lawak

in , by Alia Farhan, 1:41 AM

Okei...take 5 sat..dsebabkan aku demam n aku mai keja hr ni...

Aku nk take 5 sat...

Semputtt...

Apa pun enjoy la sat ngn lawak padayappa ni


Published with Blogger-droid v2.0.4

sedetik cuma

in , by Alia Farhan, 9:39 PM

Kadang2 rsa mcm alahai duet mana nk cri duet ni...

Kadang2 kita tak sedar...dgn menda2 simple yg kita amalkan Allah bukak jalan untuk kita...

Contohnya...dgn beristigfar...sedekah...solat dhuha...menda2 ni lah yg kita rsa payah sgt nk wat...

Tpi senang sgt kita nk nyanyi terpekik terlolong(i'm referrin dis to myself as well)...karaoke sejam rm35 kt redbox tu xda hal lah...tpi bila pegi masjid nk hulurkan rm10 pun mengigil2 tgan...adoyai...

Aku pun kdang2 mcm tu gaks...

Tpi sjak keja ni..i put aside my money...wajib da potong zakat...zakat ni pun da nama pun wajibkan...xluak pun gaji setakat potong rm30~50 tu kan...pikirlah tu utk kita pnya account masa kt sana nnt...InsyaAllah,bila kita rsa sesak ja duet kita tp2 bulan..mst Allah bgi jalan lain utk kita...

Aku pun da nk strt beristigfar n selawat byk2...xkkn la asik nk mencarut smpi ke tua kan...

Apa pun...mcm mna berjaya pun kita hr ni...where we are now kita patut brterima kasih kpada Allah of course n tak lain tak bukan our parents....without them we r nothin...n withour their support...mayb we dont even have a gud education n job now...

Love your parents...show ur respect to them...betul ckp org tua2....makbapak ni ank sekawan dia boleh jaga...tpi kita adik beradek 10 org pun blum tentu leh jaga parents kita...

Mama, acik janji...InsyaAllah acik akan jaga mama mcm mna mama jaga acik dlu...n to Abah, may u rest in peace there...Al Fatihah


N about solat dhuha...mayb we shud start practising it now...supaya murah rejeki ya donggg....

Mama pun selalu pesan tp aku ni pernah wat skali ja kot...bertuah punya anak....

Satu lagi masa duk dgaq ceramah ustaz azhar idrus hr tu(ustaz fav aku ni weh)...nnt bila akhirat kelak stp org tu masuk syurga kadang2 tu dia pnya amalan different...ada setengah tu msuk sbb suka berzikir...ada yg suka amalkan surah Al Mulk la(dulu msa kat saina every nite baca..la ni hampeh!mayb da kena start blik kot)...ada yg msuk syurga sbb suka smayang sunat...etc...

Tgk,Allah tu Maha Pemurah kan?

Setiap ujian yg diberikan oleh~Nya tu sbb Dia syg dkt kita..xnak kita tersasar jauh...

Apa pun yg aku post utk hr ni...yg baik dr Allah..yg buruk tu atas kelemahan aku sdri...


Published with Blogger-droid v2.0.4

grilled salmon recipe

in , , by Alia Farhan, 7:43 PM

Hola me amor....

Orite tetiba ini mlm cik alia ni terlebeh rajen nk conteng2 n bgi recipe besa2 ja...

Recipe org diet....

Org nk kawen kena la diet....

Hahahha...puihhh....

Ok back to reality plizzz.....


Bahan;

Slices of salmon....ikut suka nk byk mana...tebal mana...aku suka nipis2...tp byk slices....xdaklah rsa mcm tebal n xbest...

Salt...

Parsley leaves...dry one


Then bleh la grilled....

Guna ja pemanggang ajaib yg byk dijuai tu...senang wei...sat ja panas...pastu slowkn api msa grilled tu...

Then kalih2 dia...

Last2 tu letak la sket butter...buh sket ja..kata diet kan!!xmau?ikut suka hg lah...kalau hg kurus..hg buh la butter byk2..kompem lgi sedap mak aih...sbb kn aku tgh brpantang...harus lah mnjauhi lebihan butter...

Sbb tu la ni msak smua harus pkai pmanggang ajaib...nugget pun xgoreng bai...guna pemanggang ni jgk...

Ehhh...aku ni mcm wat direct selling pemanggang ni plak...pang satg bru ada akai

Hahahah...

Oklah...

Try lah recipe ni...senang sgt2...


Published with Blogger-droid v2.0.4

kata pun nk kawen

in , by Alia Farhan, 9:08 AM

Sweet kn lagu ni...

Hahahha....

Okei...aku tau...aku jiwang...

Tp skali skala ja okeh...

Ni pun sbb tgh2 mlm duk kena kemas umah....

Hahahha...

Kata pun nk kawen...

So harus lah....

1. Rajen memasak...

2. Rajen kemas umah~yg ni aku xbrpa suka la kn!haishhh...selalu angah la yg kemaas umah kt jitra nu

3. Rajen dgaq lagu2 jiwang....amek feel bai...amek feek...puihhh...

Ok lah...bai...

Aku nk smbung wat keja....

Lipat kain pulak...yg ni aku pling x suka...

N jam da mnunjukkab kul 1.09am...

Nite....n salam


Published with Blogger-droid v2.0.4
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS