sapa suka jugak angkat kaki...jom kita rmai2 serang SeMporna yuk!
well dis is my third time p sabah...stil tak jemu2 jugak...serius!dis time p sebab kezen aku anak maksu kawen,si Hana...so alang2 da p kenduri tu kan..lajak skali lah bercuti bersama kaum keluarga tersayang...hewhew...6 hari kat sana...seronok!puas hati den ni haaa.....terus ilang stress2 keja haaa...
 ni kat jesselton...
before island hoping!


 budak cenggeng yg nk kena luku ngn maktok dia!

 anak sapa lani?nk pkai life jacket pun kemain nk nanges ja!

 macha n abg ipaqnya!

 otw to kundasang!

 makan durian sat!

 zakwan2...







 adik bermanja dengan angah dia!

 morning view at kinabalu pine resort!
top of Gunung Kinabalu

 cantek kan?

green n peaceful!
Yeah...first of all...dalam Islam pun da tuntut untuk kita susukan anak kita dengan susu kita sehingga lah anak kita ckup umor 2tahun...tpi kalau susu xdak nk wat mcm mana kan?
Ermmmm......mcam mana kan?ckup ka just bg ebm ja tak tmbah fm?
Well...aku ni beranak pun xlagi..tpi based on my SIL yg fully bf aku pnya nephew smpai dua thun...n based on colleague aku sorg ni...ckup tak ckup sebenaqnya depends dengan kita...mcm2 supplement ada lani....and diorg pun ada motivate aku....nk fully bf ni kena self motivated sket...sbb org2 di sekeliling kita yang tak paham psai kebaikkan susu ibu ni dia akan sentiasa encourage kita utk campoq dengan fm...tak ckup la..ksian baby la...mcm2 la...
So abaikan ja lah..pekak kan ja lah telinga...tak kuranggg jugakkkk ada yg wat muka bila aku kata aku nk fully bf.....nk ja aku ckp wutdeheck...tpi lantak lah...lain org lain pemikiran dia...lain jugak cara nk besaqkan anak msing2..
Yes...zaman mak2 kita dlu byk yg kita ni dibesarkan guna fm...berjaya jugak kan?mama aku pun ckp...ktorg 4 beradek minum dumex ja dr kecik....
Tpi kena pham....zaman tu mana ada pump2 tetek yg canggih manggih mcm lani....lani mcm2 ada...bila mampu tu...aku rsa tak slah kan kalau kita invest utk anak kita....lgipun khasiat susu ibu ni xdak tandingannya...kena ingat lani mcm2 penyakit ada...itu la ni la...so aku dpt tgk la perbzaan baby yg fully bf ngn baby yg minum fm ni....kalau baby yg mnum ebm ja...system immune bdan dia kuat compared to yg campoq2...kalau tgk baby yg consume fm ni selalu demam2 la...cirit birit la...kulit sensitip la...so menda ni semua terpulang kepada individu msg2....
Insya Allah...hasben pun support aku nk fully bf...siap nk sponser lgi medela freestyle...hoyeahhhh....
Seronok.....
Tenkiu en suami....
Sekarang ni tgh tggu survey dr London brpa harga medela freestyle kat sana...
Why medela freestyle?of coz la sbb medela fs ni double pumping....means dat suction n pumping system dia lagi bgus....mksudnya boleh perah dua2 belah breast dlm satu masa...kan senang tu....and dis pump also ringan...senang la nk bwak p ke kilang kan...
So xdak la alasan kata ssh la..apa la....nk seribu daya...xnak seribu dalih..yg penting...mental kena kuat n berdoa selalu kt Allah supaya dikurniakan susu yg mncukupi utk baby nnt....

So ni lah dia pump idaman ku....

posted from Bloggeroid

I hope....

by Alia Farhan, 2:08 AM
I hope everyday is weekend...
Where i can enjoy at home....
Doing nothing....
Pampering myself at home...
Watch muvies....cooking....n DIY whatever i wish to do!

Auwww.....abg beto!


Ya i know...xoxo....watchin istanbul aku datang again while waitin for hubby to come home n help me wif my DIY stuff...

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS