mimpi

in , , by Alia Farhan, 12:08 AM

Disebabkan kesihatan yg x berapa baik hari ni...mcm biasa...tak dapat nk p reja...yes bila tak pegi reja..of coz la brehat kat atas katil...dengan kaki yang cramp...perut yang senak sbb angin...maka tertidoq la balik...bila da tertidoq tu tetiba pulak aku boleh mimpi cakap phone dengan arwah abah...dengaq suara abah tenang ja masa dalam phone...Ya Allah...rindunya kat abah...tak tau nk bagitau mcm mna rindunya aku kat abah...sebab tu la Allah bgi aku mimpi dengaq suara abah..bila bangun dari tdoq..sedaq2 ayaq mata da menitik...
Abah....anak abah ni tak pernah pun lupakan abah...tiap2 kali lpas semayang mesti akan doakan abah ngn tok kat sana..hanya Allah ja tau mcm mana rindunya acik kat abah...seronoknya kalau abah boleh tengok macam mna life kami adik beradik sekarang...acik pun da nk dpt baby blan 4 thun dpn...
How i wish u are here abah...tapi Allah lagi berhak ke atas abah...
Rindu sangat acik nak dengaq suara abah lagi..tak sangka Allah bgi acik dengaq suara abah dalam mimpi tadi......
Till we meet again abah...
Al Fatihah

Published with Blogger-droid v2.0.8

ice cream time

in , , by Alia Farhan, 7:44 AM

Walls selection...strawberry cheesecake!
Mmg terbaikkk sangat...rasa mcm ice cream cake...to be exact ice cream cheesecake in strawberry flavour!
Apa lagi...boleh try dah pasni k....

Xoxo

Published with Blogger-droid v2.0.8

lauk simple

in , , , , by Alia Farhan, 6:57 AM

Cakap psal sardin...sapa lah tak pernah makan kan...aku dulu2 msa stadi kat unikl~micet melaka tu....tara duk hostel pun bukan main lagi main masak2 kat hostel....beli sardin tin byk2 bila awai bulan wat stok ngn roomate aku...pastu stock beli ikan bilis pun wat stock jugak..bawang ngn cili padi tu mmg wajib ada...senang kau...ujung minggu kalau lapaq ja...lauk kat cafe micet plak kadang2 mcm nk bgi kuceng makan ja...baik kami msak2 kat bilik....mula la sesi memasak..multicooker ada...rice cooker tu mmg wajibul ghunnah kena ada...jangan tak tau aku siap bwak microwave tau...gila otai...msak megi pun guna microwave ja kalau lapaq tgh mlam masa stadi dulu...pastu laki aku ni dulu2 tgh mlm kalau dia skype ngn aku...kalau dia tau aku tgh melahap megi...mesti dia pun sebuk jugak request sruh aku masak...tpi tyme dulu kami mmg tak bercinta la...cuma as kawan baik or teman tapi mesra...ehhh...sebab tu la kot dia jatuh cinta ngn aku...sebab aku pndai masak...wakakak...
So...cakap psai sardin ni...aku rsa ni essential items yang hampa kena standby kat rumah...mna tau kalau lapaq ka...malas nk masak...nk wak keluaq daging or ayam dlm peti ais brkurun nk tunggu dia cair kan...better la hampa bukak ja sardin hampa ni...msak...buh la apa hampa nk buh...weiiii takkan resipi nk wat sardin simple pun nk mintak kot...lempangggg kanggg....sama jugak dgn ikan bilis...wajib ada tau...bawang ngn cabai melaka tu mmg la kena ada...sedap bila goreng skali ngn ikan bilis tu or ikan masin...buh dalam sardin pun sedap.... Ok la...ni la update untuk malam ini...makan mcm ni ingat laki aku xsuka...rupanya dua kali tambah jugak...pastu ckap tenkiu sayang...sedap u masak lauk malam ni...walhal aku duk msak siakap 3 rsa xdak la muka beria heppy mcm makan mlm ni...lauk yg simple jugak dia berkenan...mmg sebijik sama ngn aku laki aku ni...ni mesti kes teringat dulu2 selalu duk makan sardin aku masak masa kat melaka...terkenang la tu kan....
Huahua
Tgk...aku tekel laki aku dgn perut dia ja....senang!pegang perut dia...sama ngn pegang hati dia...ehhh apa pnya peribahasa lah ni...
Ok lah chow.....
Guten nacht

Xoxox

Published with Blogger-droid v2.0.8

Subhanallah....
Indahnya menjadi seorang wanita...bergelar isteri dan ibu...

Published with Blogger-droid v2.0.8
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS